Το σκεπτικό της τιμωρίας Ντε Βινσέντι και Μπαντιμπάνγκα

Αναλυτικά το σκεπτικό τιμωρίας τριών αγωνιστικών που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στους Τόμας Ντε Βινσέντι και Ζίγκι Μπαντιμπάνγκα δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ.
 
Αναλυτικά
Ο ποδοσφαιριστής De Vincenti Tomas Sebastian αντιμετωπίζει την κατηγορία της άσεμνης χειρονομίας προς τον διαιτητή, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝΑ που διεξήχθη στις 5/12/2015.
Ο ποδοσφαιριστής παραπέμπεται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα κατά παράβαση του άρθρου 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών.
 
Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, το οποίο παρουσιάστηκε ενώπιον μου, η παραπομπή έγινε αυτεπάγγελτα από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα μέσω τηλεοπτικού υλικού του συγκεκριμένου αγώνα, όπου εφαίνετο ο αναφερόμενος ποδοσφαιριστής να διαπράττει το εν λόγω αδίκημα.
 
Ο ποδοσφαιριστής μέσω του συνηγόρου του προβαίνει μεν σε παραδοχή της άσεμνης  ενέργειας, πλην όμως ισχυρίζεται ότι η ενέργεια αυτή στρεφόταν εναντίον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας.
Είχα την ευκαιρία να εξετάσω όλο το υλικό το οποίο έχω ενώπιον μου και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η άσεμνη ενέργεια στρεφόταν εναντίον του διαιτητή και όχι εναντίον οιουδήποτε ποδοσφαιριστή.
Ανεξάρτητα όμως από τα πιο πάνω, το κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η άσεμνη ενέργεια ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, η οποία, ανεξάρτητα σε ποιον στρεφόταν, αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσβάλλει το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου.
 
Θεωρώ το πιο πάνω αδίκημα σοβαρό και αυτό αντικατοπτρίζεται από την ποινή η οποία προβλέπεται στη συγκεκριμένη πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού, η οποία προβλέπει ως ελάχιστη ποινή την αποβολή τουλάχιστον από 3 αγώνες και ελάχιστο πρόστιμο €600.
 
Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω, και λαμβάνοντας προς όφελος του ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι μέσα από την επιστολή του συνηγόρου του προβαίνει σε παραδοχή διάπραξης της άσεμνης ενέργειας, και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες καταδίκες, έχω αποφασίσει να επιβάλω την ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, δηλαδή την αποβολή του ποδοσφαιριστή για 3 αγώνες όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ και €600 πρόστιμο.
 
Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό, τόσο προς τους αντιπάλους τους, όσο και προς τους διαιτητές, δεδομένου ότι οι όποιες ενέργειές τους, ενδεχομένως πολλές φορές να προκαλούν και/ή να υποθάλπουν τη βία στους αθλητικούς χώρους. Παράλληλα θα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα στο μέλλον.
.........................................
Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής
 
Ο ποδοσφαιριστής Badibanga Ziguy αντιμετωπίζει την κατηγορία της εξύβρισης προς τον βοηθό διαιτητή, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΑΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ που διεξήχθη στις 6/12/2015.
Ο ποδοσφαιριστής παραπέμπεται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα κατά παράβαση του άρθρου 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών.
Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, το οποίο παρουσιάστηκε ενώπιον μου, η παραπομπή έγινε αυτεπάγγελτα από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα μέσω τηλεοπτικού υλικού του συγκεκριμένου αγώνα, όπου εμφαίνετο ο αναφερόμενος ποδοσφαιριστής να διαπράττει το εν λόγω αδίκημα.
 
Ο ποδοσφαιριστής μέσω του συνηγόρου του προβάλλει τον ανεδαφικό ισχυρισμό ότι η λέξη “stupid”, την οποία παραδέχεται ότι είπε προς τον βοηθό διαιτητή, δεν αποτελεί υβρισία.
Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, ο ισχυρισμός αυτός είναι παντελώς ατυχής και δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Είχα την ευκαιρία να εξετάσω όλο το υλικό το οποίο έχω ενώπιον μου και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ενέργεια του ποδοσφαιριστή προς τον βοηθό διαιτητή, ήταν ενέργεια αποδοκιμασίας για κάποια απόφασή του και είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί απαξιωτική συμπεριφορά προς τον βοηθό διαιτητή, ενέργεια παντελώς απαράδεκτη.
Θεωρώ το πιο πάνω αδίκημα σοβαρό και αυτό αντικατοπτρίζεται από την ποινή η οποία προβλέπεται στη συγκεκριμένη πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού, η οποία προβλέπει ως ελάχιστη ποινή την αποβολή τουλάχιστον από 3 αγώνες και ελάχιστο πρόστιμο €600.
 
Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω, και λαμβάνοντας προς όφελος του ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι μέσα από την επιστολή του συνηγόρου του προβαίνει σε παραδοχή αναφώνησης της πιο πάνω φράσης, και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες καταδίκες, έχω αποφασίσει να επιβάλω την ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, δηλαδή την αποβολή του ποδοσφαιριστή για 3 αγώνες όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ και €600 πρόστιμο.
Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό, τόσο προς τους αντιπάλους τους, όσο και προς τους διαιτητές, δεδομένου ότι οι όποιες ενέργειές τους, ενδεχομένως πολλές φορές να προκαλούν και/ή να υποθάλπουν τη βία στους αθλητικούς χώρους.
 
Παράλληλα θα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα στο μέλλον.
.........................................
Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Απολογήθηκε στον Πέρετζ ο Ντε Λούκας-«Θόλωσε το μυαλό μου, δέχθηκα προσβολές ρατσιστικής φύσης»
Χριστοφόρου: Έχουμε μάτια και βλέπουμε τι συμβαίνει, σε ίδιες φάσεις βλέπουμε άλλα σφυρίγματα
Τελευταία αγωνιστική για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος Φούτσαλ
«Έχει κουράσει λίγο αυτό, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα, του Σπιλέφσκι είναι αυτός»
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ άνοιξε λογαριασμό με τον Αρη
Τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία μετά την πρεμιέρα των πλέι οφ
Αυγουστή: Συγκρούστηκα με τον Γιάνσον, έρχονται Κύπρο και νομίζουν ότι είναι πρωτάθλημα δεύτερης μοίρας
Κέρδισε τον Άρη και χάρισε δώρο στον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια-Tα νέα δεδομένα στη βαθμολογία
BINTEO: Φοβερή Ομόνοια, μέσα σε πέντε λεπτά «πυροβόλησε» δυο φορές τον Άρη
«Αν η Ανόρθωση συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτή τη συμπεριφορά στο γήπεδο της, θα είναι δύσκολο»