Έκλεισε στόματα και βλέπει τίτλο


Όταν βαδίζεις σε τεντωμένο σχοινί είναι μαγκιά να καταφέρνεις να ισορροπείς και να φτάνεις στον προορισμό σου. Η αλήθεια είναι πως ο Απόλλωνας πήγε στο ΓΣΠ προερχόμενος από τρεις ισοπαλίες, χωρίς μάλιστα να σκοράρει, και με την ψυχολογία στο ναδίρ.
 
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν στη γωνία για να ζητήσουν το «κεφάλι» του Πέδρο Εμάνουελ σε ενδεχόμενο ήττας στο ΓΣΠ. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού παρά ταύτα, απέδειξαν στη Λευκωσία ότι έχουν ψυχικά αποθέματα και ποιότητα για να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα.
 
Το διπλό στο ΓΣΠ επί του ΑΠΟΕΛ διατήρησε ή μάλλον έβαλε για τα καλά τον Απόλλωνα στη διεκδίκηση του τίτλου. Βρίσκεται στο -4 και με την επιστροφή των Παπουλλή-Τουράμ (απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για να εκτίσουν την ποινή τους) θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο επιθετικά.
 
Η άμυνα των «γαλάζιων» σπάει κυριολεκτικά κόκκαλα. Με μόλις έξι γκολ παθητικό ο Απόλλωνας έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος – ακολουθεί η ΑΕΚ με 6-, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως δέχθηκε τέρμα μόλις στα 4 από τα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το εκπληκτικό γκολ του Γκιέ ήταν το πρώτο εκτός έδρας για τον Απόλλωνα μετά τις 24 Οκτωβρίου, οπόταν κέρδισε με 3-0 την Αγία Νάπα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. 
 
Τέλος στο σερί
Η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ είναι τόσο σημαντική, όσο διαφαίνεται από το γεγονός πως ο Απόλλωνας έχει να κερδίσει τους «γαλαζοκίτρινους» στη Λευκωσία εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια. Τα πανηγύρια στο Κολόσσι είναι απολύτως δικαιλογημένα, εντούτοις σοφά είναι τα λόγια του τεχνικού του Απόλλωνα, Πέδρο Εμάνουελ: «Δεν είμασταν οι χειρότεροι του κόσμου χθες, ούτε γίναμε οι καλύτεροι σήμερα».
 
Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, ο ανταγωνισμός τεράστιος, τουλάχιστον τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα με το τέλος του πρώτου γύρου, και θα χρειαστεί συνέπεια, βελτίωση και σκληρή δουλειά για να παραμείνει ο Απόλλωνα στον δρόμο των επιτυχιών. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα