ΑΕΚ: Με αέρα κορυφής στο ντέρμπι

Υπόθεση 15 λεπτών αποδείχθηκε για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος η επιτυχής υπεράσπιση της θέσης της στη βαθμολογία. Με τέρματα των Τομάς (4’) και Λαρένα (15’) η ΑΕΚ πήρε μια άνετη όσο και δίκαιη νίκη επί της Δόξας (0-3-2 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές) στο ΓΣΖ κι έδειξε πανέτοιμη εν όψει της εξόρμησής της στο ΓΣΠ, για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, καθώς συμπλήρωσε τρεις συναπτές νίκες (για δεύτερη φορά στη σεζόν) και τέσσερις ανέπαφες εστίες στη σειρά (για πρώτη φορά στη σεζόν).
Το 1-0 ήρθε δια ποδός Τομάς, ο οποίος αξιοποίησε ασταθή απόκρουση του Χατζηφραγκίσκου σε σουτ του Λαρένα και παίρνοντας την επαναφορά σημείωσε το έκτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Το 2-0 ήρθε δια ποδός Λαρένα, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χατζηφραγκίσκου κι έφτασε τα δύο τέρματα στη σεζόν.

Η ΑΕΚ δεν έριξε στροφές και ως την ανάπαυλα δημιούργησε ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα (19’, 33’ Άλβες, 20’ Νίνου, 30’ Εγγλέζου, 45+1’ Λαρένα), το οποίο έψαξε και στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’ Τέτε, 64’ Φραγκίσκου). Από το 65’ και μετά οι Λαρνακείς έκαναν οικονομία δυνάμεων κι ενδεχομένως να είχαν… αγχωθεί αναίτια, αν στο 73’, αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι υπέρ της Δόξας σε εντός περιοχής σπρώξιμο του Νίνου στον Εντμάρ.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Νίνου, Καταλά, Μαρτσίνιακ - Μπόλιεβιτς - Εγγλέζου, Λαρένα (69’ Λαμπάν), Τομάς, Τέτε (64’ Χατζηγιαννακού) - Άλβες (78’ Κάντε).
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Χατζηφραγκίσκου - Δημητρίου, Λεάντρο, Λεονάρντο, Ρεδόνδο - Παουλίνιο, Ανινφούλ (77’ Εμάνουελ) - Εντμάρ (88’ Αρέστη), Σολωμού (46’ Λόπεθ), Καρλίτος - Κένιντι.

Λούκας Χατζηλούκας: «Αρχικά να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Φερνάντες. Έχει προσφέρει πολλά θα τον θυμόμαστε αν τον μεγάλο ηγέτη. Κάναμε καλή προσπάθεια, τρέξαμε αρκετά αλλά η ΑΕΚ πήρε δίκαια την νίκη. Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα, αλλά για μένα είναι η πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο που παίζει. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους για την ομάδα που έχουν φτιάξει».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Να ευχαριστήσω τον συνάδελφο για τα καλά του λόγια. Είχε απουσίες η Δόξα, όμως ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούσαμε να χάσουμε πολλά. Θέλαμε να μπούμε δυνατά, να πιέσουμε ψηλά και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Πετύχαμε νωρίς δύο γκολ, όμως δεν μπορέσαμε να φτάσουμε και σε τρίτο. Στο δεύτερο μέρος διαχειριστήκαμε το σκορ. Είναι σημαντικό που για ένα ακόμη παιχνίδι κρατήσαμε το μηδέν παθητικό. Τώρα βλέπουμε το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και εύχομαι να έχουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται μαζί μας στην Λευκωσία. Είναι σημαντικό να είναι στο πλάι μας»

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα