«Σκάνδαλο» με το βοηθό του Ζιντάν

H καταλανικών πεποιθήσεων, "Mundo Deportivo" προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο 44χρονος Γάλλος προπονητής, Νταβίντ Μπετονί, ο οποίος είναι το "δεξί χέρι" του συμπατριώτη του, Ζινεντίν Ζιντάν, κι εμφανίζεται ως βοηθός του "Ζιζού" στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι κάτοχος του απαιτούμενου διπλώματος.Η νομοθεσία της RFEF (ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) επιτάσσει ο βοηθός προπονητή να έχει τον ίδιο βαθμό διπλώματος με αυτόν του πρώτου. Ο Ζιντάν έχει το UEFA PRO - το οποίο του επιτρέπει να ασκήσει το επάγγελμα του τεχνικού σε Primera, Segunda και Segunda B) - ενώ ο Μπετονί έχει το UEFA A, ένα βαθμό μικρότερο.

Η πραγματικότητα και το επιχείρημα της Ρεάλ

Πώς, όμως, βρίσκεται ο Νταβίντ Μπετονί, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως στο ματς κόντρα στην Ντεπορτίβο; Μετά την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ από την τεχνική της ηγεσία, η "βασίλισσα" έγγραψε στην Μαδριλένικη Ομοσπονδία τον Νταβίντ Μπετονί όχι ως βοηθό προπονητή, αλλά ως φροντιστή (διαχειριστής εξοπλισμού) (!).

Μετά το σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αρνείται ότι ο Νταβίντ Μπετονί είναι δεύτερος προπονητής της αλλά απλά μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας: "Η Ρεάλ Μαδρίτης κοινοποιεί ότι ο Νταβίντ Μπετονί δεν είναι ο δεύτερος προπονητής της πρώτης ομάδας, όπως γράφτηκε τις τελευταίες ώρες.

Όπως απάντησε ο ίδιος ο Ζινεντίν Ζιντάν, στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, την 5η Ιανουαρίου, δεν έχει δεύτερο τεχνικό. Ο Νταβίντ Μπετονί είναι μέρος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας"

Όσο για το εάν ο Μπετονί είναι ένα απλό μέρος του τεχνικού επιτελείου ή ο άμεσος βοηθός του Ζινεντίν Ζιντάν, δείτε το παρακάτω βίντεο από την αναμέτρηση κόντρα στην Ντεπορτίβο και κρίνετε:


Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση