Ένα αλλιώτικο στατιστικό για τα ματς ΑΠΟΕΛ-Απόλλων και ΑΕΛ-Ομόνοια

Παιχνίδια της κληρωτίδας ή ένα τυχαίο γεγονός. Όπως και να έχει τα τελευταία έξι χρόνια,  η φετινή περίοδος θα είναι η τέταρτη φορά που στην ίδια αγωνιστική θα έχουμε δύο «μάχες» ανάμεσα σε ομάδες της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Με αφορμή τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα του ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα και της ΑΕΛ με την Ομόνοια, γυρίζουμε το χρόνο και θυμόμαστε τις προηγούμενες τρεις σεζόν που στην ίδια αγωνιστική είχαμε το ίδιο «σενάριο».

2010-11
Την περίοδο 2010-11 ήταν ακριβώς στην ίδια αγωνιστική, την 13η. Τα ζευγάρια όμως ήταν διαφορετικά, η ΑΕΛ υποδεχόταν τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο και η Ομόνοια τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Το γαλαζοκίτρινο ντέρμπι έληξε στο ισόπαλο 2-2 (70’ Φρέντι, 77’ Ζε Βίτορ / 16’ Τρισκόφκσι, 90+1’ Γκριντσάροφ), ενώ στο άλλο ματς η Ομόνοια θριάμβεψε με νίκη 3-1 και χατ τρικ του Μιχάλη Κωνταντίνου (17’, 51’πεν., 60’). Το γκολ του Απόλλωνα πέτυχε ο Αντόρνο στο 24’.


Στα παιχνίδια του β΄ γύρου (26η αγωνιστική) οι γηπεδούχοι ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας κέρδισαν κόντρα σε ΑΕΛ και Ομόνοια αντίστοιχα με το ίδιο σκορ, 2-0.  Για τον μετέπειτα πρωταθλητή σκόραραν οι Ζόρζε (59’) και Σολάρι (82’). Τα γκολ της ομάδας της Λεμεσού σκόραραν οι Μπανγκούρα (8’ πεν.) και Νούνιεθ (19΄).

2012-13
ΑΠΟΕΛ-Απόλλων και ΑΕΛ-Ομόνοια είχε το μενού της 4ης αγωνιστικής τη σεζόν 2012-13. Στο ΓΣΠ ο Άλντο Αντόρνο σκόραρε στο 79’, κόντρα στην πρώην ομάδα του και έδωσε το τρίποντο στον ΑΠΟΕΛ με νίκη 1-0. Μία ημέρα προηγουμένως, στο Τσίρειο η ΑΕΛ και Ομόνοια έμεναν στο 1-1. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό της Ομόνοιας ο Φρέντι στο 11’ για να ισοφαρίσει στο 22’ η ΑΕΛ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενός νυν παίκτη των πρασίνων, του Μπεμπέ.


Στο β’ γύρο την 17η αγωνιστική οι ομάδες της Λευκωσίας κατατρόπωναν τις ομάδες της Λεμεσού. Στο στάδιο της πρωτεύουσας η Ομόνοια κέρδισε 2-0 την ΑΕΛ με γκολ των Χριστοφή (42’) και Φρέντι (84’), ενώ στο Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ πήρε στις καθυστερήσεις (90+12’) τη νίκη 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίντο. Προηγουμένως, ο Μερκής στο 24’ έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα, για να ισοφαρίσει στο 52’ ο Μπενασούρ.

2014-15
Την 10η αγωνιστική είχαμε ξανά τον ίδιο συνδυασμό στην ίδια αγωνιστική. Στο ΓΣΠ η Ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Μίκαελ Ποτέ που σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας, κέρδισε 2-0 την ΑΕΛ. Την προηγούμενη ημέρα, στο στάδιο της Λεμεσού ο Απόλλωνας υποδέχτηκε τον ΑΠΟΕΛ. Καμία ομάδα δεν βρήκε δίχτυα, έτσι το σκορ έληξε στο 0-0.


Στα ματς του β’ γύρου (21η αγωνιστική) οι πρωτευουσιάνοι με το ίδιο σκορ (1-0) κέρδισαν τα παιχνίδια τους. Στο 90+3’ ο Μοράις έδινε τη λύση στον ΑΠΟΕΛ για να επικρατήσει του Απόλλωνα, ενώ η Ομόνοια ξέφυγε με το διπλό από το Τσίρειο σε βάρος της ΑΕΛ, χάρις στο τέρμα του Λεάντρο.

 

 

 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος