Ο Στογιάνοβιτς ντύθηκε Αϊ-Βασίλης

Τη δέκατη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε 3-0 της Νέας Σαλαμίνας στο Τσίρειο και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΑΠΟΕΛ που αγωνίζεται αύριο με τη Δόξα. 
 
 
Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2016 και παραμένει με αξιώσεις στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Χρυσός σκόρερ για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Λούκα Στογιάνοβιτς (πέτυχε δύο γκολ), ο οποίος βρήκε δίκτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική (σκόραρε και στο ντέρμπι με την ΑΕΛ) και χάρισε στην ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ μια πολύτιμη νίκη. Το τρίτο γκολ του Απόλλωνα, που πέτυχε τα δύο από τα τρία του τέρματα στις καθυστερήσεις, σημείωσε ο Τουράμ.  Η Νέα Σαλαμίνα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Βάλε και πλήρωσε το τραγικό λάθος του Στέινμπορς στη φάση του τέρματος. 
 
 
Ανασκόπηση αγώνα
Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που μπήκε με απαιτήσεις στην αναμέτρηση, είχε τον έλεγχο της μπάλας και προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Στέινμπορς.  
Στο 19’ η ατυχία κτύπησε και πάλι την πόρτα του Γκιέ, ο οποίος κτύπησε σε μια διεκδίκηση της μπάλας και αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του στον Τουράμ που επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους, μετά την ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια στον αγώνα με την Ανόρθωση. 
 
 
Δώρο Στέινμπορς σε Στογιάνοβιτς
Στην πρώτη σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα-σου του Σλάβτσεφ από δεξιά όπως επιτίθετο ο Απόλλωνας, ο τερματοφύλακας της Σαλαμίνας Στέινμπορς απέκρουσε ασταθώς, στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον επερχόμενο Στογιάνοβιτς, ο οποίος με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στους «γαλάζιους» της Λεμεσού. 

 

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας είχε δύο καλές στιγμές με τους Τουράμ στο 28’ και Στογιάνοβιτς στο 37’, με τον Στέινμπορς να αποκρούει τα μακρινά σουτ των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. 
Στο 41’ η Σαλαμίνα μπήκε για πρώτη φορά με απαιτήσεις στα καρέ του Απόλλωνα. Μετά από σέντρα του Τσίνα και γυριστή κεφαλιά του Ατόρνο, ο Μακρίεφ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Βούλγαρος δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. 
 
 
Αργός ρυθμός 
Χωρίς σημαντικές φάσεις κύλησε το δεύτερο μέρος, με σημαντικότερη στιγμή να καταγράφεται η κεφαλιά του Αδόρνο στο 49’ μετά από εκτέλεση κόρνερ με το Βάλε να αποκρούει εύκολα. 
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στογιάνοβιτς πέρασε ανάμεσα από δύο ποδοσφαιριστές, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Στέινμπορς απέκρουσε πάλι ασταθώς και στο... ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Στην εκπνοή της αναμέτρησης μετά από τραγικό λάθος του κορυφαίου της Σαλαμίνας Κούσουλου, ο Κονσεϊσάο έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
  
 
Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρ, Ελίσιο, Παπουλής (85' Μέζγκα), Σλάβτσεφ, Γκουγιόν, Βασιλείου (90' + 1 Πίττας), Στογιάνοβιτς, Γκιέ Γκιέ (19' Κονσεϊσάο).

Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Στέινμπορς, Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Κούσουλος, Τσίνα, Πεδρίτο, Μπεμπά, Χριστοφή (85' Κωνσταντίνου), Αδόρνο (69' M. Mιχαήλ), Τσούριουριτς, Μακρίεφ.

Σκόρερ: 23', 90' + 2 Στογιάνοβιτς, 90' + 5 Κονσεϊσάο.

Κίτρινες: Ελίσιο / Κούσουλος, Ζάρκοβιτς (4η)

Αποβολές: -

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Α' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β' Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
 
ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚΕ: «Αν αναλύσεις το παιχνίδι βλέπεις τι γίνεται. Ο Απόλλωνας έχει πολύ καλή ομάδα. Βρήκαμε κάποιες ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτήν του Μακρίεφ αλλά αυτό ήταν. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν πως το σκορ ήταν 1-0 μέχρι το 90΄ με παιδαριώδη λάθη έγινε το 3-0. Αυτό με εκνεύρισε. Ο στόχος μας είναι η εξάδα αλλά δεν γίνεται να κάνουμε αυτά τα λάθη στο τέλος. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μέχρι το τέλος. Απογοητεύτηκα λίγο. Είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι. Θα είναι δύσκολη εβδομάδα. Το ξέραμε θα είχαμε δύσκολη αποστολή, προετοιμαστήκαμε καλά. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα».
 
 
ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ: «Πριν αρχίσω θέλω να πως καλή χρονιά» σε όλους. Το πιο σημαντικό είναι το πνεύμα αυτής της ομάδας. Η μόνη ήττα στο πρωτάθλημα που έχουμε είναι αυτή με τη Νέα Σαλαμίνα. Είχαμε επιπλέον κίνητρο. Κάναμε τα πάντα που είχαμε σχεδιάσει. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες, σκοράραμε γκολ. Δεν έμεινα ικανοποιημένος στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου, είχε μεγάλη ευκαιρία η Νέα Σαλαμίνα. Δουλέψαμε αρκετά.

Στην επανάληψη δουλέψαμε για το 2-0 αλλά γνωρίζω πως η Νέας Σαλαμίνα ήθελε να αντιδράσει. Είχαμε όμως οτν έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Σκοράραμε δύο γκολ στο τέλος αλλά είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε νωρίτερα το παιχνίδι.Δούλεψαν πολύ οι παίκτες μου και τους δίνω συγχαρητήρια. Έχουμε συμπληρώσει δέκα αγώνες χωρίς να δεχθούμε γκολ. Είναι από τη δουλειά που γίνεται στο Κολόσσι. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε χωρίς να δεχόμαστε γκολ. Σήμερα είδαμε πως όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Για παράδειγμα ο Τουράμ μπήκε στο 16΄ και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι επίσης δύσκολο, θα είμαστε έτοιμοι».
 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο