Τροχιοδεικτικό ντέρμπι στο «Τσίρειο»

Τρεις αναμετρήσεις, στις οποίες εμπλέκονται οι τέσσερις από τις πέντε προπορευόμενες ομάδες στη βαθμολογία, σηκώνουν σήμερα την αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο 77ο παγκύπριο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας.
Το σημαντικότερο παιχνίδι διεξάγεται στο «Τσίρειο», όπου ο Απόλλωνας φιλοξενεί την Ομόνοια (17:00, PrimeTel). Για αμφότερους είναι ένας τροχιοδεικτικός αγώνας αναφορικά με τις φιλοδοξίες τους για τον τίτλο, καθώς ήδη ευρίσκονται στο -9 και στο -12 αντιστοίχως από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και σε περίπτωση απώλειας βαθμών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος της περιόδου.
Ο Πέδρο Εμάνουελ έχει στη διάθεσή του τους νεοαποκτηθέντες Μακρίδη και Μαγκλίτσα, εκ των οποίων ο δεύτερος μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες συμπερίληψης στο αρχικό σχήμα. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά τον Καρλίτος προσθέτει και τον Κάσμι στις επιλογές του, ωστόσο ο πρώτος μόνο διατηρεί πιθανότητες επιλογής του στην ενδεκάδα. Υπενθυμίζεται ότι το «τριφύλλι» δεν έχει νίκη στα τελευταία επτά εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Απόλλωνα (0-2-5) σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
 
Στον αστερισμό του επτά
Αρνητική παράδοση καλείται να σπάσει και η ΑΕΚ υποδεχόμενη την ΑΕΛ (19:00, CytavisionSports1). Τις δύο ομάδες χωρίζουν δέκα θέσεις και 29 βαθμοί, ωστόσο οι «κιτρινοπράσινοι» περιμένουν μια εντός έδρας νίκη επί του συλλόγου της Λεμεσού εδώ και κάτι παραπάνω από μια επταετία.
Από το 2-0 στις 08.11.2008 οι Λαρνακείς μετρούν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στο ΓΣΖ από την ΑΕΛ και φιλοδοξούν να τερματίσουν (και) αυτό το αρνητικό σερί  διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους σε επτά παιχνίδια κι ενδεχομένως τη διαφορά από τους διώκτες τους. Οι τιμωρημένοι Τομάς, Μπόλιεβιτς και ο τραυματίας Σεράν Πόλο είναι οι απουσίες για τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο τιμωρημένος Αντράντε και ο τραυματίας Σκόβρον θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους, με τους οποίους είναι πολύ πιθανό να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους οι νεοφερμένοι Στεπάνοβιτς και Πίεχ.
 
Ζητείται… νίκη
Στο «Τάσος Μάρκου», τέλος, η Ανόρθωση φιλοξενείται (18:00, CytavisionSports2) από την Αγία Νάπα, η οποία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της είχε κόψει δύο πολύτιμους βαθμούς (2-2). Δώδεκα αγωνιστικές μετά, οι «μεν» πορτοκαλί εξακολουθούν να είναι η μόνη ομάδα στην κατηγορία άνευ νίκης, ενώ τη χαρά της επιτυχίας αγνοεί εδώ και τρεις αγωνιστικές και η «Κυρία», η οποία με τρεις ισοπαλίες υποχώρησε στο -6 από την κορυφή.
Ο σύλλογος της Αμμοχώστου θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ζοάο Βίκτορ, Κουλούρη, αλλά και τον Γκονσάλβες, του οποίου ακόμη δεν έχουν παραληφθεί τα σχετικά έγγραφα από τη Σαουδική Αραβία. Στη διάθεση του Άντρε Πάους επιστρέφει έπειτα από τιμωρία ο Μαϊσουράτζε.
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ