Η Ισπανία επέστρεψε στον θρόνο της

Το θεάρεστο έργο του ολοκλήρωσε ο Πάου Γκασόλ στο φετινό Eurobasket, αφού οδήγησε την Ισπανία στην επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο επικράτησε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα της Λιθουανίας με 80-63 στον τελικό του "Πιέρ Μορουά", για να κατακτήσει το τρίτο χρυσό μετάλλιο στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις. Από την άλλη, η Λιθουανία πήρε το δεύτερο σερί ασημένιο μετάλλιο σε Eurobasket.

Το μεγαλείο του Πάου Γκασόλ σε συνδυασμό με την... αστοχία των Λιθουανών αρκούσαν για να φέρουν τη "φούρια ρόχα" στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον 35χρονο φόργουορντ/σέντερ να είναι -ξανά- ο κορυφαίος της ομάδας του. Μέσα σε όλα άλλωστε, ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 41-33, 60-42,  80-63.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γκασόλ 25 (1), Φερνάντεθ 11 (1), Ροντρίγκεθ 4, Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 5 (1), Ρέγιες 8, Κλαβέρ 7 (1), Σαν Εμετέριο, Γιούλ 12 (2), Αγκιλάρ, Μίροτιτς 8 (2), Βίβες.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 13 (3), Γκαΐλιους, Ματσιούλις 8 (1), Σεϊμπούτις 13 (2), Σαμπόνις, Καβαλιάουσκας 4, Γιανκούνας 3, Γιαφτόκας, Βαλαντσιούνας 10, Κουζμίνσκας 8, Μιλάκνις 3 (1), Λεκαβίτσιους.

 

 

 
 

Δειτε Επισης

Φοβερός Χάμιλτον πήρε την pole στο Σπριντ στην Κίνα-«Είμαι σε σοκ, δεν το περίμενα», δήλωσε
Ανησυχία στους Γουόριορς για τον Κάρι-Έπεσε άτσαλα στο παρκέ και παει για εξετάσεις
Το Σαββατοκύριακο η 23η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League
O Νόρις μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Λεκλέρ στις ελεύθερες δοκιμές της Κίνας
Οι ασταμάτητοι Ουόριορς «λύγισαν» και τους Ράπτορς
Η Σάκκαρη νίκησε την Μπρονζέτι στον μαραθώνιο των τριών ωρών και προκρίθηκε στους 32 του Miami Open
Σαρωτικοί Μπακς με οδηγό τον Γιάννη, συνέτριψαν τους Λέικερς των απουσιών
«Βόμβα» στο NBA: Πωλούνται αντί 6,1 δισ. δολαρίων οι Σέλτικς -Το μεγαλύτερο αθλητικό «ντιλ» όλων των εποχών
Δυσκολίες προπόνησης αντιμετωπίζει ο πρωταθλητής Ιωσήφ Κεσίδης-Φτιάχνουν το χώμα του σχολείου με την τσουγκράνα
Αταμάν: «Η Euroleague θα πρέπει να φοβάται γιατί πάντα από πίσω περιμένει το ΝΒΑ»