Τα ρεκόρ των ομίλων του Champions League 2015-16
12:00 - 24 Δεκεμβρίου 2015
Ο "Ρεπόρτερ" εντόπισε και σας παρουσιάζει τα ρεκόρ που σημειώθηκαν με το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions League.
@ Δέκα χώρες εκπροσωπούνται στη φάση των 16 του Champions League, περισσότερες από κάθε άλλη φορά μετά την επέκτασή της την περίοδο 2003/04.
@ Ένδεκα τέρματα σημείωσε στη φάση των ομίλων ο Κριστιάνο Ρονάλντο-ρεκόρ. Με συνολικά 88 γκολ ο Πορτογάλος είναι ο διαχρονικά κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης (σ.σ. 80 έχει ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα).
@ Με 15 βαθμούς και διαφορά τερμάτων +16 (19-3) η Μπάγερν πιστώθηκε την καλύτερη φάση ομίλων στην ιστορία της.
@ Με 45 τέρματα ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, σε επίπεδο ομίλων (σ.σ. 44 έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο).
@ Το εντός έδρας 8-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μάλμε αποτελεί ισοφάριση της ευρύτερης νίκης στην ιστορία του Champions League (Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 8-0 στις 6 Νοεμβρίου 2007). Επιπροσθέτως η «βασίλισσα της Ευρώπης» μετρά πλέον 19 συναπτές προκρίσεις από τη φάση των ομίλων.
@ Ο Φίλιπ Λαμ παρέμεινε «άσφαιρος» και στο 99ο παιχνίδι του στο Champions League πιάνοντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Αλεσάντρο Νέστα.
@ Οι έξι βαθμοί και τα 16 τέρματα παθητικό καθιστούν τη Ρόμα την ομάδα με τον χειρότερο απολογισμό που προκρίθηκε διαχρονικά στη νοκ άουτ φάση του Champions League.
@ Το εκτός έδρας 2-0 της Μπάγερν επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν η 50ή νίκη του Πεπ Γκουαρδιόλα σε 80 παιχνίδια στο Champions League -δύο περισσότερα είχε χρειαστεί ο μέχρι πρότινος ρέκορντμαν, Λούι φαν Χάαλ.
@ Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League η έναρξη αναμετρήσεων ορίστηκε στις τέσσερις το απόγευμα -ελέω της πρωτοεμφανισθείσας στη διοργάνωση, Αστάνα.
@ Οδηγώντας την Άρσεναλ στη 16 συναπτή πρόκρισή της στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης ο Αρσέν Βενγκέρ προσπέρασε τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον (15 προκρίσεις).
@ Ως παίκτης της Πόρτο ο Ίκερ Κασίγιας έγινε αφενός ρέκορντμαν συμμετοχών στο Champions League (156 έναντι 151 του Τσάβι), αφετέρου ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες ανέπαφες εστίες (51 έναντι 50 του φαν ντερ Σάαρ), συνάμα όμως αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη φάση των ομίλων.
@ Σε ηλικία 40 ετών και 341 ημερών στο εντός έδρας 1-0 της Ντιναμό Κιέβου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Αλεκσάντρ Σοβκόβσκι έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετείχε στην τρέχουσα διοργάνωση (σ.σ. το ρεκόρ κατέχει ο Μάρκο Μπαλότα που έπαιξε σε ηλικία 43 ετών και 252 ημερών). Ο Ουκρανός, ωστόσο, πιστώθηκε το ρεκόρ του μεγαλύτερου διαστήματος ανάμεσα στην πρώτη (14.09.1994) και στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του (09.12.2015): πάνω από 21 χρόνια!
@ Η Βόλφσμπουργκ έγινε η έβδομη γερμανική ομάδα που προκρίνεται στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, μόνον η Ισπανία έχει στείλει περισσότερες (10)!
@ Σε ηλικία 18 ετών και 221 ημερών ο Ρούμπεν Νέβες της Πόρτο έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού (σ.σ. προκάτοχός του ο Ολλανδός Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ που διετέλεσε αρχηγός του Άγιαξ σε ηλικία 20 ετών και 217 ημερών στην αναμέτρηση με τη Μίλαν στις 16.09.2003).
@ Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης δύο παίκτες πέτυχαν χατ τρικ για την ίδια ομάδα (Μπενζεμά και Ρονάλντο για τη Ρεάλ).