Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια, δύο αποβολές και ισοπαλία στο «Αμμόχωστος»

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος διεξήχθη στο «Αμμόχωστος» μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και Αγίας Νάπας. Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και δύο αποβολές συνέθεσαν το παζλ της αναμέτρησης που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2.
Οι «πορτοκαλί» άγγιξαν την πρώτη τους φετινή νίκη, καθώς προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με γκολ των Λαμπρόπουλου στο 10’ και Μπαμπά στο 35’, εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι έσωσαν την «παρτίδα» στην επανάληψη με τέρματα των Παύλου στο 47’ και Μάρτσιεφ στο 74’.
 
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Αγίας Νάπας. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι σε εκτέλεση φάουλ του Γεωργίου και ακολούθως η Σαλαμίνα με τον Μακρίεφ. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμά στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση καθώς έφτιαξε τέσσερις τελικές προσπάθειες, οι τρείς εκ των οποίων εντός εστίας, ενώ είχε κατοχή 51% υπέρ της. Τελευταία με 6 βαθμούς η Αγία Νάπα, ενώ η Νέα Σαλαμίνα έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και βρίσκεται στην 6η θέση με 24 βαθμούς.
 
«Ακυρωθέν» πέναλτι και 1-0
Η Αγία Νάπα μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 6’ ο διαιτητής της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκας σφύριξε πέναλτι για χέρι του Ζάρκοβιτς, εντούτοις μετά από διαβούλευση με τον δεύτερο βοηθό ανακάλεσε την απόφαση του. Όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό φακό, η μπάλα κτύπησε στον ώμο του Σέρβου στόπερ της Σαλαμίνας και ορθά δεν υποδείχθηκε παράβαση.

 
Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» ο Λαμπρόπουλος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μιχαήλ και άνοιξε το σκορ για την Αγία Ναπα. Στη συνέχεια η Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε δύο φορές με δράστη τον Αδόρνο στο 24’ και στο 29’, όμως ο Παραγουανός αστόχησε. Στο 35’ η Αγία Νάπα «πάγωσε» ακόμη περισσότερο το «Αμμόχωστος» όταν ο Μπαμπά μετά από γύρισμα του Ρέινολντς πέτυχε το 2-0.
 
 
Άμεση αντίδραση
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Σαλαμίνα μείωσε σε 2-1 με άπιαστο σουτ του Κούλλη Παύλου (7ο φετινό), ύστερα από ωραία πάσα του Αδόρνο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μακρίεφ (51’), Ντε Μέλο (53’) και Παύλου (55’) να στέλνουν την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Πρίντιγκαρ.
 
Δοκάρια και 2-2
Η Αγία Νάπα έχασε κραυγαλέα ευκαιρία να «σφραγίσει» το διπλό με τον Γεωργίου να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Την ίδια τύχη είχε η προσπάθεια του Μακρίεφ στο 68’ με τον Βούλγαρο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Η Σαλαμίνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 74’ μετά από μπαλιά του Τσίνα και καρφωτή κεφαλιά του Μάρτσιεφ. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Σαλαμίνας τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα όμως το βολέ του απέκρουσε ο Πρίντιγκαρ.
 
Η δύναμη και το πάθος έφερε δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, με τον Σκόπλιακ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σκοπελίτη στο 84, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελλαδίτης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ στον Μέρτακκα.  
 

Νέα  Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Ν. Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσινκουίνι, Ζάρκοβιτς, Τσίνα, Μπεμπά (20' Τσούριουριτς), Πεδρίτο (65' Μάρτσιεφ), Σκοπελίτης, Παύλου, Αδόρνο, Μακρίεφ.
Αγία Νάπα (Γιώργος Κοσμά): Πρίντιγκαρ, Μέρτακκας, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος (59' Αντωνίου), Λοϊζίδης (78' Κατσής), Ντε Μέλο, Ρέινολντς, Μπαμπά, Γεωργίου (73' Φιλγκέιτ), Φούσκο, Άντολεκ.
 
Σκόρερ: 47' Παύλου, 74' Μάρτσιεφ / 10' Λαμπρόπουλος, 35' Μπαμπά.
Κίτρινες: Ζάρκοβιτς, / Φούσκο, Μέρτακκας, Κατσής.
Αποβολές: Σκοπελίτης (2η κίτρινη) / Σκόπλιακ (2η κίτρινη)
Στάδιο: «Αμμόχωστος»
Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Α' Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β' Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος: Μούσκος Θωμάς
Παρατηρητής: Χατζηιωσήφ Ιωάννης
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα