Η τριάδα που ανεβάζει την ΑΕΚ

Η απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) για μείωση των ξένων στα ρόστερ των ομάδων (δικαιούνται μόνο πέντε) που λήφθηκε στην αρχή της χρονιάς, σήμαινε ότι μια ομάδα για να πετύχει θα έπρεπε να στελεχωθεί με καλούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Η ΑΕΚ, μέχρις στιγμής, βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας, ενώ είναι γνωστά τα επιτεύγματα της ομάδας στο Europe Cup. Η ομάδα της Λάρνακας έχει την τύχη να βρίσκονται στις τάξεις της Κύπριοι καλαθοσφαιριστές που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την βοηθούν στην προσπάθεια διατήρησης των περσινών κεκτημένων. Η τριάδα των Παναγιώτη Τρισόκκα, Ιάκωβου Παντελή και Γιώργου Παλάλα κάνουν καλή χρονιά και αποτελούν εγγύηση στην προσπάθεια των «κιτρινοπράσινων» τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Ο Παναγιώτης Τρισόκκας, μετά την πολυετή παρουσία του στον Κεραυνό, πέρσι αγωνίστηκε στο Παραλίμνι και από φέτος επέστρεψε σε ψηλό επίπεδο. Ο 35χρονος αρχηγός της εθνικής ομάδας δείχνει ότι βρίσκει την αυτοπεποίθησή του και αποτελεί έναν από τους «οδηγούς» της ομάδας της Λάρνακας προς τις επιτυχίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Τρισόκκας στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος ήταν ο τρίτος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τους Θάντεους ΜακΦάντεν (105) και Μπρέζετς Σίμονς (97). 
 
Ο Γιώργος Παλάλας εντάχθηκε στην ΑΕΚ τον Δεκέμβρη του 2013, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε, την ΑΕΛ. Το περασμένο καλοκαίρι οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για άλλον ένα χρόνο και ο –οσονούπω 35 ετών– πλέι μέικερ των Λαρνακέων αποτελεί και φέτος ένα από τα βαρόμετρα της ΑΕΚ.
 
Όσον αφορά στον Ιάκωβο Παντελή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας, αναδείχθηκε κορυφαίος στην περσινή πορεία της ΑΕΚ προς το πρωτάθλημα. Ο 30χρονος συνεχίζει σε ψηλά επίπεδα και στη φετινή περίοδο, παραμένοντας ένα από τα βασικά στηρίγματα στο πλάνο του προπονητή.
 
Οι τρεις Κύπριοι καλαθοσφαιριστές είναι ανάμεσα στους έξι που έχουν αγωνιστεί και στους επτά αγώνες του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ιάκωβος Παντελή ήταν ο πρώτος σε συμμετοχή από τους ντόπιους παίκτες, έχοντας παίξει για 161:46 λεπτά, ενώ σκόραρε 58 πόντους, με τα στατιστικά να καταγράφουν επιτυχία 57,59% (15/26) στα δίποντα, 33,33% (7/21) στα τρίποντα και 70% (7/10) στις βολές. Ο Τρισόκκας αγωνίστηκε για 135:37 λεπτά και πέτυχε συνολικά 67 πόντους, με ποσοστά 62,79% (27/43) στα δίποντα, 50% (3/6) στα τρίποντα και 40% (4/10) στις βολές. Για 124:59 λεπτά χρησιμοποιήθηκε ο Γιώργος Παλάλας, ο οποίος σημείωσε 38 πόντους, έχοντας 50% ευστοχία στα δίποντα (11/22), 33,33% στα τρίποντα (4/12) και πλήρη επιτυχία από τη γραμμή των βολών (4/4).
 
stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς