Ματσάρα και συμβιβασμός 3-3 στο Παφιακό

Το πιο παραγωγικό ημίχρονο του πρωταθλήματος έγινε στο Παφιακό, όπου Πάφος και Δόξα σκόραραν από τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος και αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Όγδοη με 14 βαθμούς η Δόξα, στην 11η με 11 βαθμούς η Πάφος που άνοιξε το σκορ, όμως στη συνέχεια ισοφάρισε δύο φορές τη Δόξα.
 
Σφυροκόπησε η Πάφος
Επιθετικός μονόλογος της Πάφος FC ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Χοσέ Μάνουελ Ρόκα ανέλαβε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο και απείλησε στο 10’ με τον Ιωάννου να σουτάρει από ευνοϊκή θέση στο ύψος της περιοχής και τον Νέγκρι να αποκρούει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκελασβίλι ελίχθηκε από αριστερά, σέντραρε και ο Οκόγιε με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 20’ η Παφιακή ομάδα απείλησε εκ νέου με σουτ του Γκελασβίλι, όμως ο Νέγκρι ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.
 

Προβάδισμα και άμεση απάντηση
Φουριόζα μπήκε η Πάφος και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ευτύχησε με το «καλημέρα» να προηγηθεί στο σκορ με το έκτο φετινό γκολ του Μάατσι. Ο Ολλανδός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Γκελασβίλι και με ωραίο πλασέ, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
 
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Πάφου, η Δόξα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λόπο (τρίτο φετινό), το οποίο κέρδισε ο Καρλίτος σε καθαρή ανατροπή από τον Γκρίγκετς.
 

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι
Η Δόξα ανέβασε την απόδοση της και βρήκε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ με τον Φοφανά να σημαδεύει το δοκάρι του Ρόιν στο 70’. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Καρλίτος δεν λάθεψε και έβαλε μπροστά στο σκορ με 2-1 την ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα.
Μόλις τέσσερα λεπτά κράτησαν οι χαρές για την ομάδα της Κατωκοπιάς, καθώς η Πάφος με κεφαλιά του Χμαλάτζε – χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά – ισοφάρισε 2-2.
 
Δραματικό φινάλε
Ο Γκαούσου Φοφανά με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ στο 84’ έστειλε την μπάλα για Τρίτη φορά στα δίκτυα του Ρόιν, γράφοντας το 2-3 για τη Δόξα. Η Πάφος αν και βρέθηκε δεύτερη φορά πίσω στο σκορ δεν τα παράτησε και με πέναλτι του Γκελασβίλι διαμορφώθηκε το τελικό 3-3.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ: «Ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Η Πάφος ήταν καλύτερη σε αυτό το διάστημα και δικαιούταν να σκοράρει. Μετά το 1-0 είχαμε μια σωστή αντίδραση και εκ του αποτελέσματος δεν είναι κακή η ισοπαλία γιατί η Πάφος έβγαλε μια καλή εικόνα ως ομάδα φέτος».
 
 
ΧΟΣΕ ΡΟΚΑ: «Με βάση τις ευκαιρίες που φτιάξαμε στο πρώτο ημίχρονο, έπρεπε να καθαρίσουμε το ματς.  Φάνηκε να έχουμε δυστοκία στο τελείωμα των φάσεων και όταν συμβαίνει αυτό δίνεις δικαιώματα στον αντίπαλο. Μετά το 1-0 και εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι ήρθε η ισοφάριση. Στόχος μας ήταν η νίκη μέχρι το τέλος. Τα δώσαμε όλα, φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Μας αδικεί η ισοπαλία. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα όπως είναι η αμυντική οργάνωση και να αποκτήσουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας».

Πάφος: Ρόιν, Νταμάχου (67' Σιέλης), Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Γκελασβίλι, Μακρής, Ιωάννου, Γκρίγκετς, Χμαλάτζε (83' Μουτίνιο), Μαάτσι, Οκόγιε (67' Γκριγκαλασβίλι)
 
Δόξα: Νέγκρι, Μάνουελ, Ριμπέιρο, Γκαράι, Σολωμού (46' Δημητρίου), Ντα Σίλβα, Λεάντρο, Καρλίτος, Ακοέτε, Φοφανά, Λόπο (67' Λόπεζ)
 
Kίτρινες: Οκόγιε, Γκρίγκετς, Μαάτσι, Χμαλάτζε, Γκελασβίλι / Καρλίτος, Νέγκρι, Φοφανά, Γκαράι
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα