Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σάλκε

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ηττήθηκαν με 3-0 από τη Σάλκε μέσα στο ΓΣΠ. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ.
 
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τη γερμανική ομάδα. Η ομάδα της Λευκωσίας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ντε Βινσέντι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε και δυο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμού των Αντωνιάδη και Βινίσιους. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Όσο περνούσε ο χρόνος οι Γερμανοί έβρισκαν τα πατήματα τους και από το 15’ και μετά κυριάρχησαν απόλυτα στο παιχνίδι. Οι μεσοεπιθετικοί της Σάλκε έκαναν άνω κάτω την άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί, πέρα από τα δυο δοκάρια και τα δυο γκολ, δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Βάτερμαν.
 
Η Σάλκε απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Βάτερμαν στο 8ο λεπτό. Ο Μέγιερ έκανε το δυνατό σουτ όμως το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν με μανία το γκολ. Στο 22’ ο Γκάις σούταρε από πολύ μακριά, ο Βάτερμαν απόκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ.
 
Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με το Ματίπ. Μετά το γκολ ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να βγει στην επίθεση για να απαντήσει όμως εφτά λεπτά αργότερα ήρθε και το 2ο γκολ από το Χούντελαρ και έκοψε τα φτερά των παικτών του Κετσπάγια.
 
Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα του Κετσπάγια πίεσε για το γκολ όμως δεν κατάφερε να το πετύχει. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Πιέρος Σωτήριου σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Ο Κύπριος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από το τερματοφύλακα της Σάλκε όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Ο ΑΠΟΕΛ ατύχησε γιατί είχε δυο αναγκαστικές αλλαγές. Βινίσιους και Αντωνιάδης τραυματίστηκαν και ανάγκασαν τον Τιμούρ Κετσπάγια να αλλάξει το αγωνιστικό του πλάνο. Οι «γαλαζοκίτρινοι», όπως και στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της Σάλκε.
 
Στο 71’ οι Γερμανοί πέτυχαν και τρίτο γκολ με του Χούντελαρ και έδωσαν τέλος στις όποιες κρυφές ελπίδες είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» για θετικό αποτέλεσμα. Δεν έφτανε το 3ο γκολ, στο 77’ ο Ντε Βινσέντι αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα (για εξύβριση) από το Γάλλο διαιτητή και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δυο επόμενα παιχνίδια. Το 0-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης(23'Αρτυματάς), Σέρτζιο, Μοράις, Βινίσιους, Μακρίδης, Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Π.Σωτηρίου(56' Καβενάγκι).
 
Σάλκε: Φάρμαν, Καϊσάρα, Αόγκο, Ματίπ, Γκάις, Μέγιερ, Γκορέτζκα, Σανέ, Νόισταντερ, Ντι Σάντο, Χούντελαρ
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια