Ο Εθνικός σταμάτησε την Ανόρθωση

Τέλος στο νικηφόρο σερί των πέντε αγωνιστικών της Ανόρθωσης έβαλε ο Εθνικός. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που ρίχνει την «Κυρία» από την κορυφή της βαθμολογίας.
 
Ήταν η 4η φετινή ισοπαλία και 2η εκτός έδρας για την Ανόρθωση, η οποία προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Ντλοβού στο 13’, ενώ ο Εθνικός ισοφάρισε με πέναλτι του Κότο Παγιές στο 53’.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου θα κάνει Χριστούγεννα από τη δεύτερη θέση με 37 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ ο Εθνικός ανέβηκε στη 12η θέση με 12 βαθμούς.
 

 

 

Συνταγή Μαρτίνες-Ντλοβού
Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη με τον Γκριγκαλασβίλι στο 1’ να πλασάρει από ευνοϊκή θέση και να στέλνει την μπάλα δίπλα από την εστία του Κόπριβετς. Η Ανόρθωση βρέθηκε κοντά στο γκολ τρία λεπτά αργότερα με τον Ντλοβού να δέχεται κάθετη πάσα από τον Μαρτίνες να περνά τον Ατάντα, όμως το σουτ του σταμάτησε στον Μπογκατίνοφ.


 
Ο «μίστερ ασίστ» της Ανόρθωσης, Νίκολας Μαρτίνες, έδωσε «μαγική» πάσα στον Ντλοβού στο 13’ και ο Αφρικανός επιθετικός σημάδεψε σωστά στην αντίθετη πλευρά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Εθνικού, και με το 11ο του γκολ στο πρωτάθλημα, έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση.


 
Η ομάδα της Αμμοχώστου απείλησε στο 21’ με τον Μακρή, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ατάντα και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο Ατάντα κτύπησε εκτός φάσης με αγκωνιά τον Μακρή, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν αντιλήφθηκε το συμβάν και άφησε ατιμώρητο τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού, ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί.


 
Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-1

Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες με την Ανόρθωση να χάνει ευκαιρία μετά από εκτέλση κόρνερ του Ορλάντι, ο Λαΐφης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Ντλοβού, ο οποίος ήταν στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος εντούτοις πλάσαρε αδύναμα και δεν ανησύχησε τον Μπογκαντίνοφ.
 
Στο 56’ έγινε η φάση της αναμέτρησης, η οποία θα συζητηθεί. Ο διαιτητής του αγώνα Νικόλας Αθανασίου, είδε πέναλτι στο πέσιμο του Χατζηβασίλη σε μαρκάρισμα του Χόλγκερσον. Τα τηλεοπτικά replay έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών και κακώς σφυρίχτηκε παράβαση. Ο Κότο Παγιές εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε για τον Εθνικό.
 
Στο 67' η ομάδα της Άχνας έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Ατάντα να αστοχεί σε κεφαλιά από πολύ καλή θέση εντός περιοχής.
 
Κραυγαλέα ευκαιρία για την Ανόρθωση στο 87' με τον Ανδρέα Αβραάμ, οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, να φτάνει μια ανάσα από το να γίνει και πάλι πρόσωπο του αγώνα. Ο Κύπριος επιθετικός μετά από πάσα του Μαρτίνες έπιασε απευθείας το βολ-πλανέ, αναγκάζοντας τον Μπογκαντίνοφ στην απόκρουση του ματς.
 
 Εθνικός Άχνας (Ντανίλο Ντόντσιτς): 
Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, Ντε Βρίσε, Πράγκερ (58' Πουτζιουρής), Αράμπαλ, Γκριγκαλασβίλι (83' Πογιατζής), Κοζοκνεάν (72' Τουγκούσι), Κότο Παγιές, Χατζηβασίλης.

Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Μαϊσουράντζε, Μαρτίνες, Κάλβο (82' Αβραάμ), Ορλάντι (74' Πελέ), Μακρής (82' Κουλούρης), Ντλοβού.

Σκόρερ: Κότο Παγιές 57' / Ντλοβού 13'

Κίτρινες: Αράμπαλ, Ιάκομπ, Κυριάκου / Μακρής, Νούχου

Αποβολές:

Γήπεδο: Δασάκι

Θεατές: 3000

Διαιτητής: Αθανασίου Νικόλας

Α' Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

4ος: Τσεντής Μιχάλης

Α΄ Επιπρόσθετος: Δημητρίου Βασίλης

Β' Επιπρόσθετος: Ορθοδόξου Ανδρέας

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης
  

 
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα