Η ΑΕΛ είναι εδώ!

Και το σερί καλά κρατεί! Υπογράφοντας την έκπληξη της ημέρας η ΑΕΛ επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΓΣΖ, όπου πλέον παραμένει αήττητη εδώ και έξι παιχνίδια (3-3-0) μετά το 0-2 στις 8 Νοεμβρίου 2008! Για το σύλλογο της Λεμεσού ήταν η πρώτη νίκη μέσα στο 2016 (0-2-1 στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές) και η δεύτερη εκτός έδρας στη σεζόν μετά το 1-0 επί της Αγίας Νάπας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε τους 19 βαθμούς και ατενίζει πλέον με περισσότερη αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση τη συνέχεια της σεζόν.
Στον αντίποδα η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της μετά το (επίσης εντός έδρας) 1-2 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για την 7η αγωνιστική (19.10), ενώ μετά από έξι συναπτές νίκες έμεινε χωρίς γκολ και βαθμό, με αποτέλεσμα η απόστασή της από τη δεύτερη Ανόρθωση να συρρικνωθεί στους τρεις πόντους.
Το ξεκίνημα του αγώνα επεφύλασσε ψυχρολουσία στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Από μακρινή  μπαλιά του Ντεγκρά και κακό κοντρόλ του Σαρδινέρο ο Νίνου δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Ισπανό εξτρέμ, το σουτ του οποίου άλλαξε πορεία στο πόδι του Καταλά και κατέληξε στα δίχτυα του Ραμίρεθ. Για τον Σαρδινέρο ήταν το έκτο τέρμα στη σεζόν.

Στο 6’, σε αντεπίθεση της ΑΕΛ, ο Μέσκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 κι ακολούθως η ΑΕΚ «φλέρταρε» με την ισοφάριση τόσο στην κεφαλιά του Καταλά (16’) όσο και στο γύρισμα του Εγγλέζου που έκοψε προ του Άλβες ο Σοάρες (20’).

Το δεύτερο χτύπημα για τους Λαρνακείς ήλθε στο 27’, όταν ο Καταλά «γκρέμισε» στο χώρο του κέντρου τον Πίεχ που έφευγε μόνος απέναντι στον Ραμίρεθ. Ο Βασίλης Δημητρίου εκτίμησε ότι ο αρχηγός των «κιτρινοπρασίνων» απέτρεψε προφανή ευκαιρία για γκολ των φιλοξενουμένων και του έβγαλε κόκκινη κάρτα.

Ο Λαμπάν οπισθοχώρησε σε ρόλο στόπερ, ο Λαρένα σε ρόλο κόφτη και ο Μοντέιρο προωθήθηκε ως καθαρόαιμαο δεκάρι στο 4-4-1 της ΑΕΚ, η οποία ως την ανάπαυλα απείλησε με σουτ του Νίνου (31’) και φάουλ του Εγγλέζου (34’) και απειλήθηκε από σουτ του Οχένε (45’).

Στην επανάληψη οι «κιτρινοπράσινοι» προσπάθησαν παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να εντείνουν την πίεση τους, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να βρει ανοιχτούς χώρους για αντεπιθέσεις. Ο Σαρδινέρο σπατάλησε την πρώτη εξ αυτών (49’), η ομάδα του δεν το πλήρωσε με ισοφάριση στις ευκαιρίες των Άλβες (51’) και Εγγλέζου (64’), και ακολούθως -μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Κουτάντερ (70’) και Οχένε (71’)- έφτασε στο 0-2 στο 75’, όταν ο νεοεισελθών Φέλτσερ αξιοποίησε με αμαρκάριστη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής τη σέντρα του Μέσκα.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ως το τέλος της αναμέτρησης ο σύλλογος της Λεμεσού όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά στις αντεπιθέσεις έχασε δις (83’, 91’ Μέσκα) την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

 

Μάκης Χάβος: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το καθαρό και αθλητικό της παιχνίδι, αλλά και στον προπονητή της που παρουσιάζει μια πάρα πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο και αυτό κρύβει παγίδες.
Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, βάλαμε το γρήγορο γκολ. Θέλαμε να δουλέψουμε την κόντρα επίθεση με τους γρήγορους πλαϊνούς και την έλευση Πίεχ που μας βοήθησε πάρα πολύ, ενώ μας βοήθησε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Προσπαθήσαμε, κρατήσαμε τη μπάλα και δεν χάσαμε μέτρα.
Τα παιδιά σήμερα ανταποκρίθηκαν σε όλα τα επίπεδα, σε όλα ήμασταν καλά. Ο στόχος δεν είναι μόνο να κερδίζουμε όσα παιχνίδια μπορούμε, αλλά να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται χρόνο, σε δυο μήνες δεν γίνεσαι Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Μπορεί να κερδίσεις πολλά παιχνίδια ή να χάσεις αλλά ο στόχος είναι η ΑΕΛ να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να έρχεται ο κόσμος με χαρά στο γήπεδο. Τη νίκη την αφιερώνω στα παιδιά που ήταν σήμερα πάλι στην κερκίδα».
 

Τόμας Κρίστιανσεν: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη, αρχίσαμε πολύ άσχημα με το γκολ στο 2’, χάσαμε δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, μετά η κόκκινη μάς άφησε με παίκτη λιγότερα για μια ώρα και ήταν δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα, όπως η ΑΕΛ. Δεν χάσαμε την πίστη μας, προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Κάποτε θα ερχόταν η ήττα, ήρθε σήμερα. Τώρα πρέπει να δούμε τη συνέχεια, έχουμε απώλειες λόγω καρτών ξανά, δεν θέλω να αναλύσω περισσότερο σε αυτό το σημείο. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Πάλεψαν, έδειξαν τη φιλοδοξία σε αυτήν την ομάδα. Μετά από ήττα μαθαίνεις πολλά. Ευχαριστώ στον κόσμο που αντιλήφθηκε τη σημασία της υποστήριξης στους παίκτες».

 

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία