Ανόρθωση: Ξέσπασε με επτάρα!

Στην παρθενική  επιτυχία της μέσα στο 2016 και πρώτη έπειτα από τρεις συναπτές ισοπαλίες έφτασε η Ανόρθωση στο «Τάσος Μάρκου», όπου θριάμβευσε 7-1 της Αγίας Νάπας παίρνοντας συνάμα και εκδίκηση για το 2-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον α’ γύρο.
Με αυτήν τη νίκη η «Κυρία» αξιοποίησε την ισοπαλία στο «Τσίρειο» ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από τον Απόλλωνα και οκτώ από την Ομόνοια. Το 7-1 αποτελεί την πιο ευρεία νίκη του συλλόγου της Αμμοχώστου στο τρέχον πρωτάθλημα (σ.σ. προηγούμενη το εντός έδρας 4-0 επί του Ερμή στις 24 Οκτωβρίου). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ανόρθωση πέτυχε σε 90 λεπτά όσα γκολ είχε πετύχεο αθροιστικά στις περασμένες έξι αγωνιστικές!
Οι «πορτοκαλί», από την άλλη, γνώρισαν την τέταρτη ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις της «Κυρίας» και παρέμειναν άνευ νίκης και στη 19ο αναμέτρησή τους στο τρέχον πρωτάθλημα.
Το χορό των γκολ έσυρε στο 14’ ο Σβεσλέν, ο οποίος μετά από κόρνερ Μαρτίνες και διπλή προσπάθεια του Χόλγκερσον είδε την μπάλα να του στρώνεται και αμαρκάριστος την έστειλε από κοντινή απόσταση στα δίχτυα (σ.σ. δεύτερο γκολ του Γάλλου στη σεζόν).

Στο 21’ ο Μαρτίνες μ’ ένα ζυγισμένο, φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Πρίντιγκαρ και διαμόρφωσε το 2-0. Για τον Αργεντινό ήταν το δεύτερο τέρμα στο πρωτάθλημα, το πρώτο είχε επιτευχθεί επίσης στο «Τάσος Μάρκου», στο παιχνίδι με την ΕΝΠ.

Στην επόμενη επίθεσή της η φιλοξενούμενη κέρδισε πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Ορλάντι η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Αντωνίου. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε με αριστοτεχνικό σουτ ο Πελέ (23') φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στη σεζόν.

Στο ημίωρο ο Κοσμά προχώρησε σε διπλή αλλαγή αντικαθιστώντας τους αμυντικούς μέσους του (Μπαμπά, Φούσκο) και στο 31’ η οικοδέσποινα μείωσε: σε σουτ του Γεωργίου ο Κόπριβετς απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Λοϊζίδης μείωσε (σ.σ. πρώτο γκολ του στη σεζόν), δίχως όμως να πανηγυρίσει το τέρμα απέναντι στην ομάδα, από την οποία προέρχεται.

Οι επεμβάσεις του Πρίντιγκαρ στα σουτ των Κάλβο (40’) και Λαΐφη (44’) διατήρησαν ως την ανάπαυλα το σκορ στα επίπεδα του 3-1, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ανόρθωση έφτασε στο 4-1 με τον Ορλάντι, ο οποίος έπειτα από γύρισμα του Λαΐφη και μπλοκ του Λοϊζίδη σε σουτ του Μακρή, πήρε την επαναφορά και με αριστερό πλασέ πέτυχε το παρθενικό τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Μετά από μια ευκαιρία του Πελέ (51’) ο Κάλβο αξιοποίησε σέντρα του Γκάμπριελ και με δεξί σουτ άνοιξε κι αυτός λογαριασμό στην τρέχουσα περίοδο.

Ο Μακρής (65’) και ο Ισπανός (75’) απέτυχαν να συμπληρώσουν τη μισή  ντουζίνα για την Ανόρθωση, η οποία τελικά έφτασε στο 6-1 με τον νεοεισελθόντα Ντλοβού στο 81’ (12ο γκολ στη σεζόν). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ ο Μακρής (σ.σ. δεύτερο τέρμα στο πρωτάθλημα) με πέναλτι, το οποίο αδίκως καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Λοϊζίδη στον Κάλβο.

Αντρέ Πάους: «Κάναμε μια σημαντική νίκη σκοράροντας πολλά και όμορφα γκολ. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και την προσοχή μας στο παιχνίδι σχεδόν για 90 λεπτά. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν εύκολο και ομολογώ ότι θύμωσα. Στην επανάληψη ξεκινήσαμε καλύτερα και είμαι χαρούμενος και για τη νίκη και την απόδοση. Το επόμενό μας παιχνίδι είναι την Τετάρτη και οφείλουμε να προετοιμαστούμε σωστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας».

Γιώργος Κοσμά: «Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση για τη μεγάλη νίκη της. Είναι βαριά ήττα και απολογούμαστε στον κόσμο της ομάδας μας για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα, όπως η δική μας, να δώσει τρεις αγώνες σε επτά μέρες. Κέρδισε η ομάδα που ήταν καλύτερη και είχε ποιότητα. Είναι όμως ντροπή για μας, γιατί είναι ένα βαρύ αποτέλεσμα»

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία