Επιστροφή στις νίκες ο Απόλλωνας, 2-1 την Ένωση

Την επαφή του με τους πρωτοπόρους κράτησε ο Απόλλωνας, ο οποίος κέρδισε στο Τσίρειο την Ένωση με 2-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Άρη.
 
Οι γαλάζιοι έφτασαν στους 30 βαθμούς και παραμένουν στην 4η θέση, ενώ οι βυσσινί με 13 βαθμούς είναι στην 9η θέση.
 
Στην επόμενη αγωνιστική, ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει στο ντέρμπι της Λεμεσού την ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη (23/12, 19:00), ενώ η Ένωση την ίδια ημέρα τον Ερμή (17:00).
 


«Καθάρισε» μέχρι την ανάπαυλα
Η ομάδα της Λεμεσού πήρε γερό προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, αφού ήταν η κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί με δύο τέρματα.
 
Η αρχή έγινε με τον Κολοκούδια στο 6’ να ευστοχεί στο πέναλτι που δόθηκε μετά από την ανατροπή του Παπαδόπουλου στον Ελίζιο. Ο Κύπριος επιθετικός στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα, σκόραρε για δεύτερο σερί προβάδισμα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

 

Το δεύτερο χτύπημα του Απόλλωνα ήρθε στο 24’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ζοάο Πέδρο, ο Γκιέ με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Ενδιάμεσα, στο 14’, ο Απόλλωνας είχε δοκάρι στην κεφαλιά του Βασιλείου.
 
Μείωσε η Ένωση
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας έριξε αισθητά τους ρυθμούς του. Αυτό έδωσε δικαίωμα στην Ένωση, όσο περνούσε ο χρόνος να επιδιώκει να δημιουργήσει περισσότερες επιθετικές δραστηριότητες.
 

Στο 78’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπούντιμιρ κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να σχηματιστεί το τελικό 2-1, αφού από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 6’ πεν. Κολοκούδιας, 24’ Γκιέ / 78’ Μπούντιμρ

Κίτρινες: Στυλιανού, Κολοκούδιας / Παπαδόπουλος, Έντσον , Μπάουμαν, Μπόγιοβιτς (4η)
 
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ):  Βάλε, Στυλιανού, Φρέιρ, Αγγελής, Ελίζιο, Σακέτι, Ντα Σίλβα (54’ Τσιακλής), Πέδρο (90’ Γουΐλερ), Βασιλείου, Κολοκούδιας, Γκιέ Γκιέ (66' Σλάβτσεφ).
Παραλίμνι: (Ρόνι βαν Χενέουχντεν):  Aμπάρης, Έντσον (54' Τσιακλή), Πάρπας, Μμπάουμαν, Κοσμά (80' Σβόγιτς), Παπαδόπουλος, Μπόγιοβιτς, Βαλλιάνος, Φροξυλιάς, Μπούντιμιρ, Βαν Ράνσμπεκ (46' Ντίκσον).
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
Πέδρο Εμάνουελ: «Συγχαρητήρια στην Ένωση γιατί είχε  50% κατοχή, κάτι που δεν είναι κάτι νορμάλ στο γήπεδό μας.  Συμφωνώ με την ανάλυση του συνάδελφου. Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, σκοράραμε δύο γκολ.Ξέραμε ότι στο δεύτερο η Ένωση θα πιέσει για να σκοράρει. Δεν ήταν τόσο καλό το δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες μου πάλεψαν στο γήπεδο. Αυτή η νίκη δεν διαφέρει από άλλες. Ήταν ακόμη μια νίκη που δίνει τρεις βαθμούς. Ανήκει σε όλους τους παίκτες. Παρά τα προβλήματα και τις πολλές απουσίες σε κάθε παιχνίδι, έδειξαν χαρακτήρα. Είναι σημαντική νίκη ενόψει του ντέρμπι της Τετάρτης, το οποίο επίσης είναι σημαντικό για μας. Είμαι περήφανος για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν».

Ρόνι Φαν Γενέουχτεν: «Υπάρχει ένα… αλλά για το παιχνίδι. Η Ένωση προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι κατοχής, κάτι που δεν είδα από την ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο. Αν θέλουμε να προοδεύσουμε σαν ομάδα θα πρέπει να παίζουμε παιχνίδι κατοχής ακόμη και με μεγάλες ομάδες όπως ο Απόλλωνας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έκανε ένα καλό ματς κατοχής, είχε καλό ρυθμό κι εμείς είχαμε δυσκολίες σαν ομάδα, παρότι είχαμε ευκαιρίες με τον Μπούντιμιρ στο 0-0. Δεχθήκαμε δύο γκολ, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ κι εκεί με μια πάσα θα μπορούσαμε να πάμε στα αποδυτήρια με 2-1.

Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι είτε θα δεχθούμε περισσότερα γκολ ή θα μειώσουμε σε 2-1 και να κερδίσουμε κάτι από το ματς.  Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, μειώσαμε σε καλό χρονικό σημείο και είχαμε πιθανότητες να ισοφαρίσουμε. Μέσα από αυτό το παιχνίδι θα θυμόμαστε μόνο το δεύτερο ημίχρονο».

 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα