Αφεντικό της Λεμεσού ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας ήταν ο νικητής του λεμεσιανού ντέρμπι επικρατώντας της συμπολίτισσας ΑΕΛ με 2-0.
 
Οι γαλάζιοι έφθασαν στους 33 βαθμούς και πλησίασαν τον ΑΠΟΕΛ, που βρίσκεται στην 3η θέση, στους δύο βαθμούς και κράτησαν την απόσταση από την 5η Ομόνοια στους 4 βαθμούς.
 
Η ΑΕΛ επανήλθε στα ανεπιτυχή αποτελέσματα αφού υστέρησε επιθετικά και έτσι παραμένει στους 15 βαθμούς έχοντας πλέον συγκάτοικο, πέραν την Δόξα, και τον Ερμή.

Από το 7’
Η νίκη του Απόλλωνα ήταν δίκαιη, μιας και η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έφερε τον αγώνα στα μέτρα της πολύ νωρίς στον αγώνα, καθώς μόλις στο 7’, μετά από κόρνερ ο Στογιάνοφ κέρδισε την κεφαλιά και την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.


 
Δοκάρι ο Απόλλων
Η ΑΕΛ δεν είχε απάντηση στο τέρμα του Απόλλωνα. Οι προσπάθειές της ήταν ημιτελείς και στη μοναδική περίπτωση που βρέθηκε σε θέση βολής, το ανάποδο ψαλίδι του Σοάρες στο 25’ ήταν αδύναμο.
 
Αντιθέτως, ο Απόλλωνα ήταν καλύτερος και διεκδίκησε διερεύνηση του σκορ. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γαλάζιους ήταν στο 26’ όταν ο Παπουλής επιχείρησε να κρεμάσει τον πορτιέρο της ΑΕΛ, Σκόβρον, όμως η μπάλα βρήκε την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.
 
Δεν δόθηκε πέναλτι
Ο Απόλλωνας συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55’ ο Γκιέ έχασε μεγάλη ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως ο Σκόβρον μάζεψε την μπάλα.
 
Η ΑΕΛ δικαιολογημένα ζήτησε πέναλτι στο 66’ όταν ο Φρέιρ κλώτσησε τον Σαρδινέρο, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.


 
Και το 2-0
Το ντέρμπι πλέον πήρε την πορεία του όταν έγινε το 2-0 στο 69’. Το γκολ προήλθε από το μακρινό σουτ του Ζοάο Πέδρο, με την μπάλα να χτυπά στον Σιέλη και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας.
 
Με δέκα η ΑΕΛ
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ΑΕΛ να μένει και με δέκα παίκτες στο 75' λόγω της αποβολής του Νιάνγκ ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Αγγελή λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΛ (Μάκης Χάβος):
 Σκόβρον, Αϊρόσα, Αντράδε, Σιέλης, Ρομπέρ, Σοάρες, Ελευθερίου (74' Νιάγκ), Κουταντέρ, Οχένε (60' Μέζκα), Σταύρου (46' Φέλτσερ), Σαρδινέρο
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο, Σακέτι, Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα (46' Σλάβτσεφ), Παπουλής (80' Μέσκα), Βασιλείου, Γκίε Γκιέ (82' Κολοκούδιας).
Σκόρερ: - /  6' Στογιάνοβιτς, 66' αυτ. Σιέλης 
Κίτρινες: Αϊρόσα, Σουάρες / Παπουλής, Σακέτι, Σλάβτσεφ.
Κόκκινη: 75' Νιάγκ
Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Α' Βοηθός: Ιωάννου Αθηνόδωρος
Β' Βοηθός: Νικήτα Στέλιος
4ος: Βίκτωρος Σωτήρης
1ος Επιπρόσθετος: Σκαπούλλης Χαράλαμπος
2ος Επιπρόσθετος: Ηλία Χρίστος
Παρατηρητής: Σκαπούλλης Χριστάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

Πέδρο Εμάνουελ: «Τα ντέρμπι είναι πάντα διαφορετικά. Ξέραμε ότι οι τρεις βαθμοί ήταν πολύ σημαντικοί και κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλά, στις πρώτες μας επισκέψεις στο αντίπαλο τέρμα κάναμε ευκαιρίες, σκοράραμε στο 7’ και ήταν πλεονέκτημα για μας. Ελέγξαμε το παιχνίδι. Συνεχίσαμε να προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε στην περιοχή του αντιπάλου και χάσαμε κι άλλες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε καλά, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε δεύτερο γκολ παρά τις ευκαιρίες όμως σκοράραμε και δεύτερο γκολ. Ελέγχαμε το παιχνίδι, μετά ήρθε η κόκκινη κάρτα και αυτό σκότωσε το παιχνίδι για μας. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, οι παίκτες είχαν μόνο τρεις μέρες αλλά συμπεριφέρθηκαν καλά, έκαναν ό,τι έπρεπε. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και κάναμε ό,τι έπρεπε για να κερδίσουμε. Δώσαμε δώρο Χριστουγέννων στους οπαδούς μας, τους αφιερώνουμε τη νίκη. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος σε όλους».

 

Μάκης Χάβος: «Φάνηκε ξεκάθαρα πως η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά για να μπορεί να βγάζει δυο παιχνίδια σε τρεις μέρες.  Ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς ήμασταν φοβισμένοι και χάναμε τις μονομαχίες. Όταν χάνεις τις μονομαχίες δεν κερδίζεις ντέρμπι. Στο δεύτερο μέρος θεωρώ ισορροπήσαμε το παιχνίδι και έγιναν δυο καθοριστικές φάσεις που θα άλλαζαν τη ροή του παιχνιδιού. Νόμιζα πως ο Άγιος Βασίλης έρχεται την Πρωτοχρονιά αλλά φαίνεται ήρθε από τα Χριστούγεννα. Νόμιζα πως φέρνει δώρα μόνο στους μικρούς, αλλά τελικά φέρνει και στους μεγάλους. Θα περιμένω να φέρει και σε μας. Ένα συγγνώμη στον κόσμο που σίγουρα περίμενε κάτι παραπάνω από εμάς».

 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα