Ισοπαλία 0-0 με «ηττημένη» την Ανόρθωση

Το σερί σκοραρίσματος για Ανόρθωση και Ομόνοια έλαβε τέλος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», μετά το ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που είχαν οι δύο ομάδες και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Η «Κυρία» σίγησε επιθετικά μετά από 11 παιχνίδια, ενώ οι «πράσινοι» είχαν πετύχει τέρμα στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια τους.
 
 
Καλύτερη η ομάδα της Αμμοχώστου είχε τον έλεγχο τους αγώνα και κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στην παροπλισμένη Ομόνοια και με τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία (προηγήθηκε το «Χ» στο Δασάκι) απώλεσε δύο βαθμούς στη μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Η Ανόρθωση παραμένει δεύτερη με 38 βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που αγωνίζεται την Κυριακή (3/1) με τον Άρη και τρεις πάνω από τον ΑΠΟΕΛ που θα φιλοξενήσει τη Δόξα. Με το ισόπαλο 0-0 σταμάτησε το σερί νικών της Ομόνοιας, η οποία προερχόταν από τρείς επιτυχίες, εντούτοις στο τριφύλλι θα πρέπει να νιώθουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και τις πολλές απουσίες βασικών παικτών. Στη πέμπτη θέση με 30 βαθμούς είναι η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
 
 
Υπεροχή «Κυρίας» χωρίς αντίκρισμα
Γρήγορο ρυθμό με την Ανόρθωση να προσπαθεί να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Ομόνοιας, η οποία ήταν άριστα στημένη μεσοαμυντικά από τον Βλάνταν Μιλόγεβις, ήταν η εικόνα του ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα της Αμμοχώστου με την ποιοτική υπεροχή της, ανέλαβε τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας και έψαξε πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια να μπει με απαιτήσεις στα καρέ του Παναγή.

 
 
Σημαντικότερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και μοναδική ευκαιρία ήταν το δοκάρι του Ντλοβού στο 30’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο από αριστερά, ο Νοτιοαφρικανός φορ πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγή. Στην επαναφορά ο Μαρτίνες έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε προ του τέρματος ο Ρουνιέ.
 
Η Ομόνοια έχοντας εκτός αποστολής έξι βασικούς ποδοσφαιριστές, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να στήνει άριστα την ομάδα του και περιόρισε τα επιθετικά ατού της «Κυρίας». Συνέπεια αυτού όμως ήταν να είναι εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, καθώς δεν απείλησε ούτε μια φορά τον Κόπριβετς.
 
Άτυχη η «Κυρία»
Με την Ομόνοια να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, αν και η Ανόρθωση είχε την περισσότερη ώρα και πάλι την κατοχή, κύλησε το μεγαλύτερο στάδιο του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 51’ Σβεσλέν και Ντλοβού συγκρούστηκαν στον αέρα με τον πρώτο σκόρερ της Ανόρθωσης να χάνει προσωρινά τις αισθήσεις του και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Κουλούρη.
 

Οι «πράσινοι» έκλεισαν τους διαδρόμους στα μετόπισθεν και η Ανόρθωση κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 76’ με τον Μαρτίνες να σουτάρει από ευνοϊκή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να αναγκάζει τον Παναγή σε διπλή απόκρουση. Στο 87΄Μαρτίνες και Παναγή ήταν και πάλι οι πρωταγωνιστές με τον Κύπριο τερματοφύλακα να λέει και πάλι όχι στον Αργεντινό που σούταρε με το αριστερό πόδι εκτός περιοχής.
Στο 90’ ο Αντρέας Αβραάμ είχε την ευκαιρία να αποδειχθεί για άλλη μια φορά η χρυσή αλλαγή του Αντρέ Πάους. Μετά από σέντρα του Πελέ από δεξιά, ο Παναγή έκανε άστοχη έξοδο με τον Κύπριο ακραίο επιθετικό να αστοχεί σε κενή εστία από πλάγια θέση. Η φάση του αγώνα διαδραματίστηκε στο 95’ . Ο Αβραάμ σέντραρε από αριστερά , ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να κτυπά στο κάθετο δοκάρι του Παναγή.  

 

 

 
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβεσλέν, Μαϊσουράντζε, Ορλάντι, Μαρτίνες, Κάλβο (77' Αβραάμ), Μακρής (77' Πελέ), Ντλοβού (55' Κουλούρης).
 
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Δημητρίου, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ράμος, Κιρμ, Εζέ (70' Ρουσιάς), Σκέμπρι (90'+6).
 
Κίτρινες: Λαΐφης, Μαϊσουράντζε, Κουλούρης / Ράμος, Φυλακτού, Παναγή
 
Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
 
Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Α' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου
Β' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους
4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου
Παρατηρητής: Λοΐζος Λοΐζου

 

 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΏΝ

ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να αναφερθώ στο τι προβλήματα είχαμε για το παιχνίδι αυτό. Πάντα λέω ότι αυτούς τους παίκτες που έχω, αυτούς πιστεύω. Ήγαμε πάρα πολύ καλά πιστεύω. Είχαμε παιδιά που είχαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να παίξουν και ξέρετε ότι είναι δύσκολο να βρουν ρυθμό σε ένα παιχνίδι.

Παίξαμε με μια ομάδα στα ψηλά. Πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα με τρόπο παιχνιδιού που κάθε αντίπαλη ομάδα θα είχε πρόβλημα. Πήραμε τον βαθμό και είμαι άρα πολύ ευχαριστημένος και από την απόδοση των παικτών μου. Στο πλάνο μας θέλαμε να είμαστε πειθαρχημένοι και αυτό είναι κάτι που τους είπα από την πρώτη μέρα. Σήμερα ήμασταν πειθαρχημένοι.

Ξέραμε ότι θα έχει η Ανόρθωση κατοχή της μπάλας. Θεωρούσα σήμερα ότι δεν θέλαμε να τρέξουμε σε όλο το γήπεδο, να κλείσουμε τους χώρους μπροστά από την εστία μας. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί που δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος φάνηκε η απουσία παιχνιδιών κάποιων παιδιών. Περιμέναμε κάποιες ευκαιρίες στην κόντρα, είχαμε και την τύχη στη φάση των καθυστερήσεων. Παίξαμε από την αρχή μέχρι το τέλος και βλέπω να κάνουν οι παίκτες αυτά που ζητάμε στις προπονήσεις. Παίξαμε πολύ πειθαρχημένο παιχνίδι». 

 

ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ: «Για μας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουμε την ψαλίδα στους 11 βαθμούς από την Ομόνοια. Τώρα μένουμε στους οκτώ. Είχαμε ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι να σκοράρουμε τέρματα. Στο 85% του παιχνιδιού ελέγχαμε το παιχνίδι. Στην άμυνα ήμασταν επιθετικοί, φτιάξαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά το μόνο που δεν καταφέραμε να κάνουμε είναι να σκοράρουμε. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που δούλεψαν πολύ σκληρά.

Πάντα θέλω να είμαι ειλικρινής. Σήμερα αν άξιζε μια ομάδα να κερδίσει ήταν η δική μας. Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αλλά αφήσαμε τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς και πρέπει να συνεχίσουμε. Προσπαθήσαμε για το τρίποντο και αυτός ήταν ο στόχος μας για να πάρουμε τους βαθμούς και στα 95 λεπτά.

Ακόμα και στις καθυστερήσεις είχαμε μια κεφαλιά στο δοκάρι. Για τις αλλαγές «Εκτός από το πρώτο 15λπτο του δευτέρου ημιχρόνου ελέγχαμε το παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές πήγαιναν καλά και δεν είναι απαραίτητο να κάνεις πάντα νωρίς τις αλλαγές». «Ξέραμε ότι στον άξονα είναι δυνατοί και προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στα άκρα. Κάποιες φορές πρέπει να παίζεις κάθετα και κάποιες διαφορετικά» 

 

 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα