Ψάχνουν γιατρειά ΑΕΛ και Ομόνοια

Αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (18:00 Cytavision Sports 1) στο Τσίρειο μεταξύ ΑΕΛ και Ομόνοια.
 
Προ διετίας ήταν ντέρμπι, φέτος δεν είναι καθώς η ΑΕΛ παραπαίει στα χαμηλά της βαθμολογίας και η Ομόνοια όσο και αν προσπαθεί να μείνει «συντονισμένη» με την κορυφή, δείχνει να μην μπορεί. Δεν παύει πάντω ς η αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΛ-Ομόνοιας να είναι όχι μόνο ενδιαφέρον αλλά και σημαντική για τη μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.
 
Η γηπεδούχος ΑΕΛ είναι στη 12η θέση με μόλις 9 βαθμούς και μπλεγμένη σε περιπέτειες. Κανείς στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο δεν θέλει να ζήσει και πάλι στιγμές του 1996 με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Κατηγορία και άπαντες δηλώνουν έτοιμη να συσπειρωθούν για το καλό της ΑΕΛ.
 
Η ομάδα του Μάκη Χάβου αγνοεί τη χαρά της νίκης από την 4 αγωνιστική και τις 19 Σεπτεμβρίου, οπόταν με προπονητή τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Χριστάκη Χριστοφόρου, κέρδισε 1-0 τον Ερμή. Έκτοτε ακολούθησαν οκτώ αγώνες και η ομάδα της Λεμεσού μέτρησε πέντε ήττες και τρείς ισιπαλίες.
 
Να προλάβει το «τρένο»
Αν θέλει να διεκδικήσει, μέσω πρωταθλήματος, μια θέση που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου η Ομόνοια θα πρέπει να κερδίσει για δεύτερη φορά φέρος στο Τσίρειο (προηγήθηκε η δύσκολη νίκη επί του Άρη με 1-0).Το «τριφύλλι» με 20 βαθμούς είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας με τον τέταρτο Απόλλωνα να βρίσκεται πλέον στους 26.
 
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο τρίτο του παιχνίδι ως προπονητής της Ομόνοιας, θα επισκεφτεί για δεύτερη φορά το Τσίρειο και καλείται να βρει λύσεις για να παρουσιάσει καλύτερη την ομάδα του. Οι «πράσινοι» έχουν χτυπητές αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα» και θα πρέπει ο Σέρβος να βρει ισορροπία μεταξύ των γραμμων (άμυνας-κέντρου-επίθεσης) για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
 
Τοποθετώντας τον Μαργκάσα στη μεσαία γραμμή, πλάι στον Οικονομίδη, ο Μιλόγεβιτς ευελπιστεί ότι θωρακίζει καλά το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο (Ρομαρίκ-Γκουλόν), το οποίο υστερεί σε ταχύτητα.
 
Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός
Στις 17:00 (Cytavision Sports 2) η εκπληκτική φέτος Νέα Σαλαμίνα φιλοξενεί στο «Αμμόχωστος» τον Εθνικό και στοχεύει στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Οι «ερυθρόλευκοι» αν τα καταφέρουν θα διατηρηθούν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον τέταρτο Απόλλωνα και μόλις πέντε από την κορυφή με το τέλος του πρώτο γύρου.
 
Η ομάδα του Ντε Γιόνγκε μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και δείχνει ικανή να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα και όχι μόνο. Στον αντίποδα ο Εθνικός «καίγεται» για βαθμολογικό κέρδος, καθώς είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Η προσφυγική ομάδα μετρά έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Κέρδισε τελευταία φορά την Αγία Νάπα με 2-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
 
Παιχνίδι έξι βαθμών
Δόξα και Πάφος συγκρούονται στο «Μακάρειο» (16:00 Cytavision Sports+1) σ΄ένα παιχνίδι με ειδικό ενδιαφέρον για τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Σε καλύτερη θέση η ομάδα της Κατωκοπιάς που είναι 8η με 13 βαθμούς, ζωτικής σημασίας ο αγώνας για την Πάφο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 10 βαθμούς. 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα