Σημαντικό διπλό στη Λευκωσία για την ΑΕΚ

Με τη νίκη απέδρασε από την Λευκωσία η Πετρολίνα ΑΕΚ, όπου παρά τις σημαντικές απουσίες των Παντελή και Μπρέζετς που έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 72-67 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε όλη την διάρκεια του, και είχε συγκλονιστικό φινάλε. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με εννέα πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος, στην πορεία ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε μπροστά με τρεις πόντους διαφορά, με τους Λαρνακείς να κάνουν την ανατροπή στο τέλος και να παίρνουν την νίκη. Αυτή ήταν η 8η νίκη για την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα που ανέβηκε στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η 4η ήττα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μακφάντεν που σημείωσε 25 πόντους (6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Η Πετρολίνα ΑΕΚ παρά τις απουσίες που είχε, αφού εκτός έμειναν λόγω τραυματισμών οι Ιάκωβος Παντελή και Πρίμοζ Μπρέζετς, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Μακφάντεν να πετυχαίνει ένα δίποντο και ένα τρίποντο και να κάνει νωρίς το 5-0 για την ομάδα του. Στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ανεβασμένος, καταφέρνοντας με το πέρασμα σχεδόν έξι λεπτών να περιορίσει για πρώτη φορά την διαφορά στο σκορ στον ένα πόντο (11-10 υπέρ της ΑΕΚ). Οι Λαρνακείς όμως με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Πέτροβιτς και Μακφάντεν έφεραν την διαφορά στους εφτά (17-10). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρίποντο του Κούνα και δίποντο του Μπίγκς, φέρνοντας το σκορ στο 17-15. Στα τελευταία στάδια της πρώτης περιόδου είδαμε πιο ισορροπημένο παιχνίδι, με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει την ΑΕΚ να προηγείται με 22-20.
 
Με δύο πόντους του Χιθ και δύο του Ράμσεϊ ξεκίνησε τον αγώνα στην δεύτερη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ παίρνοντας προβάδισμα με 24-22. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε αυτά τα πρώτα του στάδια, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 24-24 στο 13:15, και ενάμιση λεπτό αργότερα με 26-26. Οι διαφορές στο σκορ δεν άλλαξαν και πολύ στην συνέχεια της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 33-33, ένα λεπτό περίπου πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Με την λήξη της δεύτερης περιόδου το σκορ έφθασε στο 35-34 υπέρ των φιλοξενουμένων.
 
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και με πέντε πόντους έφερε το ματς στο 40-34 υπέρ της. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά στους τρεις, με δύο ελεύθερες βολές του Μπίνγκς και μία του Κούνα, όμως η ΑΕΚ με δύο τρίποντα από τους Μπράουν και Μακφάντεν και ένα δίποντο του Πέτροβιτς έφερε την διαφορά στους έντεκα πόντους (48-37), τέσσερα περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Λευκωσίας σημείωσε έξι πόντους (τέσσερις ο Χιθ, δύο ο Κούνας) φέρνοντας την διαφορά στο σκορ στο 48-43. Οι "γαλαζοκίτρινοι" συνέχισαν με τον πολύ καλό ρυθμό τους και μείωσαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, έπειτα από τρίποντο του Χιθ (48-46), με την ΑΕΚ να απαντάει επίσης με τρίποντο του Κοιλαρά όπου έφερε το σκορ στο 51-46. Στα τελευταία στάδια της περιόδου η ΑΕΚ πέτυχε άλλους πέντε πόντους και δέχθηκε μόλις δύο και ήταν μπροστά στο σκορ με 56-48.   
 
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο ΑΠΟΕΛ μείωσε την διαφορά στους έξι (58-52), με την ΑΕΚ να απαντάει με τρίποντο του Μακφάντεν (61-52). Η διαφορά των εννέα πόντων που χώριζε τις δύο ομάδες συνεχίστηκε και στην πορεία της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι στο 63-54 με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε όμως την ανατροπή στην συνέχεια πετυχαίνοντας δώδεκα σερί πόντους (έξι ο Σιζόπουλος, τέσσερις ο Μπινγκς, δύο ο Χιθ) φέρνοντας το σκορ στο 66-63, όμως ο Μακφάντεν με τρεις πόντους έφερε το ματς στα ίσα (66-66) ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση του! Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Μακφάντεν με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 69-66, με τον ΑΠΟΕΛ να μειώνει κατά ένα πόντο την διαφορά με ελεύθερη βολή του Σιζόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Παλάλας αγωνίστηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας, αντικαθιστώντας τον Μπράουν που βγήκε εκτός με πέντε φάουλ. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 72-67.
 
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 19 (1), Μπινγκς 10, Σιζόπουλος 10 (3), Κούνας 11 (2), Παντούρης, Ράμσεϊ 6, Τέρνερ 8, Ντεμπουά 3.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας, Λεοντίου, Μπράουν 11 (3), Κοιλαράς 3 (1), Πέτροβιτς 7 (1), Μακφάντεν 25 (6), Γκαρσία 2, Τρισόκκας 4, Μπάουμαν 16 (2).
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 34-35, 48-56, 67-72
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ