Ανατροπή και διπλό για τον Εθνικό

Μετά τη νίκη επί του Απόλλων, ο Εθνικός με ανατροπή πέτυχε και δεύτερη σερί νίκη, επικρατώντας με 2-0 του Ερμή.
 
Η ομάδα της Αραδίππου προηγήθηκε νωρίς από την άσπρη βούλα, όμως ο Εθνικός βρήκε τις λύσεις και ανέτρεψε τα σε βάρος του δεδομένα.
 
Πλέον, ο Εθνικός έφθασε στους 21 βαθμούς και «αναπνέει» καλύτερα, σε αντίθεση με τον Ερμή, ο οποίος παραμένει στους 18 βαθμούς και την 11η θέση της βαθμολογίας.
 
Από την άσπρη βούλα
Χωρίς πολλές φάσεις στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού, ο Ερμής ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ από την άσπρη βούλα. Ο Ατάντα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Βασιλόγιαννη και στο 15’ ο Κεϊτά ευστόχησε κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Αραδίππου.


Εξιλεώθηκε ο Ατάντα
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς στο 20’ ο θύτης του πέναλτι, Ατάντα, αρχικά με πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως στην επαναφορά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.


 
Ανοικτό παιχνίδι
Το ματς ήταν ανοικτό στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, με την μπάλα να πηγαινοέρχεται και χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν τις λύσεις για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.
 
Πουτζιουρής τη λύση
Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Εθνικός ήταν η ομάδα που έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα και επιχειρούσε περισσότερες επιθέσεις προς την αντίπαλη εστία, ενώ ο Ερμής αρκέστηκε με αντεπιθέσεις να πετύχει το σκοπό του.

 
Τελικά, η λύση ήρθε για τον Εθνικό από τα πόδια του Πουτζιουρή  στο 83’, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ερμή, με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναγόπουλο και πέτυχε το 2-1.
 
Πίεση του Ερμή
Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στα τελευταία λεπτά για να γλιτώσουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό, όμως οι προσπάθειές τους δεν απέβησαν καρποφόρες. Πάντως, ο Ερμής φώναξε για πέναλτι στο 90+3’, αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αράμπαλ εντός περιοχής.
 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
15’ πεν. Κεϊτά / 20’ Ατάντα, 83’ Πουτζιουρής
 
Κίτρινες: Χριστοφή, Φραγκέσκου / Ατάντα (4η), Πουτζιουρής, Μπαραμπάτζε, Ντε Βρίσε, Έβερτον (4η), Αράμπαλ, Μπογκατίνοφ
 
Συνθέσεις:
Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): 
Παναγόπουλος, Φραγκέσκου, Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Γκονσάλες, Μουσταφά (89’ Μουλαζίμης), Γενγκά, Βασιλόγιαννης, Κεϊτά, Ντίξον(80' Μαγέλε)
Εθνικός (Ντανίλο Ντόντσιτς): Μπογκατίνοφ, Έβερτον (87’ Κρέσνιτς), Ιάκομπ, Αράμπαλ, Κότο Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίς, Χατζηβασίλης(62' Γκριγκαλασβίλι), Ατάντα, Κυριάκου(46' Μιράντα), Μπαραμπάτζε

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Β' Βοηθός: Γιώργος Σάββα
4ος: Νικόλας Αθανασίου
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής
 
*Στο δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής Νικόλας Αθανασίου πήρε τη θέση του β’ βοηθού Γιώργου Σάββα, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νίκος Παναγιώτου: "Δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο χωρίς κάποια επίσκεψη στα καρέ μας να ισοφαρίσει, χάνοντας το ρυθμό μας. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές, σπάσιμο του ρυθμού, πράγμα το οποίο τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν. Με το δεύτερο ημίχρονο δε θα ασχοληθώ διότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μπορεί να προσπαθήσαμε για την ισοφάριση στο τέλος, αλλά αυτός δεν είναι ο Ερμής που θέλω να βλέπω. Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά τέτοια παιχνίδια μας δυναμώνουν. Συγχαρητήρια στη διαιτησία".



Ντανίλο Ντόνσιτς: "Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση λόγω της σημαντικότητας των τριών βαθμών. Βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση κερδίζοντας 10 βαθμούς στους τελευταίους 4 αγώνες παρόλο που σήμερα δεν είχαμε τους δύο αρχηγούς μας, Πιντσέλι και Πράκερ. Είμαι χαρούμενος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές που τους αντικατέστησαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Η νέα μας μεταγραφή από τη Γεωργία έδειξε επίσης ότι μπορεί να μας βοηθήσει και ταιριάζει στο πλάνο μας. Όσον αφορά τον αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο περιμέναμε δυνατό ξεκίνημα από τον αντίπαλο που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ευτυχώς για εμάς ισοφαρίσαμε άμεσα με ένα από τα όπλα μας που είναι οι ψηλοί ποδοσφαιριστές μας. Στην επανάληψη κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή μας, ενώ βρήκαμε μια καλή ευκαιρία με τον Γκριγκαλασβίλι. Υπήρχαν πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτούμε τη δεύτερη μπαλιά προς τον Πουτζιουρή και να κερδίσουμε τον αγώνα".

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία