Έβδομη νίκη για τον Απόλλωνα

Την έβδομη του νίκη στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος" πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε της Καπάτσος Ομόνοια μέσα στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" με 82-66, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα μέσα στο παρκέ, με τους "γαλάζιους" να είναι καλύτεροι και να παίρνουν δίκαια την νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μακρέι που σημείωσε 30 πόντους (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
O Απόλλωνας ήταν η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι πιο καλά, με τρίποντο του Μπράσγουελ. Όμως με την πάροδο του χρόνου η Καπάτσος Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι με το σκορ να είναι ισόπαλο μέχρι και το 4:25 στο 11-11. Οι γηπεδούχοι στην πορεία σημείωσαν ένα τρίποντο με τον Μάνιγκατ και ένα δίποντο με τον Νουαουκόνι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με πέντε πόντους διαφορά (16-11). Οι "πράσινοι" διεύρυναν την διαφορά στο σκορ στους επτά πόντους στην συνέχεια, με το σκορ να είναι στο 19-12, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Οι "γαλάζιοι" όμως με πέντε σερί πόντους (δύο ο Μέισον, δύο ο Μακρέι και ένα ο Μπράσγουελ) έφεραν το παιχνίδι στο 19-17.
 
Με ένα σερί δέκα πόντων ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο ο Απόλλωνας, κάτι που του έδωσε προβάδισμα στο σκορ με 27-19. Οι "πράσινοι" μείωσαν με τρίποντο του Μάνιγκατ (27-22) όμως ο Απόλλωνας απάντησε με δίποντο του Μακρέι, κάτι που έφερε την διαφορά ξανά στους επτά πόντους (29-22). Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά στο σκορ στους έντεκα πόντους (36-25). Οι "πράσινοι" με δύο ελεύθερες βολές του Νουαουκόνι μείωσαν σε 36-27, όμως ο Πιττάκας με δίποντο ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα έφερε το σκορ στο 38-27. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλους τέσσερις πόντους με δίποντο του Νουαουκόνι και δύο ελεύθερες βολές του Μάνιγκατ κάτι που έφερε το σκορ στο 38-31.
 
Δυνατό ξεκίνημα είχε και στην επανάληψη ο Απόλλωνας όπου με επτά συνεχόμενους πόντους (πέντε ο Μακρέϊ, δύο ο Μπράσγουελ) έφερε την διαφορά στους δεκατέσσερις (45-31). Ο Νουαουκόνι μείωσε προσωρινά με δίποντο, όμως οι Πετγουέι και Μπράσγουελ πέτυχαν από ένα ακόμα δίποντο, φέρνοντας την διαφορά στους δεκαέξι (49-33), επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η Ομόνοια ανέβηκε όμως στην πορεία και κατάφερε μέχρι το 27:00 να μειώσει την διαφορά στους επτά πόντους ξανά, με το σκορ να είναι στο 51-44. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν καλύτεροι στα τελευταία λεπτά της περιόδου, πετυχαίνοντας άλλους οκτώ πόντους ενώ δέχθηκαν μόλις δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 59-46.
 
Με δίποντο του Γεωργίου και έξι πόντους από τον Μακρέι ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι, με το σκορ να οδηγείται στο 67-46 υπέρ τους. Στο 34:30 ο Απόλλωνας αύξησε την διαφορά στους 22 πόντους (73-51), με την Ομόνοια να μειώνει με δίποντο του Νουαουκόνι.  Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε καλαθοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί, ή έπαιξαν πιο λίγο, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 82-66.
 
Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γεωργίου 2, Παπακώστας 5 (1), Γαβριήλ, Μάνιγκατ 16 (3), Γουάτσον 8 (2), Ρόμπινσον 4, Καραγιάννης, Νουαουκόνι 19, Πολυκάρπου, Τζαμάρ 12.
 
Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γρίβας 5 (1), Γεωργίου 2, Άπλεμπι 13 (1), Μακρέι 30 (2), Μπράσγουελ 9 (1), Πιττάκας 5 (1), Πάπε-Φαγέ 2, Μέισον 8, Πετγουέι 8.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 31-38,  46-59, 66-82
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»