«Η εθνική είναι σαν το σπίτι μου»

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου εθνικού εκλέκτορα, Χριστάκη Χριστοφόρου, προχώρησε σήμερα μέσω συνέντευξης Τύπου η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Τον καινούργιο προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, προλόγισε ο Χάρης Λοϊζίδης. «Έχουμε προχωρήσει στην πρόσληψη του Χριστάκη Χριστοφόρου. Μέσα από τη διαδικασία που ακολουθήσαμε, με βάση τα κριτήρια που είχαμε θέσει, κρίθηκε ότι ήταν ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Είχαμε ξεκινήσει με πρώτο κριτήριο να επιμένουμε στη λύση Κύπριου προπονητή. Από τη στιγμή που είχαμε αυτό το κριτήριο έπρεπε στη συνέχεια να βάλουμε κάποιες άλλες προτεραιότητες», δήλωσε αρχικά ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων.
«Πέραν των τυπικών κριτηρίων, θέλαμε και ένα προπονητή που να έχει εμπειρία σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους και σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μέτρησε για τον Χριστοφόρου ότι ήταν δύο φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο ομίλων. Έχουμε αυτές τις απαιτήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέγουμε προπονητές με αυτές τις εμπειρίες. Όλοι οι παίκτες έρχονται με δικές τους νοοτροπίες, συστήματα και θέλεις ένα άνθρωπο που να μπορεί να χειριστεί αυτά τα σύνθετα προβλήματα. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτή την επιλογή. Το συμβόλαιο καλύπτει όλη την προκριματική φάση του Μουντιάλ, που ολοκληρώνονται λίγο πριν το τέλος του 2017», συμπλήρωσε ο κ. Λοϊζίδης.
«Είμαστε σε συνεννόηση για να στελεχώσουμε το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει. Το έργο του είναι δύσκολο, αυτή η φάση δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Σε αυτή τη φάση ίσως δύο ομάδες θα μπορούν να διακριθούν, τα περιθώρια δυσκολεύουν. Η Εθνική δεν κρίνεται επιτυχημένη από την διάκριση ή τη θέση της, έχουμε αρκετή πίεση, πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι μπορούμε να χτίσουμε μία ομάδα, η οποία στο μέλλον θα μπορεί να φέρει τη διάκριση. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι είμαστε πετυχημένοι, δεν καταφέραμε να πάμε σε μία τελική φάση. Κάποια στιγμή θα έρθει και η επιτυχία, πιστεύουμε».
 
Χριστοφόρου: «Τιμή και πρόκληση»
Ακολούθως ο λόγος πέρασε στον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. «Αποτελεί τιμή να είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας, είναι πρόκληση. Άρχισα ήδη να μελετώ τη διοργάνωση, γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές, με αρκετούς έχω συνεργαστεί, γνωρίζω τους προπονητές, με τους οποίους θα έχω στενή συνεργασία. Η πόρτα της εθνικής θα είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, οποιασδήποτε ηλικίας. Θα κρατήσουμε τη θέληση και το πάθος των παικτών να αγωνίζονται στην Εθνική, στόχος μας είναι να είμαστε απαιτητικοί, παθιασμένοι, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».
«Η εθνική είναι σαν το σπίτι μου, δεν είναι άγνωστη για μένα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν έχουμε συζητήσει με την ομοσπονδία για βραχυπρόθεσμους στόχους. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, πρέπει όμως να πλαισιώνονται με πιο παλιούς. Αν θα γίνεται μία ανανέωση, πρέπει να γίνεται σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα», υποστήριξε ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος σε ερώτηση για την πρώτη κλήση του απάντησε: «Είναι κάτι που θα δω αργότερα. Ανάλογα της τακτικής του αγώνα θα κρίνω και θα αποφασίζω. Αν πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα το κάνουμε, ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, τις δικές του σκέψεις, αν δούμε ότι υπάρχει κάτι καλό, τότε δεν θα το αλλάξουμε».
Ερωτηθείς για τους στόχους της ομάδας μας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, ο εθνικός εκλέκτορας αποκρίθηκε: «Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θέλουμε να φτάσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλά».
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική