Γελάτε, αλλά είστε για κλάματα

Με εξαίρεση τον αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα, άντε και το Άρης-Πάφος FC πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων της 15ης αγωνιστικής ήταν οι διαιτητές.
Τα λάθη που έγιναν σε Μακάρειο (Δόξα-Ομόνοια), ΓΣΠ (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ), Δασάκι (Εθνικός-Ανόρθωση), Τσίρειο (ΑΕΛ-Απόλλωνας) και «Τάσος Μάρκου» (Ένωση-Ερμής) ήταν κωμικοτραγικά και έκριναν, στις πλείστες των περιπτώσεων, το τελικό αποτέλεσμα.
 
Τα κατορθώματα των Κύπριων διαιτητών έκαναν μάλιστα και το γύρο του κόσμου με την Πορτογαλική «Record» να χλευάζει την απόφαση των Κώστα Νικολάου (διαιτητής) και Γιώργου Σαββίδη (βοηθός διαιτητής) να μετρήσει ως κανονικό το γκολ του Ασίς της Ομόνοιας, ενώ η μπάλα είχε περάσει ένα μέτρο εκτός τελικής γραμμής του γηπέδου στο γύρισμα του Σκέμπρι.
 
Στο ΓΣΠ ο Χρίστος Νικολαΐδης έκανε αμέτρητα λάθη και για τις δύο ομάδες. Το γκολ του ΑΠΟΕΛ είναι αμφισβητούμενο (ο Αρτυματάς ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέασε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα κάνοντας κίνηση), πέναλτι καθαρό υπέρ του ΑΠΟΕΛ δεν υποδείχθηκε, τραγικά λάθη στον πειθαρχικό τομέα και ο άνθρωπος αυτός αναδείχθηκε- τρομάρα μας- ως ο κορυφαίος διαιτητής για το 2014.
 
Στο Δασάκι ο Νικόλας Αθανασίου έβλεπε ό,τι ήθελε και έκλεινε τα μάτια σε όσα έπρεπε να δει.  Κακώς δόθηκε το πέναλτι υπέρ του Εθνικού, ενώ ο Ατάντα έπρεπε να πάει πρόωρα για μπάνιο, καθώς κτύπησε τον Μακρή με αγκωνιά στο 22’ εκτός φάσης.Στο Παραλίμνι ο Τράττος υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ερμή, με την παράβαση να γίνεται εκτός περιοχής, ενώ στο ντέρμπι του Τσιρείου η ΑΕΛ φωνάζει δίκαια για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 66’ σε καθαρή ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Φρέιρε.
 
Το θέμα δεν είναι ποιος ευνοήθηκε σήμερα και ποιος αδικήθηκε χθες. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε αν το πρόβλημα είναι η ανικανότητα των διαιτητών ή τα λάθη που γίνονται είναι εσκεμμένα; Αν ο «πόλεμος» δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ των σωματείων, είναι πράγματι για να ελέγξουν «παρασκηνιακά» τα σφυρίγματα των διαιτητών, ας μας το πούνε να μην σπαταλάμε και τις ώρες μας.
 
Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο ωραίο άθλημα απ’ αυτό το χάλι που βλέπουμε και δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχολούμαστε νυχθημερόν με τους κυρίους με τα μαύρα.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα