Δρ. Κώστας Σχίζας: O πιο πιστός «στρατιώτης» του ΑΠΟΕΛ

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από τρεις δεκαετίες και βάλε ο Δρ. Κώστας Σχίζας δεν θα περάσει την πύλη του «Αρχαγγέλου». Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον ΑΠΟΕΛ τέθηκε ουσιαστικά εκτός ομάδας μετά την πρόσληψη του  Ειδικού Αθλητίατρου Δρα Νικόλαου Τζουρούδη.
 
Οι «δεσμοί» του Δρ. Κώστα Σχίζα με τον ΑΠΟΕΛ κρατάνε πολύ περισσότερο. Φόρεσε για πρώτη φορά τη γαλαζοκίτρινη φανέλα του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1963-64, ως αθλητής των ομάδων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, με τα οποία πανηγύρισε την κατάκτηση αρκετών τροπαίων.
 
Ακολούθησε μια παύση λόγω σπουδών και με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1983 ανέλαβε το πόσο του έφορου πετόσφαιρας, ενώ παράλληλα εμπλάκηκε στα διοικητικά του σωματείου και είχε την ευθύνη της ιατρικής περίθαλψης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον «Αρχάγγελο».
 
Γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ, έφορος και γιατρός του βόλεϊ, γιατρός του μπάσκετ και μετέπειτα γιατρός όλων των τμημάτων του σωματείου. Το 2007 δεν δίστασε να βγει μπροστά και να ηγηθεί του σωματείου αναλαμβάνοντας πρόεδρος σε μια εποχή που ο ΑΠΟΕΛ υπέφερε οικονομικά.
 
«Δεν τελειώνει ο ΑΠΟΕΛισμός»
Τη δουλειά του Κώστα Σχίζα δεν έχουμε την τεχνογνωσία να την κρίνουμε. Βρέθηκε πολλές φορές στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω πολλών τραυματισμών ποδοσφαιριστών, όμως ουδέποτε επέλεξε να απαντήσει δημόσια.
 
Ούτε  τώρα, παρά την πίκρα που τον διακατέχει, δεν μιλά δημόσια. Προτιμά να μην υπερασπιστεί τον εαυτό του, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του ΑΠΟΕΛ. Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι ο Κώστας Σχίζας.
 
Μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη θέση του επικεφαλή της ιατρικής ομάδας, ο… γιατρός ήταν λακωνικός. «Δεν τελειώνει ο ΑΠΟΕΛισμός σε μια νύκτα…»
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»