Κόντρα σε Τσονγκά στο Australian Open ο Παγδατής

Από την αρχή στα δύσκολα θα βρεθεί ο Μάρκος Παγδατής στο Australian Open, καθώς ο πρωταθλητής μας κληρώθηκε να παίξει κόντρα στον Γάλλο, Τζο Βίλφριντ Τσονγκά, Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη, στις 18 ή 19 Ιανουαρίου.
 
Δύσκολη κλήρωση είχε και ο Νικ Κύργιος αφού θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στον Ισπανό, Πάμπλο Καρένο Μπούστα.
 
Τα ζευγάρια Φέντερερ-Τζόκοβιτς και Βαβρίνκα-Μάρει θα είναι οι πιθανοί ημιτελικοί, με βάση τα seedings. Στο box του Βαβρίνκα κληρώθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ! 

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, όπου δεσπόζει το όνομα του υπερασπιστή του τίτλου και μεγάλου φαβορί στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς, κληρώθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Η πιθανή διασταύρωση των δύο κορυφαίων τενιστών τα τελευταία χρόνια, στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν, θα σημάνει την 45η συνάντηση των Τζόκοβιτς, Φέντερερ οι οποίοι δεν συναντιούνται συχνά στην Αυστραλία (από τις 44 αναμετρήσεις τους, μόλις τρεις το 2007, το 2008 και το 2011 με τον Νόλε να προηγείται 2-1 στις νίκες στο νησί).

Επίσης στο πάνω μέρος είναι οι 7-Νισικόρι (πιθανός αντίπαλος του Νόλε στους "8"), ο 6-Μπέρντιχ (πιθανός αντίπαλος του Φέντερερ στα προημιτελικά), αλλά και οι επικίνδυνοι 9-Τσόνγκα, 12-Τσίλιτς, 14-Σιμόν, 15-Γκοφάν, 19-Τιμ, 22-Κάρλοβιτς, 27-Ντιμιτρόφ.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, ο άτυχος της πρώτης 4αδας αποδείχθηκε ο Στάνισλας Βαβρίνκα καθώς κληρώθηκε στο ίδιο box με τον 5-Ράφαελ Ναδάλ και ο πιθανός τους προημιτελικός συναρπάζει.

Το Νο2 του ταμπλό, Άντι Μάρει, φαίνεται να έχει πιο στρωτό δρόμο αν και ξεκινάει κόντρα σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους τενίστες, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ενώ στον 3ο γύρο συναντάει τον κορυφαίο της διοργανώτριας χώρας, 16-Μπέρναρντ Τόμικ. Πιθανός αντίπαλος του Σκωτζέσου στην 8αδα, ο 8-Νταβίντ Φερέρ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που διεκδικεί τον 6ο τίτλο του στη Μελβούρνη, θα ξεκινήσει κόντρα στον νικητή του βραβείου "ο πιο βελτιωμένος τενίστας του 2015", τον 19χρονο Νοτιοκορεάτη Χίον Τσουνγκ ενώ δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη συνέχεια κόντρα στους πιθανούς αντιπάλους Ιβαν Ντόντιγκ, 28-Αντρέα Σέπι και 14-Ζιλ Σιμόν μέχρι το πιθανό ραντεβού με τον Κέι Νισικόρι στην 8αδα και τον Φέντερερ στα ημιτελικά.

Όσον αφορά τον Φέντερερ, τέσσερις φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης, στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, στο 2ο γύρο τον Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ, στον 3ο τον 27-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και στον 4ο έναν εκ των 15-Γκοφάν ή 19-Τιμ.

Πιθανός αντίπαλος στα προημιτελικά του μαέστρου, ο 8-Τόμας Μπέρντιχ.
Από τη στιγμή που ο Ναδάλ απέφυγε τον Τζόκοβιτς, ως πιθανό του αντίπαλο στην 8αδα, η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί θετική για τον Ισπανό.

Το Νο5 του ταμπλό, στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Φερνάντο Βερντάσκο, στους "64" έναν εκ των Σέλα-Μπέκερ, στον 3ο γύρο πιθανότατα τον 31-Ζέρεμι Σαρντί και στους "16" έναν εκ των 11-Άντερσον ή 23-Μονφίς πριν το πιθανό match-up με τον Βαβρίνκα στην 8αδα.

Ο Stan the Man, Νο4 του ταμπλό, ξεκινάει κόντρα στον Τουρσούνοφ, στη συνέχεια αντιμετωπίζει κάποιον qualifier, στον 3ο γύρο θα περιμένει τον 25-Τζακ Σοκ ενώ στον 4ο τον πολύ επικίνδυνο και φορμαρισμένο 12-Μίλος Ράονιτς.

Τέλος, το Νο2 της Μελβούρνης, Άντι Μάρει, στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στη συνέχεια έναν εκ των Γκροθ-Μαναρινό, στον 3ο γύρο πιθανότατα τον 32-Ζοάο Σόουζα και στους "16" έναν εκ των 16-Τόμικ ή 20-Φονίνι.




 
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League