ΑΠΟΕΛ: Σφραγίδα Βάντερ στο έκτο

Αήττητος ολοκλήρωσε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015/16 ο ΑΠΟΕΛ. Με σκόρερ τον Βάντερ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια επιβλήθηκε 1-0 στο «Παφιακό» της Πάφου, έφτασε τους 35 βαθμούς και έστεψε με επιτυχία την πρόβα τζενεράλε εν όψει του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.
Στον αντίποδα, η οικοδέσποινα (σ.σ. είχε στον πάγκο ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Άγγελο Ευθυμίου, ενώ ο Απόστολος Μακρίδης παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα) συμπλήρωσε οκτώ αγωνιστικές άνευ νίκης (0-3-5) μετά το εντός έδρας 3-0 επί του Εθνικού Άχνας στις 18 Οκτωβρίου.
Η αναμέτρηση στο νοτισμένο από τη βροχή γρασίδι του «Παφιακού» δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και απέδειξε ότι οι απουσίες της Πάφου (τιμωρημένοι Αλαμπί, Γκελασβίλι, στον πάγκο οι Γρίγκετς, Μαασί) βάρυναν περισσότερο από τις αντίστοιχες του ΑΠΟΕΛ (τιμωρημένος ντε Βινσέντι, ανέτοιμοι οι Καρλάο, Ιωάννου, Στίλιτς, Αλωνεύτης).
Οι γηπεδούχοι πιστώθηκαν την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι (8’ Δημοσθένους), ωστόσο το σκορ άνοιξε στο 14’ ο ΑΠΟΕΛ: από σέντρα του Εφραίμ που άλλαξε πορεία σε πλάτη αμυνομένου η μπάλα στρώθηκε στον Βάντερ που έκανε διαγώνια κίνηση στην περιοχή, πρόλαβε τον Ιωάννου και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κβασκβάτζε. Για τον Βραζιλιάνο ήταν το πρώτο γκολ μετά τις 5 Οκτωβρίου και το 5-0 στο Παραλίμνι και συνολικά το τρίτο στη σεζόν.

Ως την ανάπαυλα η μόνη αξιοσημείωτη φάση ήταν ένα φαλτσαριστό σουτ του Μουτίνιο (31’), ενώ στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ επιδόθηκε (με σχετική άνεση) σε διαχείριση αποτελέσματος. Τρία άστοχα σουτ (65’ Αγιβί, 71’ Εφραίμ, 90 Οκόγε) ήταν ό,τι καλύτερο καταγράφηκε στο β’ μέρος, στο οποίο έκαναν την πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα οι νεαροί Αντιόλο και Χριστοδούλου αντιστοίχως.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κβασκβάτζε - Μάρκες, Μακρής, Γκριγκαλάβα, Ιωάννου - Χμαλάτζε, Σιέλης - Δημοσθένους (55’ Αντιόλο), Μουτίνιο (70’ Γκριγκαλασβίλι), Οκόγε - Αγιβί (82’ Ζαχαρίου).
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Αρτυματάς, Αντωνιάδης - Βινίσιους, Μοράις - Βάντερ (89’ Παπαφώτης), Μακρίδης, Εφραίμ (82’ Χριστοδούλου) - Καβενάγκι (78’ Πιατκόφσκι).

 

Τιμούρ Κετσπάγια: «Η ομάδα μου κέρδισε και αυτό έχει σημασία. Πετύχαμε μια επαγγελματική νίκη. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και σκοράραμε γρήγορα. Δεν κινδυνέψαμε απέναντι σε μια ομάδα που στην έδρα της είναι αρκετά επικίνδυνη. Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε να μην καταβάλουμε πολλές δυνάμεις στη συνέχεια. Αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογική ώθηση για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στην Πάφο που αδικείται από την βαθμολογική της κατάταξη και της εύχομαι να τα πάει καλύτερα στη συνέχεια».
 

Άγγελος Ευθυμίου: «Ευχαριστώ τον Τιμούρ για τα καλά του λόγια και εύχομαι καλή συνέχεια στο ΑΠΟΕΛ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα και έκαναν όσα τους ζητήσαμε στις προπονήσεις. Αν ήμασταν πιο προσεχτικοί σε κάποιες ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ο αγώνας τελείωσε και ήδη σκεφτόμαστε τον αγώνα με τον Άρη».

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα