Για μία νέα ευρωπαϊκή επιτυχία η ΑΕΚ

Μετά την μεγάλη νίκη που σημείωσε την περασμένη βδομάδα κόντρα στην ιταλική Βαρέζε, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την νέα της πρόκληση, έχοντας να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, Τσμόκι Μινσκ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των «32» του FIBA Europe Cup.

Στην προκριματική φάση της διοργάνωσης η Τσμόκι Μινσκ συμμετείχε στον 14ο όμιλο, όπου προκρίθηκε στην 1η θέση έχοντας 5 νίκες και μία ήττα ενώ μέχρι στιγμής στην φάση των «32» έχει ηττηθεί από την Βαρέζε εκτός έδρας με 94-63 και έχει επικρατήσει της Μάγνκοφιτ Γκάσινγκ στην έδρα της με 96-60.

Η ομάδα της Λάρνακας καλείται για ακόμα μία φορά να βάλει το… ευρωπαϊκό της «κοστούμι» και να πετύχει ακόμα μία νίκη, η οποία θα την φέρει πιο κοντά στην πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι Cytavision Sports 5, ενώ θα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε επίσης σε ζωντανή μετάδοση μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στις 19:00.

Ποια είναι η Τσμόκι Μινσκ:
Η Τσμόκι Μινσκ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Λευκορωσίας τα τελευταία χρόνια. Ιδρύθηκε το 2006 και από την πρώτη της χρονιά συμμετείχε στην μεγάλη κατηγορία του Λευκορώσικου πρωταθλήματος. Στις πρώτες τις δύο χρονιές τερμάτισε 4η και 3η, και στην συνέχεια ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, έχοντας κατακτήσει 7 διαδοχικά πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

Στο ρόστερ της έχει δύο καλαθοσφαιριστές οι οποίοι είναι γνώριμοι στο κυπριακό φίλαθλο κοινό, αφού είχαν περάσει από τα κυπριακά γήπεδα. Ο πρώτος είναι ο Ιβάν Μάρας ο οποίος αγωνίστηκε στην ΕΘΑ την περίοδο 2012-2013, και ο δεύτερος είναι ο Τζάστιν Γκρέι, που την περσινή περίοδο φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες