Ομόνοια: Τούτη τη φορά έφτασαν τα δύο

Την πρώτη νίκη της στο ΓΣΠ μετά τις 24 Οκτωβρίου και το 6-0 επί της Πάφου πήρε η Ομόνοια, η οποία μετά τις ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ και Παραλίμνι (αμφότερες με 2-2) υπέταξε με 2-1 τον Εθνικό Άχνας και «κόλλησε» επιτυχίες μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν. Στον αντίποδα το προσφυγικό σωματείο γνώρισε την πρώτη ήττα του υπό τον Ντανίλο Ντόντσιτς και συμπλήρωσε 11 αγωνιστικές άνευ νίκης (0-4-7).
Εν τη απουσία των Ρομαρίκ (τιμωρημένος) και Λομπζανίτζε (εκτός αποστολής ελέω πειθαρχικού παραπτώματος) το «τριφύλλι» εμφανίστηκε με τον Μαργκάσα σε ρόλο στόπερ, ενώ στην επίθεση απόντων των Μπαντιμπανγκά (τιμωρημένος) και Χριστοφή (ανέτοιμος) τα κάστανα από τη φωτιά ανέλαβαν να βγάλουν οι Σέρινταν και Σκέμπρι -επιτυχώς.
Μόλις στο 7’ ο Ιρλανδός κέρδισε πέναλτι από τον Μιράντα (σ.σ. η μπάλα χτύπησε στο χέρι του) και το αξιοποίησε για το 1-0 (πέμπτο τέρμα του στη σεζόν), ενώ στο 14’ είδε τον Ιάκομπ να του στερεί το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Το 2-0 για τους οικοδεσπότες ήρθε στο 33’ με μια υποδειγματική αντεπίθεση, στην οποία οι Μπεμπέ, Ασίς συνδυάστηκαν και ο Σκέμπρι σκόραρε (έβδομο τέρμα του στη σεζόν). Και ο Μαλτέζος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως στο 37’ το πλασέ του σε ανυπεράσπιστη εστία δεν βρήκε στόχο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) ο Παναγή, ο οποίος στο 17’ είχε υποπέσει σε παρόμοιο σφάλμα δίχως συνέπειες, έκανε κακό κοντρόλ σε γύρισμα της μπάλας και ο Γκριγκαλασβίλι το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 2-1 (σ.σ. πρώτο γκολ του Γεωργιανού στη σεζόν).
Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν ακολούθως να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, τουναντίον η Ομόνοια πλησίασε τρις (68’ Σέρινταν, 72’ Ασίς, 77’ Σκέμπρι) σ’ ένα τρίτο τέρμα, χωρίς όμως να το πετύχει, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί μέχρι τέλους το στενό 2-1.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Ράμος, Ρούνιε, Μαργκάσα, Χαφέζ - Οικονομίδης, Μπεμπέ (85’ Ρουσιάς) - Κιρμ (73’ Φυλακτού), Ασίς, Σέρινταν - Σκέμπρι (92’ Οκέγε).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ, Μιράντα, ντε Βράις - Αράμπαλ (89’ Ομπρεγόν), Πράγκερ - Τουγκούσι (81’ Ηλία),  Γκριγκαλασβίλι, Κότο - Χατζηβασίλης (63’ Πουτζιουρής).

 

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Στην αρχή του παιχνιδιού δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες του γηπέδου. Επειδή ήταν βρεγμένο, είχαμε πει να παίξαμε με μακρινές πάσες. Ο Εθνικός μας πίεσε και το παιχνίδι κύλησε χωρίς να παίζουμε όπως θα θέλαμε, δηλαδή τεχνικό ποδόσφαιρο. Στο 2-0 είχαμε ασφαλές σκορ, όμως δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες, αυτό μ’ ευχαριστεί. Με αυτό το αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος ήταν σίγουρο ότι ο αντίπαλος θα ρίσκαρε στην επανάληψη. Δεν μπορώ να το καταλάβω τι έγινε, αλλά αρχίζω να φοβάμαι τον εαυτό μας -όχι τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην κάναμε τραγικό λάθος, δεν γίνεται να παίζουμε έτσι. Δίκαια κερδίσαμε και επιμένω σε αυτό, παίζουμε κάποιο διάστημα τρομερό ποδόσφαιρο, υπάρχει όμως και το διάστημα που δεν παίζουμε. Οι παίκτες μου πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι 90 λεπτά. Πρέπει να ξεκουραστούμε, μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι την Τρίτη, ο Ιανουάριος δεν είναι εύκολος μήνας, έχουμε πολλές προτάσεις στην ομάδα. Δεν έχουμε περιθώριά για πολλά λάθη».
 

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου παρά την ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή και τα πήγαμε πολύ καλά τακτικά. Από ένα πέναλτι και μια αντεπίθεση δεχθήκαμε δύο γκολ. Στην επανάληψη ήταν καλύτερη η Ομόνοια, δεν κρατήσαμε μπάλα και κάναμε λάθη. Μειώσαμε από το λάθος του τερματοφύλακα του αντιπάλου, αλλά δεν είχαμε δυνάμεις για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Έχουμε πρόβλημα στο γκολ, δημιουργούμε, αλλά δεν σκοράρουμε. Αν καταφέρουμε να ενισχυθούμε, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα