Γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι της Λευκωσίας

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Λευκωσίας, απέναντι στην Καπάτσος Ομόνοια, με τους "γαλαζοκίτρινους" να επικρατούν με 75-63. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην αρχή, όμως με την πάροδο του χρόνου ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε τον ρυθμό του και κυριάρχησε στο γήπεδο, παίρνοντας την νίκη χωρίς να αγχωθεί στο τέλος. Αυτή είναι η τρίτη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, στις πρώτες έξι αγωνιστικές ενώ για την Ομόνοια ήταν η πέμπτη ήττα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντεμπουά του ΑΠΟΕΛ με 19 πόντους (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα στάδια του, με τις δύο ομάδες να κρατούν πολύ μικρές διαφορές στο σκορ, μέχρι και το 4:40 όπου και το παιχνίδι ήταν στο 7-7. Έπειτα ο ΑΠΟΕΛ με ένα σερί έξι πόντων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 13-7. Η Ομόνοια προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό της για να ισορροπήσει το παιχνίδι, καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά των έξι πόντων που την χώριζε από τον ΑΠΟΕΛ στους τέσσερις, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 15-11 υπέρ των γηπεδούχων.
 
Παρόμοιος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού και στην δεύτερη περίοδο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να κρατάνε μικρές τις αποστάσεις που τις χώριζαν στο σκορ, με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει σε δύο περιπτώσεις να πάρει προβάδισμα οκτώ πόντων (22-14 και 24-16). Οι "πράσινοι" όμως ανέβηκαν και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο πόντο, στο 16:45, με το σκορ να είναι στο 26-25. Πριν την λήξη του ημιχρόνου όμως, οι "γαλαζοκίτρινοι" πέτυχαν επτά σερί πόντους με δύο τρίποντα του Σιζόπουλου και μία ελεύθερη βολή του Κούνα, φέρνοντας το σκορ στο 33-25.
 
Αρκετά δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι που πέτυχαν νωρίς πέντε πόντους (δύο ο Κούνας και τρεις ο Ντεμπουά), ανοίγοντας την διαφορά στο σκορ για πρώτη φορά στους 13 πόντους (38-25). Η Ομόνοια προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, καταφέρνοντας να φέρει την διαφορά στους δέκα πόντους στο 25:43 (44-34). Όμως ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος μέσα στο παρκέ και κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά 14 πόντων, ενάμιση λεπτό περίπου πριν την λήξη της περιόδου, με το σκορ να είναι στο 53-39. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 57-43, με την διαφορά να πηγαίνει για πρώτη φορά στους 15 πόντους.
 
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το παιχνίδι να είναι και πάλι ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες.  Όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά που είχαν στο σκορ από προηγουμένως, και δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν επικίνδυνα. Το μόνο που κατάφερε η Ομόνοια ήταν να μειώσει την διαφορά στους οκτώ πόντους στο 37:27 (69-61).  Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 75-63.
 
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Στάνλεϊ 5, Μπίγκς 10, Σιζόπουλος 14 (4), Κούνας 7, Παντούρης 7 (1), Ράμσεϊ, Τέρνερ 13, Ντεμπουά 19 (1).
Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Γεωργίου, Παπακώστας, Χριστοδουλίδης 4, Μάνιγκατ 8, Μπράουν 13 (1), Ρόμπινσον 13 (3), Νουαουκόνι 11, Τζαμάρ 14 (2).
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-11, 33-25, 57-43, 75-63

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης