Γαλαζοκίτρινη «Ανάσταση», πράσινη κατρακύλα (video)

Τη χαρά της νίκης έπειτα από σχεδόν τρείς μήνες γεύτηκε η ΑΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν σπουδαία επιτυχία επί της Ομόνοιας με 2-1 στο Τσίρειο και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Η ομάδα της Λεμεσού με τέρματα τον Σαρδινέρο στο 61’ και Σέμα στο 75’, με πέναλτι που κακώς δόθηκε, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 12 βαθμούς και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.
 
Η Ομόνοια πλήρωσε για άλλη μια φορά την τραγική αμυντική της συμπεριφορά με το παιδαριώδες λάθος του Γκουλόν στη φάση επίτευξης του πρώτου γκολ της ΑΕΛ και δέχθηκε την τρίτη φετινή της ήττα. Οι «πράσινοι» που προέρχονταν από το ισόπαλο 2-2 με την Ένωση, μείωσαν 2-1 με τέρμα του Σέρινταν στο 87’. Οι «πράσινοι» που έμειναν στην 6η θέση με 20 βαθμούς - δέκα μακριά από την πρωτοπόρο Ανόρθωση - φωνάζουν δίκαια για τη διαιτησία, καθώς δικαιούνταν πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Αϊρόσα μετά από κεφαλιά του Σέρινταν.
 

Καλύτερη η Ομόνοια
Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που μπήκε με μεγαλύτερες απαιτήσεις στην αναμέτρηση και έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 16’ με τον Ντεγκρά να αποκρούει το σουτ του Κιρμ και στην εξέλιξη της φάσης τον Σκέμπρι να σημαδεύει το δοκάρι του Αργεντινού κίπερ από πλεονεκτική θέση.
 
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Ατράντε μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Παναγή και τον Σκέμπρι να διώχνει προ του τέρματος.
 

Δώρο Γκουλόν
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Κιρμ να απειλεί με μακρινό σουτ την εστία του Ντεγκρά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα. Στο 61ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Γκουλόν έκανε τραγικό λάθος διώχνοντας την μπάλα πάνω στον Σαρδινέρο και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Παναγή.
 
 
 
 
 
Στο 70’ ο Παναγή απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σιέλη.
 


Στο 73’ ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεμπέ στον Σαρδινέρο, καθώς όπως έδειξε η επαναληπτική προβολή ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας λάκτισε την μπάλα.

 

Ο Σέμα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ΑΕΛ.

Στο 85’ ο Σιέλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο νεοεισελθών Σέρινταν μείωσε 2-1 με κεφαλιά στο 87’ μετά από κόρνερ του Χαφέζ, ενώ στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αϊρόσα.

 

ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: «Ήρθαμε εδώ να παίξουμε ένα ντέρμπι και ήμασταν πολύ αποφασισμένοι να πάρουμε το αποτέλεσμα. Στην ανάλυση του παιχνιδιού, δουλέψαμε απέναντι σε αυτά που ετοίμασε ο φίλος ο Μάκης. Κάναμε απίστευτα τραγικά λάθη πίσω. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να βρω τους τέσσερεις παίκτες πίσω και να δω τι φταίει. Ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι και είναι κάποια διαστήματα που ήταν όπως τα θέλαμε και η ΑΕΛ δεν μας απείλησε καθόλου. Όμως στο ποδόσφαιρο καμιά φορά έρχεται το λάθος. Δυστυχώς, βάλαμε γκολ μόνοι μας. Εκτός από αυτό, έχουμε και πρόβλημα επικοινωνίας και αυτό το γκολ προήλθε απόλυτα από τη λανθασμένη επικοινωνία του αμυντικού με τον τερματοφύλακα. Μετά ήρθε αυτό το πέναλτι για το οποίο εγώ δεν θέλω να μιλήσω. Δεν γνωρίζω και τους νόμους για αυτά, ίσως εδώ δεν πρέπει να μιλάμε. Από τον πάγκο νομίζω πως δεν ήταν πέναλτι. Μπορείτε να με τιμωρήσετε, δεν ξέρω τι είναι οι κανονισμοί εδώ».


Για την ενίσχυση τον Ιανουάριο: «Μια ομάδα και τέλεια να είναι, χρειάζεται πάντα νέο αίμα σε όλες τις γραμμές. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις. Αν θέλεις να έχεις απαιτήσεις, θέλεις τέτοιους παίκτες. Μπορεί να έχει πρόβλημα αλλά εμείς 100% θα την βγάλουμε από το πρόβλημα. Μετά την βροχή έρχεται ο ήλιος. Τα παιδιά προσπαθούν. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Δουλεύουμε, δεν μπορούμε σε μια μέρα να αλλάξουμε τα πάντα. Δεν έχω να τους πω τίποτε για την θέληση και το τρέξιμο σήμερα».

Αν μπορεί η Ομόνοια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Εγώ φτιάχνω την ομάδα για να λειτουργεί καλά και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα η Ομόνοια όπου και αν είναι πρέπει να κυνηγά το πρωτάθλημα. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε την ομάδα. Κοιτάμε το αποτέλεσμα σε κάθε γήπεδο και λογαριασμό κάνουμε στο τέλος. Σίγουρα η Ομόνοια χρειάζεται ενίσχυση».

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ: "Είμαι εδώ και ένα μήνα στην ΑΕΛ και δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο παρελθόν και ούτε πρόκειται να το κάνω. Ομως είναι σαφές πως η ομάδα έχει προβλήματα και ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν και το ψυχολογικό κομμάτι. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να λύσουμε αυτά τα θέματα.

Όσο αφορά το αγωνιστικό, στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να παίξουμε με ένα αμυντικό χαφ και δεν μας βγήκε. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και μπορούσε να προηγηθεί, για να είμαστε δίκαιοι. Απ' εκεί γυρίζοντας σε δυο αμυντικούς χαφ, θεωρώ πως δεν απειληθήκαμε. Στο ημίχρονο κάναμε συζήτηση με τους παίκτες, προσπαθήσαμε να τους τονώσουμε την ψυχολογία. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά μπήκαν πολύ δυνατά, προηγηθήκαμε ανέλπιστα αλλά στο ποδόσφαιρο τα λάθη πληρώνονται από όλους μας.

Μετά κάναμε 2-3 ευκαιρίες και μπορούσαμε να βάλουμε άλλο ένα τέρμα. Μετά την αποβολή δυσκόλεψαν τα πράγματα αλλά καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ μεγάλη νίκη που θα μας δώσει ώθηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΛ που στέκεται πάντα δίπλα μας".

 

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράντε, Ελευθερίου (83' Αρούα), Σοάρες, Οχένε (71' Φέλτσερ), Κουταντέρ, Ρομπέρ, Σταύρου (55' Σέμα), Σαρδινέρο

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρόμαρικ, Γκουλόν, Χαφέζ, Οικονομίδης (65' Μπεμπέ), Μαργκάσα (83' Ρουσιάς), Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάγκα (76' Σέρινταν), Σκέμπρι

Kίτρινες: Κουταντέρ / Μαργκάσα, Μπαντιμπάγκα, Κιρμ, Γκουλόν, Μπεμπέ (4η)
 
Κόκκινες: Σιέλης (2η κίτρινη) / -
 
  
 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα