«Εφόσον έρθουν επιτυχίες, θα συνεχίζουμε και τη νέα σεζόν»

Για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, στο πλευρό του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μίλησε σε Ελλαδικό ΜΜΕ ο Κριστόφ Βαζέχα. Ποιες οι πρώτες του εντυπώσεις, αλλά και τι λέει για τη μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα ήθελε κάποια μέρα να επιστρέψει ξανά.

Σημαντικές δηλώσεις σε ελληνική ιστοσελίδα έκανε ο στενός συνεργάτης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της Ομόνοιας, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις και πώς προέκυψε η συνεργασία.
 
Αναλυτικά τι δήλωσε στο novasports.gr
 
Κύριε Βαζέχα εδώ και λίγες εβδομάδες νέα εμπειρία για εσάς… Άμεσος συνεργάτης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της Ομόνοιας. Πως πήρατε την απόφαση; Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
“Στις αρχές Νοεμβρίου ο Βλάνταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας. Με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να συνεργαστώ μαζί του. Τον Βλάνταν τον γνωρίζω από όταν ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Επίσης, μαζί πήγαμε στη σχολή προπονητών και πήραμε το δίπλωμα UEFA-Pro. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Συμφώνησα αμέσως. Βασικός λόγος είναι πως γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπο Βλάνταν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα σε οποιαδήποτε συνεργασία. Και δεύτερο και σημαντικότερο πως θα βρισκόμασταν μαζί στον πάγκο μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας, όπως είναι η Ομόνοια στην Κύπρο”.
 
Πως είναι η έως τώρα εμπειρία σας στην Κύπρο και την Ομόνοια;
“Οι συνθήκες εργασίας στην Ομόνοια είναι εξαιρετικές. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όλους τους ανθρώπους στον προπονητικό τιμ, αλλά και με τους ανθρώπους της διοίκησης, όπως φυσικά και τον πρόεδρο της ομάδας μας. Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια μπορεί να έχει χάσει έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν πιστεύω πως η ομάδα θα δυναμώσει και θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική. Στόχος της ομάδας πάντα είναι το πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Εκεί στοχεύουμε και γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Πιστεύω, ότι στο τέλος η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει ο σύλλογος σε όσο το δυνατόν καλύτερες βάσεις. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι φίλαθλοι στηρίζουν την ομάδα γιατί την αγαπούν. Σε κάθε παιχνίδι είναι στο πλευρό μας, είναι σημαντική η υποστήριξή τους”.
 
Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας. Η πορεία του φέτος προβληματίζει και ουσιαστικά έχει χαθεί το πρωτάθλημα. Πως το αντιλαμβάνεστε;
“Να σου πω την αλήθεια, περίμενα περισσότερα από τον Παναθηναϊκό. Ειδικά στην Ευρώπη. Έπρεπε να είχε προχωρήσει στην Ευρώπη. Είναι άσχημο και δεν αξίζει όλο αυτό στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αγαπάει την ομάδα και σε κάθε ματς την στηρίζει με την παρουσία του και τη φωνή του. Φέτος, θεωρώ πως έγιναν λάθη από τον Παναθηναϊκό, ειδικά στον σχεδιασμό της ομάδας. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν δεν βοήθησαν την ομάδα. Πλέον, οφείλει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας για να σώσει κάπως τη χρονιά. Δεν θα είναι εύκολα, αλλά πρέπει να παλέψει μέχρι τέλος”.
 
Αυτή τη στιγμή είστε συνεργάτης του κυρίου Μιλόγεβιτς. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την προπονητική σας καριέρα;
“Για μένα είναι σημαντικό ότι στην προπονητική μου καριέρα, χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα, αποκτώ περισσότερες εμπειρίες. Και αυτό είναι κάτι που με βοηθάει και με εξελίσσει. Μου αρέσει πάρα πολύ. Με γεμίζει και ασχολούμαι πολλές ώρες καθημερινά με διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την προπονητική. Κοίταξε, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ομόνοια με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Θέλω να βοηθήσω από την πλευρά μου τον προπονητή και την ομάδα φυσικά να πετύχει τους στόχους της. Θέλουμε το Κύπελλο, θέλουμε να ανεβούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως σας είπα και νωρίτερα, στόχοι της Ομόνοιας είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εφόσον έρθουν οι επιτυχίες τότε θα συνεχίσουμε στην ομάδα και τη νέα σεζόν, θα έχουμε βάλει γερές βάσεις και μετά μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα με την Ομόνοια”.

Κύριε Βαζέχα είστε από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Επίσης, βλέπουμε μια προσπάθεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού να εμπιστεύεται “δικά” της παιδιά, όπως είναι ο Φύσσας και ο Βόκολος. Θα θέλατε να επιστρέψετε κάποια στιγμή στην ομάδα της καρδιάς σας;
“Όταν ασχολείσαι με την προπονητική τίποτα δεν είναι εύκολο και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έτσι είναι η δουλειά του προπονητή. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει αύριο. Σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό… Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό; Ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει περάσει 15 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στα “πράσινα” και με το “τριφύλλι” στο στήθος. Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό. Εκτός από παίκτης, υπήρξα συνεργάτης και του Νίκου Νιόπλια όταν αυτός ήταν προπονητής. Έχω ζήσει μοναδικές στιγμές, δεν μπορώ να τις ξεχάσω. Μακάρι κάποια στιγμή να βοηθήσω και πάλι την αγαπημένη μου ομάδα”.
 

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα