«Χ-αλάστηκαν» αμφότερες!

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής η Νέα Σαλαμίνα έγινε η χρονικά τελευταία ομάδα της κατηγορίας που παίρνει εκτός έδρας ισοπαλία συμβιβαζόμενη με την Πάφο στο 2-2, το οποίο ωστόσο δεν βόλεψε ουδεμία. Τη μεν οικοδέσποινα, διότι αποτυγχάνοντας να υπερασπιστεί το προβάδισμά της πέταξε μια νίκη που θα την έβγαζε από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη δε φιλοξενούμενη επειδή δεχόμενη την ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα απώλεσε την ευκαιρία να μπει γερά στην κούρσα για την πέμπτη θέση.
Σ’ ένα μετριότατης ποιότητας πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι τα λάθη ήταν περισσότερα από τις αξιόλογες φάσεις. Οι κυριότερες εξ αυτών πιστώθηκαν στους οικοδεσπότες, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Δημοσθένους στο 11’ και δύο σουτ από καλή θέση των Αγιβί (19’) και Ιωάννου (27’) που όμως δεν βρήκαν στόχο.
Υπό βροχή και δυνατό άερα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η Πάφος άνοιξε το σκορ στο 47’: ο ντε Μέλο πέρασε τρεις αντιπάλους, πάτησε περιοχή και γύρισε για τον Αγιβί, ο οποίος με κοντινή προβολή νίκησε τον Μιχαήλ για το 1-0. Για τον Τογκολέζο επιθετικό ήταν το παρθενικό τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.

Ακολούθως οι Μαασί (61’), Οκόγε (65’, δοκάρι) και Αγιβί (65’, εξαιρετική επέμβαση Μιχαήλ) απώλεσαν τρις την ευκαιρία για το 2-0 και ο άγραφος νόμος περί χαμένων ευκαιριών ενεργοποιήθηκε τιμωρώντας την Πάφο: στην κόντρα επίθεση των «ερυθρολεύκων» ο Ιωάννου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πεδρίτο και ο Μακρίεφ αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών για το 1-1 και το δέκατο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Η νεοφώτιστη βγήκε μπροστά ψάχνοντας εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο στο 90’ βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι που κέρδισε ο νεοεισελθών Γκόμες από τον Ματούκου και αξιοποίησε ξανά ο Μακρίεφ (92’).

Η τελευταία λέξη όμως ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 97’ ισοφάρισαν με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταμάου, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Σκοπελίτης δεν φάνηκε να κάνει χέρι.

ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κοδίνα - Γκόμες, Ματούκου, Γκρίγκετς, Ιωάννου - Νταμαού, Χμαλάτζε - Δημοσθένους (57’ Οκόγε), ντε Μέλο (69’ Μουτίνιο/81’ Σιέλης), Μαασί - Αγιβί.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Ν. Μιχαήλ - Γκράιμς (60’ Γκόμες), Zάρκοβιτς, Τσινκουίνι, Τσίνα - Κούσουλος, Σκοπελίτης - Πεδρίτο, Τσούριουριτς, Λίλιου (80’ Χριστοφή) – Μακρίεφ (94’ Μ. Μιχαήλ).  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»