Δώρισε «διαμάντι» στην Ομόνοια η ΑΕΚ

Ευχαριστήρια επιστολή στη διοίκηση Δημήτρη Μελισσανίδη θα πρέπει να στείλει ο Κώστας Καϊάφας. Η Ομόνοια βρήκε λαβράκι 19 ετών για τη θέση του αριστερού μπακ στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και με ελάχιστο κόστος.
 
Ο λόγος για τον Καρίμ Χαφέζ, τον Αιγύπτιο που κέρδισε με το ταλέντο και την ποδοσφαιρική παιδεία που διαθέτει, τη θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας του τριφυλλιού.
 
Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τέσσερις αριστεροπόδαρους αμυντικούς διαθέτει στο ρόστερ η Ομόνοια. Ο Ματίας Πέρεζ κρίθηκε… ανίκανος και τέθηκε εκτός πλάνων. Ο Ρενάτο Μαργκάσα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, ενώ λίγο προτού πάρει το αεροπλάνο για τη Λάρνακα ο Χαφέζ, η Ομόνοια ανακοίνωνε την απόκτηση του ανέτοιμου Έλντερ Καμπράλ.
 
Η πόρτα της εντεκάδας άνοιξε διάπλατα στον Χαφέζ, ο οποίος αμέσως έδειξε τις δυνατότητες του. Σύγχρονος ακραίος αμυντικός με καλή τεχνική κατάρτιση, γερά πνευμόνια και σέντρα «ξυράφι», κέρδισε τις εντυπώσεις και ήδη στο «Ηλίας Πούλλος» σκέφτονται πως θα τον διατηρήσουν στο ρόστερ.
 
Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1996 ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην Ομόνοια με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από τη Λιρς. Στην ομάδα του Βελγίου πήγε τον Ιούνιο του 2014 και σε μια σεζόν μέτρησε 22 συμμετοχές και δύο γκολ.

 

Το αλαλούμ με ΑΕΚ
Στις 2 Αυγούστου ο Χαφέζ ταξίδεψε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο δύο φορές διεθνής με την Εθνική Αιγύπτου μπακ, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τους κιτρινόμαυρους, έγινε το μπέρδεμα με ευθύνη των ατζέντηδων, όπως διηγείται ο Χαφέζ:
 
«Η Λιρς είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ για δανεισμό ενός έτους. Πέρασα από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγα να υπογράψω το συμβόλαιο, όμως προς έκπληξη μου τα έγγραφα ανέφεραν κανονική μεταγραφή κι όχι δανεισμό", αναφέρει αρχικά ο 19χρονος Αιγύπτιος άσος και συνεχίζει:
 
«Αρνήθηκα να υπογράψω συμβόλαιο και ήρθα άμεσα σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της Λιρς, στους οποίους εξήγησα τι είχε συμβεί. Εκείνοι με διαβεβαίωσαν πως δεν πρέπει να υπογράψω το συμβόλαιο, επομένως η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί».
 
«Ναι την υστάτη»
Ο «Ρεπόρτερ» πληροφορείται ότι η θετική απάντηση της Λιρς για δανεισμό του Χαφέζ, ήρθε κυριολεκτικά την υστάτη, λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Αν και οι πράσινοι είχαν ενισχυθεί ποσοτικά για τη θέση του αριστερού μπακ, δεν άναψαν κόκκινο στη μεταγραφή Χαφέζ, αφενός γιατί υπήρχε πολύ καλή άποψη για την αξία του, και αφετέρου το κόστος απόκτησης του ήταν ελάχιστο. Οι μηνιαίες απολαβές του 19χρονου ποδοσφαιριστή δεν ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες ευρώ.
 
 






Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία