«Βομβάρδισε» στο ΓΣΠ ο Γκιέ, 1-0 ο Απόλλωνας τον ΑΠΟΕΛ

Μετά από τρία άγονα 0-0 (με Ερμή, Πάφο, ΑΕΚ), ο Απόλλωνας βρήκε δίχτυα και κατάφερε να δραπετεύσει με νίκη 1-0 από το ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που δέχθηκε τη δεύτερη φετινή του ήττα.
 
Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μάλλον δίκαια πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ λίγες ήταν οι στιγμές που απέδωσε σωστά και μοιραία ο Τιμούρ Κετσπάγια έμεινε και πάλι χωρίς νίκη κόντρα σε ομάδα των πάνω διαζωμάτων.
 
Με τους τρεις βαθμούς ο Απόλλων φθάνει στους 26 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, τρεις από το δεύτερο πλέον ΑΠΟΕΛ και ένα από την ΑΕΚ η οποία αγωνίζεται την Δευτέρα (05/12) με τον Ερμή).

 

 
Φανερά καλύτερος ο Απόλλων
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς καλύτεροι. Το πλάνο του Πέδρο Εμάνουελ δούλεψε καλύτερα στο τερέν του ΓΣΠ και έτσι ο Απόλλωνας έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Βάτερμαν, ενώ ο ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν να βρει λύσεις να αναπτυχθεί σωστά.
 
Μεγαλύτερη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ
Πάντως, μπορεί ο Απόλλωνας να είχε περισσότερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ, όμως αυτές είτε έφευγαν εκτός εστίας, είτε ο Βάτερμαν (ή κάποιος αμυντικός) έδιωχναν τον κίνδυνο. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, αφού στο 45’, πριν οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ο Καβενάνγκι με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάλε.

 
Εκπληκτικό γκολ
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε 1-2 καλές προσπάθειες, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Γκιέ σε μία αντεπίθεση επιχείρησε από πλάγια το σουτ και έστειλε την μπάλα από την κλειστή γωνία του Βάτερμαν να βρει το δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

 
Δεν άλλαξε η κατάσταση
Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στη συνέχεια. Με την πάροδο του χρόνου, ο Απόλλωνας ταμπουρωνόταν περισσότερο στην άμυνά του και δεν υπήρχαν διάδρομοι για τους παίκτες της ομάδας της Λευκωσίας να γίνουν απειλητικοί.

 


 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 
58' Γκιέ Γκιέ
Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Αρτυματάς, Αμορίν / Αγγελή, Φρέιρε, Βασιλείου, Ντα Σίλβα
Συνθέσεις: 
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): 
Βάτερμαν, Σέρζιο, Καρλάνο, Αμορίν, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους (78’ Πιατκόφσκι), Μακριδης (46' Στίλιτς), Χαραλαμπίδης (46' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι.
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Πέδρο, Φρέιρε, Αγγελή, Ελίζιο, Σατσέτι, Στογιάνοβιτς (92’ Γκουγιόν), Ντα Σίλβα (88’ Πίττας), Μέζγκα (62' Σλαβτσεφ), Βασιλείου, Γκιέ Γκιέ.
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Α' βοηθός: Αριστείδης Χρίστου
Β' βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου
4ος: Χριστάκης Σπανός
1ος επιπρόσθετος: Γιώργος Νικολάου
2ος επιπρόσθετος: Νικόλας Αθανασίου
Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

 
Τιμούρ Κετσπάγια: «Θα έλεγα ότι χαραμίσαμε στο παιχνίδι το Α΄ ημίχρονο. Στο Β΄ παίξαμε πολύ καλά βρήκαμε τις ευκαιρίες, δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ και το πέτυχε ο Απόλλωνας. Δεν είναι εύκολο να έχεις παίξει τέσσερα ντέρμπι και να μην έχεις κερδίσει ούτε ένα! Όταν είσαι ΑΠΟΕΛ και παίζεις μπροστά στον κόσμο σου, ο κόσμος περιμένει καλύτερη προσπάθεια. Στο Β΄ ημίχρονο, εκεί που ήμασταν καλύτεροι δεχθήκαμε γκολ. Δεν είναι εύκολο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα και ξέρει τι θέλει στο πρωτάθλημα. Το επόμενο παιχνίδι είναι ευρωπαϊκό το τελευταίο και από εκεί και πέρα να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να παίζεις και Ευρώπη και Κύπρο. Δυστυχώς ζούμε με προβλήματα από τις απουσίες εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να βρούμε τις λύσεις για να πάμε μπροστά. Στόχος είναι ίδιος, δεν αλλάζει τίποτε. Θα περάσει το ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα ξεκουραστούμε και θα επανέλθουμε. Ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολη χρονιά. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες, απλώς θέλουμε λίγο χρόνο. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, να κοιτάξουμε μπροστά. Λίγη υπομονή, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος».
 

Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως ο ΑΠΟΕΛ. Ξέραμε ότι έπρεπε να παρουσιαστούμε όπως τα προηγούμενα παιχνίδια. Πολύ καλά οργανωμένοι και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Σκοράραμε και μετά προσπαθήσαμε να κάνουμε διαχείριση του αγώνα και να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας. Είχε και ο ΑΠΟΕΛ τις ευκαιρίες του. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Έκαναν ένα φανταστικό παιχνίδι και πήραν το τρεις βαθμούς. Αυτή είναι η δουλειά μας. Περιμένω να παραμείνουμε έτσι. Δεν ήμασταν οι χειρότεροι χθες, ούτε γίναμε οι καλύτεροι του κόσμου σήμερα». 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα