Giannis is back

Μετά την τελευταία ήττα των Bucks στη Νέα Υόρκη, την τρίτη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ο Joe Prunty είπε στις δηλώσεις του ότι θέλει από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δύο πράγματα: 1) να γίνει πιο επιθετικός και 2) να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του στοιχεία. Τσεκ και τσεκ! Ο Γιάννης έγινε πάλι... Greek Freak, παρέσυρε στο διάβα του τους Bulls και οι Bucks έφτασαν σε μία πολύ σπουδαία νίκη με 106-101.

Ο Ελληνας φόργουορντ ήταν με μία λέξη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, έδωσε και τη ψυχή του για να πάρει το Milwaukee αυτό το παιχνίδι, βρισκόταν παντού, διεκδικούσε κάθε μπάλα και ήταν αυτός που παρείχε στην ομάδα του τη σπίθα που χρειαζόταν. Κι ας ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 0/2 βολές και 0/2 σουτ... Στο τέλος του αγώναείχε 29 πόντους, 9/14 βολές, 10/14 σουτ, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, κανένα λάθος και το +17 στα 31'18'' που βρέθηκε στο παρκέ!

Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο...
Έπειτα από μία σειρά μέτριων έως κακών εμφανίσεων ο Αντετοκούνμπο έμοιαζε σαν να ξαναγεννήθηκε στο Bradley Center. Κι αυτό συνέβη εν πολλοίς διότι εκμεταλλεύτηκε ξανά τα δυνατά του στοιχεία. Το μάκρος του, την ταχύτητα και την αθλητικότητα του, την ικανότητα του να φτάνει μέχρι το αντίπαλο καλάθι. Ξεχείλιζε ενέργεια και αποφασιστικότητα, άφησε στην άκρη τα σουτάκια από την περιφέρεια και εφορμούσε σε κάθε φάση προς το αντίπαλο καλάθι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Αυτός ήταν άλλωστε ο υπεύθυνος για το πρώτο ξύπνημα των Bucks...

Το Chicago, με ηγέτη τον Jimmy Butler (30 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ξέφυγε από νωρίς με 17-6 και είχε σταθερά ένα άνετο προβάδισμα μέχρι ο Αντετοκούνμπο να βάλει 11 συνεχόμενους πόντους για τους Bucks, μειώνοντας τη διαφορά στους δύο (33-35 στο 17'). Το Milwaukee είχε πάντως όλο το βράδυ σοβαρά προβλήματα στα ριμπάουντ (οι “ταύροι” μάζεψαν 17 παραπάνω και 20 επιθετικά) και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που έβλεπε συνεχώς την πλάτη των Bulls.

Το πρώτο προσπέρασμα και το κρίσιμο ξέσπασμα
Εν τέλει ρο πρώτο ξέσπασμα έγινε στην τρίτη περίοδο, όταν τα “ελάφια” προηγήθηκαν με 58-56 και λίγο αργότερα ξέφυγαν και με 67-59. Κάπου εκεί οι Bulls τους είπαν... όχι τόσο εύκολα. Η ομάδα του Fred Hoiberg απάντησε με ένα σερί 8-0, πήρε πάλι το προβάδισμα και στο 38' ξέφυγε με 84-76. Σε εκείνο το σημείο το Milwaukee απάντησε άμεσα. Οι Bucks έβγαλαν τόνους ενέργειας στην άμυνα, μείωσαν στο 43' με καλάθι του Γιάννη (89-91), λίγο αργότερα ανέκτησαν το προβάδισμα με γκολ-φάουλ του Greg Monroe (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη ξέφυγαν με 99-95 χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Khris Middleton (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ). Αυτό ήταν.

Οι ψυχωμένοι Bucks δεν απειλήθηκαν ξανά από το Chicago, αφού έβαλαν τις κρίσιμες βολές (με τον Γιάννη να 3/4 στο τελευταίο λεπτό) και κατόρθωσαν να νικήσουν τους Bulls μόλις για δεύτερη φορά στους τελευταίους 11 μεταξύ τους αγώνες στην κανονική περίοδο. Στην αντίπερα όχθη, οι Bulls δεν απέφυγαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους, παρότι έβαλαν 12 τρίποντα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Τα πολλά λάθη (17 έναντι μόλις 5 των Bucks) τους πόνεσαν. Όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο...  
 
Πηγή: sport24.gr
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League