Με τρεις «κόφτες» σπαταλάς ημίχρονα Τιμούρ

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας δεν είναι το τέλος του κόσμου για τους «γαλαζοκιτρίνους». Ούτε η ήττα από τον Απόλλωνα αποτελεί δα και μεγάλο πισωγύρισμα στην προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων, έστω και αν οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού απέδρασαν με διπλό από το ΓΣΠ επί του ΑΠΟΕΛ ύστερα από 15 χρόνια.
 
Ανησυχητικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι σε ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν εντός έδρας μάλιστα από Ανόρθωση και Απόλλωνα, έφεραν ισοπαλία με την ΑΕΚ και την Ομόνοια (ως φιλοξενούμενοι).
 
Οι μεγάλες σε σκορ νίκες επί ΑΕΛ, Νέας Σαλαμίνας, Άρη και Πάφου ήταν παραπλανητικές ως προς τη δυναμικότητα του φετινού ΑΠΟΕΛ και λανθασμένα αρκετοί προέτρεξαν να τον χρίσουν πρωταθλητή από τον Νοέμβρη.
 
Άποψη του υποφαινόμενου είναι πως ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με το ποιοτικότερο ρόστερ και εξακολουθεί να είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ναι, έχει αδυναμίες τις οποίες πληρώνει κυρίως ανασταλτικά, όπου είναι πολύ ευάλωτος. Ναι, έγιναν κάκιστες επιλογές το καλοκαίρι, για τις οποίες γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν άλλα τόσα. Δεν δικαιολογείται όμως το γεγονός, ο ΑΠΟΕΛ σ’ ένα ολόκληρο παιχνίδι στο ΓΣΠ να κάνει ουσιαστικά μόνο δύο ευκαιρίες (σ.σ. το δοκάρι του Καβενάγκι στην εκπνοή του πρώτου μέρους και το τετ-α-τετ του Αργεντινού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου).
 

Εμμονή Τιμούρ
Διαπιστωνοντας την ανασταλτική αδυναμία του ΑΠΟΕΛ ο Τιμούρ Κετσπάγια καθιέρωσε τη χρησιμοποίηση τριών μεσοαμυντικών ποδοσφαιριστών στο κέντρο, αφήνοντας την ομάδα χωρίς «δεκάρι», με σκοπό να διορθώσει τα κακώς κείμενα στα μετόπισθεν.
 
Το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο στην επιθετική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ. Κόντρα σε πιο αδύναμες ομάδες δεν φάνηκε καθώς η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. Όμως, στα ντέρμπι οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και είναι εξαιρετικά προβλέψιμοι. Με αντίπαλο τη Σάλκε που θα χρειαστεί να αμυνθείς ναι, αλλά στο κυπριακό πρωτάθλημα και ιδίως στο ΓΣΠ οι τρείς ανασταλτικοί μέσοι και η απουσία επιτελικού, στερεί από τον ΑΠΟΕΛ επιθετικότητα.
 
Η τριάδα Μοράις-Αρτυματάς-Βινίσιους είναι η πιο «φορεμένη» από την τεχνική ηγεσία, ενώ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα ο Γεωργιανός αντικατέστησε τον Αρτυματά (έπαιξε αριστερό μπακ και κερδίζει δίκαια το ρόλο του τζόκερ) με τον Μακρίδη.
 
Η είσοδος του Στίλιτς στο δεύτερο μέρος αντί του Μακρίδη, έκανε πιο ορθολογικό τον σχηματισμό και ο ΑΠΟΕΛ είχε το καλύτερο του διάστημα από το 45’ μέχρι το 60’. Ο Βόνσιος πιστώνεται την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καβενάγκι, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάλε. Μπορεί ο Στίλιτς να μην δικαιώνει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γύρω από το όνομά του, αφού ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει αδρά (350 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο) για να τον έχει στο ρόστερ του.
 
'Εχεο όμως την ικανότητα να παίξει κάθετα και γρήγορα. Ούτε ο Βινίσιους την έχει, ούτε ο Μακρίδης και αυτό κάνει εξαιρετικά αργό το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Ο Στίλιτς έπαιξε βασικός στα εφτά από τα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος και μόνο στα έξι εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση (με την Ανόρθωση επιλέγηκε ως δεξί εξτρέμ) και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο αν και είχε καλή απόδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόσνιος δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ομόνοια, ενώ πέρασε αλλαγή στον χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. 
 
 
 
 
Στις τέσσερις αναμετρήσεις με τις ομάδες που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει καμία φορά (κόντρα σε Ανόρθωση, ΑΕΚ, Απόλλωνα, Ομόνοια), ο Στίλιτς έπαιξε συνολικά δύο ημίχρονα!
 
 
Αδιανόητο με Βάντερ
‘Ένας ποδοσφαιριστής που πέρσι στην ΑΕΚ έκανε πράγματα και θαύματα και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν έκανε τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, είναι απορίας άξιο πως δεν μπορεί να ντριμπλάρει  αντίπαλο.
 
Ο Βάντερ είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας και είναι ξεκάθαρο πως στον ΑΠΟΕΛ δεν έχει και την καλύτερη. Ο Βραζιλιάνος έχει ιδιορυθμίες και στον «Αρχάγγελο» καλούνται να τις βρουν για να τον αξιοποιήσουν. Η ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός είναι εξωπραγματική για τα κυπριακά δεδομένα και το απέδειξε πολλές φορές.
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα