Το ντέρμπι κρίθηκε από τον πάγκο (βίντεο)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ανόρθωση επικράτησε με 2-1 στο ντέρμπι της Αμμοχώστου της Νέας Σαλαμίνας και διατηρείται στην κορυφή παρέα με την ΑΕΚ στους 36 βαθμούς.
 
Οι ερυθρόλευκοι που προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αδόρνο στο 37’, διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δόθηκε στην Ανόρθωση με το οποίο ισοφάρισε με τον Ντλοβού.
 
Το τρίποντο για την Ανόρθωση κερδήθηκε και πάλι μετά τις αλλαγές του Αντρέ Πάους, με το νικητήριο τέρμα να πετυχαίνει στο 80’ ο Ανδρέας Αβραάμ μετά από πάσα του, επίσης νεοεισελθόντα, Πελέ.
 
 
 
 
Δυνατά η Ανόρθωση
Οι γηπεδούχοι έκαναν καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα και επιχείρησαν να παραβιάσουν την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ πολύ νωρίς, όμως ο πορτιέρο της Νέας Σαλαμίνας δήλωσε ετοιμότητα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλβο στο 12’ και στο σουτ του Μαρτίνες στο 16’.


Τρομερή ερυθρόλευκη πίεση
Το χρονικό περιθώριο από το 17’ μέχρι το 27’ η Νέα Σαλαμίνα άσκησε τρομερή πίεση προς την Ανόρθωση αναγκάζοντας τον Κόπριβετς να είναι σε διαρκή επιφυλακή.
 
Στο 17’ ο Κόπριβετς απόκρουσε το σουτ του Μακρίεφ, ενώ στο 18’ η προσπάθεια του Πεδρίτο δεν βρήκε στόχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 27’, όταν μετά από λάθος του Σβεσλέν, η μπάλα έφτασε στον Μακρίεφ το σουτ του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Προβάδισμα με Αδόρνο
Η υπεροχή των ερυθρόλευκων τελικά επέφερε καρπούς, καιώς στο 37’ ο Αδόρνο συνδυάστηκε με τον Μακρίεφ, με τον Παραγουανό να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με σουτ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0 για την Νέα Σαλαμίνα.


 
Απάντηση από τα 11 βήματα
Η Ανόρθωση ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ντλοβού ήταν εύστοχος στο πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος λόγω κλωτσιάς κάτω στο πόδι από τον Σκοπελίτη, κάνοντας το 1-1.


 
Πάλι από τον πάγκο
Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα πηγαινοερχόταν μπροστά από τις δύο εστίες, με την «Κυρία» να ήταν αυτή που είχε περισσότερο τον έλεγχο του αγώνα και να απειλεί την εστία της Νέας Σαλαμίνας, που από την πλευρά της επιχειρούσε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά.

 
Η Ανόρθωση πέτυχε το σκοπό της, με τη λύση να έρχεται από τον πάγκο. Ήταν το 80’ όταν σε φάση διαρκείας ενεπλάκησαν οι τρεις αλλαγές του Αντρέ Πάους Αβραάμ, Πελέ και Κουλούρης. Στο φινάλε της φάσης ο Πελέ έκανε σουτ και ο Αβραάμ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-1, αφιερώνοντας το τέρμα στον Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος θα απουσιάσει για περίπου ένα δίμηνο.
 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ανόρθωση (Άντρε Πάους):
 Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβεσλέν, Κάλβο, Ορλάντι (78’ Πελέ), Μαϊσουράντζε, Μακρής (70’ Αβραάμ), Μαρτίνες, Ντλοβού (78’ Κουλούρης).
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Ν. Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσινκουίνι, Κούσουλος, Τσίνα, Πεδρίτο, Σκοπελίτης (85’ Χριστοφή), Μπεμπά, Παύλου (67' Μάρτσιεφ), Αδόρνο (87’ Μ. Μιχαήλ), Μακρίεφ.
Σκόρερ: 45' Ντλόβου (πεν.), 81’ Αβράαμ / 37' Αδόρνο.
Κίτρινες: Ορλάντι / Κούσουλος, Τσίνα, Πεδρίτο

 

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Aντρέ Πάους: «Είμαι φυσικά χαρούμενος για τη νίκη, μένουμε στην κορυφή. Είμαι χαρούμενος και με ένα μεγάλο μέρος της απόδοσης της ομάδας. Για τον κόσμο που είδε το ματς νομίζω ήταν ανοικτό και ελκυστικό. Είναι ωραίο και για τον αντίπαλο γιατί έπαιξε επιθετικά, δεν έμεινε πίσω. Στο πρώτο ημίχρονο σε κάποια διαστήματα δεν πιέσαμε αρκετά και ο αντίπαλος μας δημιούργησε ευκαιρίες. Η Σαλαμίνα ξεκίνησε επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο και μας πίεσε πολύ αλλά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε σε 2-3 περιπτώσεις στα πρώτα 15 λεπτά. Γενικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, έπρεπε να παλέψουμε 100 τοις 100 και οι παίκτες να είναι πειθαρχημένοι ως το τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε, να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη».

Για τις αλλαγές του: «Είναι επειδή έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές, έχουμε ποιότητα στην ομάδα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μέσα στη βδομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες και μπορώ από τον πάγκο να βάζω ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι».

Για την τοποθέτηση Ορλάντι στον άξονα: «Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Αμπουρτζάνια, έχασε κάποιες προπονήσεις όπως και ο Πελέ. Ο Ορλάντι έπαιξε σε αυτή την θέση στην Αγγλία και μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά. Σε κάθε ματς κοιτάζουμε τον αντίπαλο, κοιτάζουμε την απόδοση των παικτών κατά τη διάρκεια της βδομάδας και αποφασίζουμε για την εντεκάδα».

Γιαν Ντε Γιόνκε: «Ήταν μια φοβερή μάχη. Κοιτώντας την ομάδα μου θεωρώ ότι έκανε σπουδαία δουλεία απέναντι σε μια μεγάλη και αήττητη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο σκοράραμε μια φορά και είχαμε και δοκάρι οπότε ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Ήταν κρίμα που δεχθήκαμε το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, αλλά είμαι πολύ περήφανος για τους ποδοσφαιριστές που πάλεψαν για την ισοφάριση ακόμα και μετά το 2-1. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ένας μικρός σύλλογος που θα παλέψει για την εξάδα και από πλευράς μου εμπιστεύομαι 100% τους ποδοσφαιριστές μου ότι στο τέλος της ημέρας θα το πετύχουμε. Συγχαρητήρια στον Αντρέ για την δίκαιη επικράτηση».

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα