Το μοντέλο ακαδημιών της West Ham αναλύθηκε στους Κύπριους προπονητές

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Σύνδεσμος Προπονητών και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (18/1) τη διάλεξη «Οι Ακαδημίες στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο», με θέμα «Μοντέλα Καλής Πρακτικής Διαχείρισης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου». Εισηγητής ήταν ο Michael Ward, υπεύθυνος ανάπτυξης ακαδημιών της West Ham. Ο κ. Ward μαζί με τον Sam Taylor βρίσκονται στην Κύπρο για διήμερο σεμινάριο (θεωρεία και πρακτική) σε επιλεγμένους Κύπριους προπονητές ακαδημιών – μέλη του Συνδέσμου, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕΕΚ, στο πλαίσιο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τη Λονδρέζικη ομάδα. 
 
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Αντιπρόεδρός κ. Νίκος Καρτακούλλης αναφέρθηκε στην επένδυση που κάνει το Πανεπιστήμιο στον αθλητισμό αλλά και στην συνεργασία που αναπτύσσει με την West Ham United FC. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών κ. ΆντροςΚουλουμπρής, αναφέρθηκε στη νέα εποχή που έχει μπει ο Σύνδεσμος και στη δουλειά που γίνεται στον τομέα της επιμόρφωσης των προπονητών, μέσα από σειρά ενεργειών, που έγιναν και θα ακολουθήσουν.
 
Ο κ. Ward μετάφερε στους Κύπριους προπονητές – στο ακροατήριο ήταν πρώην διεθνείς όπως οι Γιάννος Οκκάς, Μαρίνος Σατσιάς, Μάριος Χριστοδούλου και άλλοι- , τη φιλοσοφία της West Ham και το όραμά της να γίνει μια από τις 20 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με τη μετακόμιση στο 60.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, την ερχόμενη σεζόν.
  
Αναλύθηκε η σημασία της κατάρτισης των προπονητών, οι κατευθύνσεις που δίνει η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις ακαδημίες, ο τρόπος δουλειάς στα τμήματα υποδομής των «Σφυριών» και ο στόχος το 20% των βασικών παικτών της ομάδας να προέρχονται από την ακαδημία, έως τη σεζόν 2018-19. Επίσης, εξηγήθηκε ο λόγος που είναι προτιμότερο οι νεαροί να παίζουν σε αγώνες χωρίς βαθμολογία μέχρι τα 12 χρόνια, τουλάχιστον, αλλά και γιατί πρέπει οι προπονητές να τηρούν αποστάσεις από τους γονείς.
 
Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη διάρκειας 90 λεπτών, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή οι παρευρισκόμενοι, παίρνοντας σχετικά διπλώματα, τα οποία θα φανούν χρήσιμα στους προπονητές με την πλήρη κατοχύρωση του επαγγέλματός τους, όπου πέραν του διπλώματος προπονητικής θα απαιτείται η παρακολούθηση διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον Σύνδεσμο Προπονητών στο www.footballcoaches.com.cy. 
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»