Ασταμάτητο τρένο για τίτλο η ΑΕΚ (βίντεο)

Τι και αν οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος της ΑΕΚ δεν μιλάνε για κατάκτηση του πρωταθλήματος, η παρουσία της ομάδας φωνάζει ότι η φετινή ΑΕΚ είναι κτισμένη για τον τίτλο. 

Το σπουδαίο διπλό επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, 2-1 με ανατροπή, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την ομάδα της Λάρνακας που πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη, έφτασε τους 39 βαθμούς και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Στον αντίποδα ο ΑΠΟΕΛ αν και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με γκολ του Αμορίν (πρώτο φετινό) στο 3’, πλήρωσε την αστοχία του σε κραυγαλέες ευκαιρίες στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και παρέμεινε στην τρίτη θέση με 35 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την πρώτη θέση. Ο ΑΠΟΕΛ παραμένει χωρίς νίκη σε ντέρμπι απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας. 
 


Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 3’ λεπτό με σουτ του Αμορίν, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Καταλά στο 30’. Και για τους δύο ποδοσφαιριστές ήταν τα πρώτα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από στατικές φάσεις. 

Το χρυσό γκολ της ΑΕΚ που έφτασε τις έξι εκτός έδρας νίκες σε οκτώ εξορμήσεις μακριά από το ΓΣΖ πέτυχε ο Άλβες στο 72΄’. 
 
 

 
Γκολ από τα αποδυτήρια
Φουριόζος μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ από το 3ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μοράις έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Αμορίν, ο οποίος με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο και έκανε το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν καθολική και οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους και να θέσουν γερές βάσεις για τη νίκη από τα αρχικά στάδια της αναμέτρησης.
 
Στο 12’ ο Βάντερ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Τόνιο. Ο Βραζιλιάνος χαφ έκανε την προσποίηση όμως το πλασέ του κτύπησε στα πόδια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
 
Τρία λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε άλλη μια τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βινίσιους, ο Εφραίμ έφυγε μόνος απέναντι από τον Τόνιο, τον οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει».
 

Αντίδραση ΑΕΚ και 1-1
Η ΑΕΚ μετά το πρώτο σοκ και την πίεση του ΑΠΟΕΛ, ισορρόπησε την αναμέτρηση και κατάφερε να γίνει απειλητική από στημένες φάσεις. Στο 17’ μετά από φάουλ του Μπόλιεβιτς ο Καταλά έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.
 
Δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πλησίασε την ισοφάριση όταν μετά από κόρνερ του Λαρένα, ο Άλβες από ευνοϊκή θέση στο ύψος της μικρής περιοχής αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
 
Η τρίτη επίσκεψη της ΑΕΚ στα καρέ του Βάτερμαν αποδείχθηκε «φαρμακερή» καθώς μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Εγγλέζου στο δεύτερο δοκάρι, ο Καταλά εκμεταλλεύτηκε τη  λανθασμένη εκτίμηση του Βάτερμαν και των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.
 
 

 
Εκατέρωθεν ευκαιρίες
Ανοικτό παιχνίδι με συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας ήταν το χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου με αρκετές φάσεις στις δύο εστίες. Στο 35’ ο ΑΠΟΕΛ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με προσωπική ενέργεια του Εφραίμ, του σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο.
 
Τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ έχασε η ΑΕΚ στο 37’ όταν μετά από λανθασμένο γύρισμα του Βινίσιους στον Βάτερμαν, ο Άλβες έκλεψε την μπάλα, όμως ο επερχόμενος Αμορίν πήρε την «μπουκιά από το στόμα» του Βραζιλιάνου επιθετικού.     
 
Β’ Ημίχρονο
Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι δύο ομάδες ήταν πιο επιφυλακτικές με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες να περιοριστούν. Η πρώτη καλή φάση ήταν από πλευράς ΑΕΚ στο 61’ με τον Εγγλέζου να σεντράρει από δεξιά, τον Τέτε να κοντρολάρει και να σουτάρει ανάμεσα σε δύο αμυνομένους του ΑΠΟΕΛ και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω.
 
Στο 69’ ο προπονητής της ΑΕΚ Τόμας Κρίστιανσεν και ο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ Βάντερ Βιέιρα είχαν λογομαχία με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σταματά το παιχνίδι για παρατηρήσεις.
 
 

Ολική ανατροπή
Τα κάτω-πάνω έφερε η ΑΕΚ στο 72’. Η ομάδα της Λάρνακας σε υποδειγματική αντεπίθεση από αριστερά κατάφερε να κάνει την ανατροπή με το 10 φετινό τέρμα του Αντρέ Άλβες. Ο Μαρτσίνιακ έβγαλε μακρινή πάσα στον Τέτε, ο οποίος νίκησε στο σπριντ τον Αμορίν και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βραζιλιάνο επιθετικό που πλάσαρε εύστοχα για το 1-2. 
 
 
 
 
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο, Αρτυματάς, Αμορίν, Αλεξάνδρου, Εφραίμ, Βινίσιους (78' Πιατκόφσκι), Μοράις, Βάντερ, Μακρίδης (62' Χαραλαμπίδης), Καβενάγκι (86' Σωτηρίου).
 
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Νίνου, Καταλά, Μαρτσίνιακ, Τέτε, Λαρένα (87' Μιντίκκης), Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου (67' Κάντε), Τομάς, Άλβες (78' Λαμπάν).
 
Σκόρερ: 3' Αμορίν / 31' Καταλά, 72' Άλβες
 
Κίτρινες: Μακρίδης, Αλεξάνδρου / Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Καταλά, Νίνου
 
Αποβολές: -
 
Στάδιο: ΓΣΠ
 
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
 
Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
 
Β' Βοηθός: Ανδρέας Ανδρέου
 
4ος: Ιωάννης Λαζάρου
 
1ος Επιπρόσθετος: Λούκας Σωτηρίου
 
2ος Επιπρόσθετος: Γεώργιος Νικολάου
 
Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα