Ο Εθνικός «φρέναρε» τον Απόλλωνα!

Συναπτές νίκες για πρώτη φορά στη σεζόν πανηγύρισε ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα κι έδωσε συνέχεια στην επιτυχία (3-2) επί της Αγίας Νάπας φτάνοντας τους 18 βαθμούς.
Για το σύλλογο της Λεμεσού έλαβε τέλος ένα αήττητο σερί 13 αγωνιστικών (σ.σ. προηγούμενη ήττα το εκτός έδρας 0-2 από τη Νέα Σαλαμίνα στις 20 Σεπτεμβρίου), χάθηκε η ευκαιρία αναρρίχησης στη δεύτερη θέση (σ.σ. υποχώρησε εκ νέου τέταρτος, δύο βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ).
Με τη φόρα του πρόσφατου νικηφόρου σερί του ο Απόλλωνας ζήτησε από το ξεκίνημα επιτακτικά το γκολ: τρεις φορές ο Τουράμ (4’, 16’, 29’) και από μία οι Πέδρο (10’) και Αγγελή (16’) απώλεσαν ευκαιρίες για την επίτευξή του. Μετά το ημίωρο ο Εθνικός άρχισε να γίνεται πιο διεκδικητικός και μετά από ένα σουτ του Ηλία (32’) κι ένα ορθώς ακυρωθέν (ελέω οφσάιντ) τέρμα του Ατάντα έφτασε στο 1-0 με μια στημένη μπάλα: από εκτέλεση φάουλ του Κότο Πάγες και άστοχη έξοδο του Βάλε ο Ατάντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Για τον Νιγηριανό αμυντικό ήταν το πρώτο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.

Στην επανάληψη οι οικοδεσπότες «φλέρταραν» δις με το 2-0 (56’ Κότο Πάγες & Ηλία, 57’ Ιάκομπ) και το πέτυχαν στην τρίτη ευκαιρία που δημιούργησαν: σε αντεπίθεση ο Πράγκερ έβγαλε τετ α τετ με τον Βάλε τον Ηλία και ο νεαρός «έσκαψε» ψύχραιμα την μπάλα πάνω από τον Πορτογάλο διπλασιάζοντας τα τέρματα του Εθνικού.

Ο σύλλογος της Άχνας θα μπορούσε μάλιστα να είχε πάρει ρεβάνς και για την έκταση της ήττας του στο «Τσίρειο» στον α’ γύρο (2-5), αφού οι Κότο Πάγες (70’), Ηλία (81’) και Χατζηβασίλης (87’) απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες για περαιτέρω τέρματα.

ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, Εβέρτον - Πουτζουριής, Πράγκερ - ντε Βράις (92’ Πογιατζής), Πιντσέλι (71’ Μιράντα), Κότο Πάγες - Ηλία (82’ Χατζηβασίλης).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Πέδρο, Φρέιρε, Αγγελή, Ελίζιο (65’ Μέζγκα) - Σατσέτι (70’ Κολοκούδιας) - Παπουλής, ντα Σίλβα, Στογιάνοβιτς, Βασιλείου - Τουράμ.

Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά νομίζω ότι αρχίσαμε πολύ καλά στο πρώτο μισό του α’ μέρους. Είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες για το 1-0, αλλά δεν το πετύχαμε. Μετά τα 25 λεπτά χάσαμε κάπως τον έλεγχο και δεχθήκαμε ένα γκολ στο 40’ από στημένη μπάλα,. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μας, καθώς κατά κανόνα δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους γκολ. Στην επανάληψη επιχειρήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, όμως ο αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένος. Κάναμε αλλαγές, αλλά αυτές κάποτε σου βγαίνουν και κάποτε όχι. Είμαστε λυπημένοι. Ευρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, αλλά έχω να πω ότι ούτε χθες ήμασταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου ούτε σήμερα είμαστε η χειρότερη».

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και την τακτική πειθαρχία απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Ξεκινήσαμε με υπερβολικό σεβασμό, εμφανιστήκαμε σε σύγχυση, δεχτήκαμε δύο φάσεις από στημένες μπάλες κι από τύχη γλυτώσαμε το γκολ, αλλά μετά βελτιωθήκαμε, ανοίξαμε το σκορ και μετά υπήρχε μόνο μια ομάδα, πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και μη επιτρέποντας ούτε μια ευκαιρία στους πολύ καλούς επιθετικούς του Απόλλωνα. Είναι κρίμα που δεν αξιοποιήσαμε τα τετ α τετ μας, διότι χρειαζόμασταν μια μεγάλη, καθαρή νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Σίγουρα όμως αυτή η επιτυχία θα μας δώσει ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια, ήταν η καλύτερη εμφάνιση επί των ημερών μου. Η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς, έχουμε μαζέψει επτά βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, αφού σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Μπροστά μας έχουμε μεγάλη μάχη για την παραμονή, αλλά με τέτοια απόδοση είμαι πολύ αισιόδοξος».

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές