Φαν Χάαλ - Χίντινκ, μια κόντρα χρόνων

 

  H κόντρα μεταξύ του Φαν Χάαλ και του Χίντινκ θα κορυφωθεί σήμερα (28/12) με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι όπου, πιθανότατα, μια ήττα της Γιουνάιτεντ ίσως οδηγήσει στην απόλυση του Φαν Χάαλ.Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους δυο πολύπειρους Ολλανδούς προπονητές ξεκίνησε το 1998 στο ισπανικό πρωτάθλημα και η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν το 2006 στο Κύπελλο Ολλανδίας.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2 - 2 (19/9/1998)

Η πρώτη φορά που συναντώνται οι δυο προπονητές είναι στο ισπανικό πρωτάθλημα, στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα παγκοσμίως, το "Clasico". Η ισοπαλία ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στις δυο ομάδες με τον Ραούλ να ανοίγει το σκορ στο 7ο λεπτό, τον Κλάιφερτ να ισοφαρίζει στο 12' και ξανά ο Ραούλ στο 25' έδωσε προβάδισμα με 2-1 στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στο 82ο λεπτό ο Άντερσον κατάφερε να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 3 - 0 (14/2/1999)

Θρίαμβος των "μπλαουγκράνα" στον αγώνα του δεύτερου γύρου που οδήγησε στην απόλυση του Γκους Χίντινκ από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 5ο, μόλις, λεπτό ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το 2-0 έκανε ο ίδιος παίκτης στο 36ο λεπτό, σκορ που παρέμεινε μέχρι το 81ο λεπτό όταν ο Ριβάλντο διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με τα σχόλια που έκανε για τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας από τον πρόεδρο οδήγησε στην άμεση απομάκρυνσή του από τον πάγκο της "βασίλισσας".


Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2 -1 (13/2/2000)

Μετά την απόλυσή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Χίντινκ ανέλαβε τα ηνία της Μπέτις το 2000. Απολύθηκε τον Μάιο της ίδιας χρονιάς αλλά πρόλαβε να τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Φαν Χάαλ και να τον νικήσει. Η Μπέτις υποδέχτηκε στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" τη Μπαρτσελόνα και με γκολ του Ίτο στο 7ο λεπτό και του Αλφόνσο στο 78ο λεπτό η γηπεοδύχος προηγήθηκε με 2-0 πριν μειώσει το σκορ ο Πάτρικ Κλάιφερτ στο 85ο λεπτό.

Αϊντχόφεν - Αλκμάαρ 3 - 0 (15/10/2005)

Η Αλκμάαρ του Φαν Χάαλ ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το μεγάλο φαβορί ενόψει της αναμέτρησης με την Αιντχόφεν. Δεν εξελίχθηκαν, όμως, έτσι τα πράγματα. Ο Κοκού έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Χίντινκ στο 42ο λεπτό και στο 82ο έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας το παιχνίδι για την ομάδα του. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Βένεγκοορ οφ Χέσελινκ στο 88ο λεπτό.

Αλκμάαρ - Αϊντχόφεν 1 - 2 (26/2/2006)

Δεύτερος γύρος της σεζόν 2005-06 με τον Χίντινκ να παίρνει άλλη μια νίκη απέναντι στον Φαν Χάαλ. Αλκμάαρ και Αϊντχόφεν αναμετρώνται στο "AFAS Stadion". Μέχρι το 6ο λεπτό η Αϊντχόφεν είχε πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Βένεγκοορ οφ Χέσελινκ (3') και τον Κονέ (6'). Στο 62ο λεπτό ο Σχάαρς μείωσε στο τελικό 2-1.

Αϊντχόφεν - Αλκμάαρ 2 - 0 (22/3/2006)

Ημιτελικός Κυπέλλου Ολλανδίας και η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ του Φαν Χάαλ και του Χίντινκ. Ο νικητής θα συναντούσε τον Άγιαξ στον τελικό και οι δυο ήθελαν πάση θυσία την πρόκριση. Ο αγώνας πήγε στην παράταση με την Αϊντχόφεν να "χτυπάει" δυο φορές. Ο Σίμονς στο 103' έδωσε το προβάδισμα στους "χωρικούς" και ο Φαρφάν ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης "έγραψε" το τελικό 2-0 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.


Το τελικό σκορ

Συνολικά σε έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις σε δυο διαφορετικά πρωταθλήματα ο Γκους Χίντινκ έχει 4 νίκες, ένας αγώνας έληξε ισόπαλος και ο Λουίς φαν Χάαλ έχει μια νίκη, μια νίκη όμως που οδήγησε στην απόλυση του Χίντινκ. Η σημερινή αναμέτρηση μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω ο Χίντινκ καθώς σε νίκη της Τσέλσι η απόλυση του Φαν Χάαλ είναι πολύ πιθανή.

 


Πηγή: www.sport24.gr

 

 

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι