Έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή η ΑΕΚ

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φιγουράρει η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο ΓΣΖ επί του Ερμή με 2-0, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.
 
Η ομάδα της Λάρνακας έφτασε τους 30 βαθμούς (ρεκόρ συγκομιδής για την ίδια) όσους έχει και η Ανόρθωση, από την οποία υπερέχει λόγω της ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με το τέλος του πρώτου γύρου.
 
Οι κιτρινοπράσινοι «καθάρισαν» τον αγώνα πολύ νωρίς, καθώς μέχρι το 22΄ήταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά, απλοποιώντας τα πράγματα κόντρα στον Ερμή, ο οποίος έμεινε στην 11η θέση με 11 βαθμούς.
 

Στο 22’ ήταν 2-0
Η ΑΕΚ ήταν πιεστική από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Με διαρκείς επελάσεις από την πλάγια γραμμή πλαγιοκοπούσε την άμυνα των φιλοξενούμενων επιδιώκοντας το γρήγορο τέρμα.
 
Στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία στο 20’ ο σκοπός της ΑΕΚ επιτεύχθηκε, όταν ο Άλβες κέρδισε την μπάλα, επιχείρησε τη σέντρα και από κοντά ο Τομάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
 
Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος, Άλβες, μετατράπηκε σε δράστη στο δεύτερο δύο λεπτά αργότερα. Ο Βραζιλιάνος υποδέχτηκε άψογα την μπάλα στην ψηλοκρεμαστή πάσα του Μπόλιεβις και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Παναγόπουλο διαμορφώνοντας το 2-0.

 
Έψαξε και άλλα γκολ
Ο Ερμής έδειξε σημάδια αντίδρασης μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα οπότε και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ το προηγούμενο διάστημα η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έψαξε και άλλα γκολ, όμως τις ευκαιρίες (αν και κάποιες ήταν μεγάλες) που βρήκε δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε τέρματα, έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): 
Τόνιο, Ορτίθ, Σεράν (63' Νίνου), Καταλά, Χαραλάμπους, Τέτε, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου (71' Μοντέιρο), Τομάς, Άλβες.
Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Παναγόπουλος, Μουλαζίμης (46' Λατόρε), Χριστοφή, Ντε Πίνα, Μισιντζιάν, Βασιλόγιαννης, Γκονθάλεθ (63' Καϊνόρ), Ν’ Ντονγκ, Γιενγκά (46' Γουίκς), Μαγέλε, Κεϊτά.

 
Σκόρερ: 20' Τομάς, 22' Άλβες
 
Κίτρινες: Καταλά (4η), Ορτίθ (4η) / Κεϊτά, Ν' Ντονγκ, Ντε Πίνα.
 
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Α' βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου
Β' βοηθός: Στέλιος Χριστοδούλου
4ος: Νικόλας Νεοκλέους
Παρατηρητής: Ιωάννης Χατζηιωσήφ
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
Τόμας Κρίστιανσεν: «Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας, για να τελειώσουμε θετικά τον δεύτερο γύρο. Αρχίσαμε καλά, είχαμε τον έλεγχο της έντασης του αγώνα. Πετύχαμε δύο γκολ και αυτό μας έφερε στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να συνεχίσουμε το ίδιο, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε τρίτο γκολ. Μετά υποφέραμε στο τρανζίσιον από τον Ερμή, έκανε δύο δύσκολες αποκρούσεις από τον Τόνιο, όμως στο τέλος είμαι χαρούμενος με τη νίκη και τους βαθμούς και που είμαστε στην πρώτη θέση. Καλή τύχη στον Ερμή στη συνέχεια και τον κόσμο μας. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας, ελπίζω να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα γιατί το αξίζει».
 

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ που δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δείξαμε φοβισμένοι στο πρώτο μέρος, δεν κερδίσαμε ούτε μια πρώτη μπαλιά, ούτε δεύτερη και οι ευκαιρίες που φτιάξαμε ήταν ελάχιστές. Δεχθήκαμε δυο πολύ εύκολα γκολ. Δεν ξέρω στην φάση του πρώτου γκολ αν υπήρχε κάποια παράβαση αλλά τα λάθη όταν παίζεις  με τέτοιες ομάδες τα πληρώνεις. Στο β΄ ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρουμε την ομάδα. Σε ένα βαθμό το πετύχαμε, κάναμε ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μείνει μακριά από περιπέτειες και θα το καταφέρουμε».

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική