Ο Εθνικός φρέναρε τη Σαλαμίνα

Η Νέα Σαλαμίνα κρατούσε τους τρείς βαθμούς της νίκης μέχρι το 82’, ενώ ο Εθνικός που προηγήθηκε 1-0 και ισοφάρισε 2-2, θα μπορούσε να έκανε την ολική ανατροπή στο φινάλε με την ευκαιρία του Γκριγκαλασβίλι.
 
Το ισόπαλο 2-2 μεταξύ Σαλαμίνας-Εθνικού άφησε ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες, ιδίως τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αν και βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από το 9ο λεπτό με γκολ οφσάιντ του Μιράντα, ενώ τους ακυρώθηκε καθαρό γκολ στο 21’, με τον τηλεοπτικό φακό να δείχνει ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος σε κεφαλιά του Τσιγκουίνι, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν 2-1 με τέρματα των Μακρίεφ και Παύλου.
 
 
Ο Ομπρεγκόν με κεφαλιά πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Στις τρεις νίκες σταμάτησε το σερί της Νέας Σαλαμίνας που βρίσκεται στην Πέμπτη θέση με 23 βαθμούς, στους 10 ανέβηκε ο Εθνικός που μετρά έξι ήττες και τρείς ισοπαλίες στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις και είναι μπλεγμένος σε περιπέτειες.
 
Προβάδισμα ο Εθνικός
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά με τη Νέα Σαλαμίνα να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της, ο Εθνικός ήταν αυτός που κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Μιράντα να στέλνει με κοντινή προβολή μετά από σουτ του Κότο Παγές την μπάλα στα δίκτυα των «ερυθρολεύκων». Η επαναληπτική προβολή δείχνει τον σκόρερ του Εθνικού ελαφρώς εκτεθειμένο και το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει.
 
 
Εκτεθειμένος ο Μασιάς
Στο 21ο λεπτό το παιχνίδι πήγε να τιναχθεί στον αέρα όταν ο Τσιγκουίνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπογκαντίνοφ. Αν και αρχικά ο Μασιάς υπέδειξε γκολ, άλλαξε την απόφαση του μετά από υπόδειξη του βοηθού του Νικόλα Εγγλέζου, σκορπώντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Σαλαμίνας.
 
 
 
Ο Μακρίεφ πήρε τ’ όπλο του
Έξι λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ της Νέας Σαλαμίνας Ντίμιταρ Μακρίεφ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Παύλου, ισοφάρισε 1-1 για την ομάδα της Αμμοχώστου. Ήταν το όγδοο φετινό τέρμα του Βούλγαρου επιθετικού, ο οποίος έπιασε τον Ντε Βινσέντι του ΑΠΟΕΛ στην Τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
 
 
Παύλου ο αρχισκόρερ
Με προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ από πλάγια θέση ο Κούλλης Παύλου στο 48΄έβαλε μπροστά στο σκορ τη Νέα Σαλαμίνα πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του τέρμα που τον αναδεικνύε πρώτο Κύπριο σκόρερ του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο.
 
 
Πίεση και ισοφάριση
Ο Εθνικός ανέβασε ταχύτητα και κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Μιράντα στο 61’ και Κότο Παγιές δέκα λεπτά αργότερα νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας Στέινμπορς, όμως ο Ομπρεγκόν στο 85’ λύτρωσε την ομάδα της Άχνας όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε σουτ του Κυριάκου που κτύπησε στο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας 2-2.
Λίγο πριν το φινάλε ο Εθνικός άγγιξε την ολική ανατροπή με τον Γκριγκαλασβίλι, όμως η κεφαλιά του Γεωργιανού από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχη.  
 
 

ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΝΤΑΝΙΛΟ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ: «Όσο χαρούμενοι είμαστε με τον ένα βαθμό, είμαστε και λυπημένοι γιατί ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκαμε πολλές ευκαιρίες και τελικά μάλλον χάσαμε δύο βαθμούς. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, σκοράραμε πρώτοι, αλλά φάνηκε η πίεση που έχουμε λόγω της βαθμολογικής μας θέσης. Αφήσαμε τη Νέα Σαλαμίνα να κάνει το παιχνίδι της και κάναμε λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε τέσσερεις καλές ευκαιρίες, είχαμε τετ α τετ. Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα».

ΓΙΑΝ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚΕ: «Ήταν δίκαιη η ισοπαλία. Δεν θέλω να σχολιάσω τη φάση του γκολ μας, πιστεύω ότι έπρεπε να μετρήσει. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και φτιάξαμε ευκαιρίες, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουμε. Προηγηθήκαμε και μετά σταματήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για μας. Θα παλέψουμε όλους τους αγώνες μέχρι τέλους, ακόμη δεν είμαστε σε θέση να έχουμε ψηλό επίπεδο απόδοσης για μεγάλο διάστημα».
 
Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Πεδρίτο (90΄ Μ. Μιχαήλ), Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ, Παύλου (70΄ Αδόρνο), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Χριστοφή, Γκράιμς, Τσίνα, Τσιγκου​ΐνι (82΄ Κυριάκου).

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Πιντσέλι (28΄ Τουγκούσι), Αράμπαλ, Παγιές (72΄ Χατζηβασίλης), Ομπρεγκόν (87΄ Πουτζιουρής), Πράκερ, Γκριγκαλασβίλι, Ατάντα, Κυριάκου, Μιράντα.

Κίτρινες: Παύλου, Τσίνα - Μπογκατίνοφ, Πράκερ (6η), Έβερτον, Μιράντα, Τουγκούσι.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα