Χ-αμένοι στην ισοπαλία!

Στον ποδοσφαιρικό κανόνα που θέλει δύο ομάδες με αδήριτη ανάγκη για τη νίκη να συμβιβάζονταιμε την ισοπαλία εντάχθηκε το ντέρμπι Απόλλων-Ομόνοια (0-0), με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής.
Όπως και στο ΓΣΠ, έτσι και στο «Τσίρειο» οι δύο αντίπαλοι απέτυχαν -παρά τις ευκαιρίες τους- να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και υποχρεώθηκαν σε μια μοιρασιά που δεν βολεύει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, τουναντίον απειλεί να τους αφήσει ακόμη πιο μακριά από την κορυφή.

Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ έφτασε τους 37 βαθμούς, αλλά έμεινε για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά άνευ γκολ και νίκης, ενώ η αντίστοιχη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτο συναπτό εκτός έδρας παιχνίδι, όμως έμεινε «άσφαιρη» σε δεύτερη συναπτή εξόρμησή της και έφτασε τους 34 βαθμούς.
Η πρώτη τελική του ντέρμπι ήλθε στο 4’ από τον Στογιάνοβιτς (απέκρουσε ο Παναγή, απομάκρυνε ο Ρούνιε) και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Βάλε πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του αμαρκαρίστου Καρλίτος, στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή εστίας.

Σε σπουδαία απόκρουση υποχρεώθηκε στο 27’ και ο Παναγή, προκειμένου να εξουδετερώσει σε κόρνερ ένα εκτός περιοχής του ντα Σίλβα. Αυτές έμελλε να είναι οι πιο αξιόλογες στιγμές ως την ανάπαυλα, στην οποία η Ομόνοια οδηγήθηκε με σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς τρεις φορές (2’ Ασίς, 11’, 22’, Σκέμπρι) ο Νίκος Καλησπέρας ανέκοψε τους παίκτες της με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ στο 23’ ο Λεόντιος Τράττος άφησε δίχως κάρτα το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι του Αγγελή στον Σκέμπρι.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρος η μόνη αξιοσημείωτη φάση ήταν μια κεφαλιά του Ρούνιε που απέκρουσε ο Βάλε (59’), όμως στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα: αρχικά από σέντρα του Πέδρο ο αμαρκάριστος Βασιλείου πήρε την κεφαλιά, αλλά λάθεψε στο σημάδι του (71’), ακολούθως σε κόντρα επίθεση ο Μπαντιμπανγκά έβγαλε όμορφη πάσα στον Σκέμπρι, όμως ο Μαλτέζος σπατάλησε την ευκαιρία για το 0-1 (77’), ενώ στο 82’ ο Παναγή με σπουδαία επέμβαση στη γωνία του απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Στογιάνοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο - Σατσέτι - Μέζγκα (80’ Σλάβτσεφ), ντα Σίλβα, Στογιάνοβιτς, Βασιλείου (88’ Μαγκλίτσα) - Τουράμ (68’ Κολοκούδιας).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Καρλίτος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Χαφέζ - Φυλακτού, Μαργκάσα (26’ Οικονομίδης) - Ράμος, Ασίς, Σέρινταν (69’ Μπαντιμπανγκά) - Σκέμπρι (92’ Ρουσιάς).

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Ήρθαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ξέραμε ότι ο Απόλλωνας είναι μια καλή ομάδα και ότι ερχόταν από άσχημο αποτέλεσμα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, στις οποίες μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Καθοριστική ήταν εκείνη του Καρλίτος, αν έμπαινε, θα ήταν άλλο παιχνίδι. Συνεχίσαμε καλά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ευχαριστημένος από όλες τις γραμμές. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που χάνουμε το Μαργκάσα, Πάει νοσοκομείο, Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Του εύχομαι περαστικά, δεν νιώθω καλά, όταν έχω τραυματισμένο παίκτη».

Πέδρο Εμανουέλ: «Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα καλό και δυνατό παιχνίδι που γενικά είχε πολλή πίεση. Ξέραμε ότι μπροστά μας θα είχαμε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως η Ομόνοια. Στο α’ ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σε αυτό το διάστημα και οι δύο ομάδες είχαμε από μία ευκαιρία για γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε και πήγαμε στα αποδυτήριο με το 0-0. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο επιθετικά, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Θέλαμε σίγουρα να κερδίσουμε, αλλά γενικά -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Δείξαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, κερδίσαμε ένα βαθμό. Όντως περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα μετά την ήττα από τον Εθνικό και συγχαίρω τους οπαδούς μας που ήταν δίπλα μας. Σίγουρα οι οπαδοί μας θέλουν αυτό που θέλουμε και εμείς να κερδίσουμε τα παιχνίδια, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

 

 

 

Ο Απόλλων δεν λησμονεί τον αδικοχαμένο Γκάμπορ Ζαβάντσκι, η οικογένεια του οποίου τιμήθηκε στο περιθώριο του ντέρμπι με την Ομόνοια

Το δικό τους μήνυμα στον δοκιμαζόμενο φίλο της ομάδας έστειλαν οι παίκτες της Ομόνοιας

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία