«Ξέφυγε» δύσκολα από τη μαχητική Ένωση η Ανόρθωση

Αν και υστέρησε η Ανόρθωση κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από το «Τάσος Μάρκου» λυγίζοντας τη σκληροτράχηλη Ένωση με 2-0.

Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά οι βυσσινί ήταν αυτοί που είχαν πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ.

Μάλιστα, είχαν και δοκάρι δύο λεπτά μετά που η Ανόρθωση ευτύχησε από την άσπρη βούλα να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ανόρθωση έφτασε τους 30 βαθμούς, ενώ η Ένωση έμεινε στους 12.

Πιο επιθετική η Ένωση
Στο πρώτο μέρος, η Ανόρθωση κράτησε περισσότερο την μπάλα (36%-64% η κατοχή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου), όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν πιο απειλητική από τους γηπεδούχους.

Οι βυσσινί έκαναν τρεις τελικές προσπάθειες, έναντι δύο της ομάδας της Αμμοχώστου και μάλιστα ήταν πιο ξεκάθαρες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Στο 32’ η Ένωση ζήτησε πέναλτι για χέρι του Νούχου, όμως εξ όσο φάνηκε η μπάλα βρήκε στο σώμα του παίκτη της ομάδας της Αμμοχώστου.

Μεγαλύτερη φάση ήταν στο 45+1’, όταν ο Ντίξον έκανε παράλληλη μπαλιά, όμως ο Μπασόφ ο οποίος ήταν απέναντι από τον Κόπριβετς δεν βρήκε την μπάλα, ενώ συγκρούστηκε και με τον πορτιέρο της Ανόρθωσης.

Δεν βρήκε ρυθμό η Ανόρθωση
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ούτε να φτάσει ορθόδοξα μπροστά στην αντίπαλη εστία και συνεπώς ήταν εντελώς ακίνδυνη.



Στο 65’ ο Αντρέ Πάους έκανε δύο αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, όμως και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας της Αμμοχώστου. Πάντως, οι Ντλοβού και Μαρτίνες που πέρασαν μέσα ήταν οι παίκτες που σκόραραν για λογαριασμό της Κυρίας.

Λύση από τα 11 βήματα
Παρόλα αυτά η ομάδα της Αμμοχώστου ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, καθώς στο 76’ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά την ανατροπή του Νούχου από τον Πάρπα. Ο Ντλοβού ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν το ένατο τέρμα για τον Ντλοβού, ο οποίος μετρά πέτρα πέντε εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.


Αντίδραση της Ένωσης
Η ομάδα του Παραλιμνίου αντέδρασε αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Στο 78’ ο Κόπριβετς απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα που βρήκε και στο δοκάρι. Στο 80’ ο Ντίξον έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, όμως το ωραίο σουτ κατέληξε στο πλαϊνό μέρος των διχτυών.

 


Και δεύτερο
Η Ανόρθωση κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 93’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ της… Ένωσης, η μπάλα αποκρούστηκε και ο Μαρτίνες από το κέντρο του γηπέδου της έδωσε πορεία προς την ανυπεράσπιστη εστία του Αμπάρη, ο οποίος είχε προωθηθεί για το κόρνερ και έτσι έγινε το τελικό 2-0.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 76’ Ντλοβού / 93’ Μαρτίνες


Κίτρινες: Πάρπας, Βαλλιάνος / Μπόγιοβιτς

Συνθέσεις:
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): 
Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Βίκτορ, Νούχου, Κάλβο (86’ Πελέ), Λαΐφης, Μαϊζουράντζε, Μακρής, Αμπουρτζάνια (65’ Μαρτίνες), Κουλούρης (65’ Ντλοβού).
Ένωση (Ρόνι βαν Χενέουχντεν): Αμπάρης, Τσιακλής (31' Δανιήλ), Πάρπας (82’ Χατζηανδρέου), Μπόγιοβιτς, Βαλλιάνος, Μπασόφ (64’ Μπούντιμιρ), Μπάουμαν, Κοσμά, Παπαδόπουλος, Φροξυλιάς, Ντίκσον.
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Α' βοηθός: Νίκος Καλησπέρας
Β' βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
4ος: Λούκας Σωτηρίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Λοΐζου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

 

Ρόνι βαν Χενέουχντεν: «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Είμαστε απογοητευμένοι όχι από την απόδοσή μας, αλλά από το αποτέλεσμα. Περιμέναμε αυτόν τον αγώνα απέναντι σε ένα από τα φαβορί του τίτλου, έχοντας την ευκαιρία να δείξουμε κάτι ακόμα καλύτερο μετά τον αγώνα με την Ομόνοια. Νομίζω ότι η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Όσον αφορά το παιχνίδι κάναμε καλό ξεκίνημα, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Ντίξον. Ίσως να δικαιούμασταν και ένα πέναλτι σε χέρι ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, με τον διαιτητή να πρέπει να αποφασίζει σε δευτερόλεπτα. 

Στην επανάληψη ο αντίπαλος ήταν πιο πιεστικός με καλύτερο ρυθμό, αλλά με τη σειρά μας είχαμε κάποιες καλές φάσεις στην αντεπίθεση, υστερώντας στην τελική προσπάθεια. Η φάση του πέναλτι ήταν έκπληξη για εμένα αλλά ακόμα και τότε προσπαθήσαμε έχοντας απέναντί μας έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Το ρίσκο των αλλαγών δυστυχώς έφερε δεύτερο γκολ για τον αντίπαλο παρά ένα γκολ για εμάς». 

 

 
Αντρέ Πάους: «Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ οργανωμένη και συμπαγή ομάδα. Ήταν δύσκολο για εμάς να βρούμε κενά για να δημιουργήσουμε. Τελειώνουμε τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα στο γήπεδο και αυτό είναι άξιο συγχαρητηρίων. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε πρόβλημα στην άμυνα αλλά όταν είχαμε τη μπάλα στην κατοχή μας, δε μπορούσαμε να παίξουμε γρήγορα και να βγάζουμε μπαλιές στην περιοχή. Στην επανάληψη ήταν καλύτερα και ευτυχώς σκοράραμε το 0-1. Μετά από αυτό το σημείο ο αντίπαλος είχε κάποιες φάσεις και ο Κόπριβετς λειτούργησε σωτήρια. Μετά το 0-2 θεωρώ ότι τελείωσε ο αγώνας».

 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος