Βρήκε τη λύση από την άσπρη βούλα

Αγχώθηκε, δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερμή η Ομόνοια που κέρδισε 1-0 την ομάδα της Αραδίππου με πέναλτι του Σέρινταν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Οι «πράσινοι» που δεν είχαν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έπιασαν τον Απόλλωνα στην τέταρτη θέση με 37 βαθμούς, ενώ ο Ερμής που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, έμεινε στην 11 με 18 βαθμούς και μπλεγμένος σε περιπέτειες. Ντεμπούτο για την Ομόνοια έκαναν οι Όρσουλιτς και Φλορεσκου.
 
 
Ανιαρό ημίχρονο
Επιθετικά ανύπαρκτες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο κύλησε με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, κάτι που βόλεψε τον Ερμή.
Οι «φτεροπόδαροι» κράτησαν με ιδιαίτερη ευκολία την Ομόνοια μακριά από την εστία του Στυλιανού, ο οποίος απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 34’ όταν ο Καρλίτος σέντραρε και ο Ρουσιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω.
Στο 45’ ο Σκέμπρι σκόραρε όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ με την επαναληπτική προβολή να δείχνει τον Μαλτέζο επιθετικό στην ίδια ευθεία με τους αμυνομένους του Ερμή.
Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας έκανε ο Όρσουλιτς, ο οποίος έπαιξε ως παρτενέρ του Μπεμπέ στη μεσαία γραμμή, όμως αντικαταστάθηκε από τον Σέρινταν στο ημίχρονο με τον Ράμος να μεταφέρεται στα χαφ.
 
 
Δοκάρι ο Ρούνιε
Πιο γρήγορο ρυθμό είχε το δεύτερο ημίχρονο με την Ομόνοια να βάζει πίεση όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως οι επιλογές των παικτών του Μιλόγεβιτς στην τελευταία πάσα δεν ήταν ορθές με αποτέλεσμα να μην φτάνουν εύκολα στην εστία του Στυλιανού.
 
Κορυφαία στιγμή στο παιχνίδι ήταν το δοκάρι του Ρούνιε 83’ με τον κεντρικό αμυντικός των «πρασίνων» να σημαδεύει την οριζόντια δοκό από ευνοϊκή θέση. Ένα σουτ του Ασίς στο 85’ και μια συρτή πάσα του Μπαντιμπαγκά στο 88’ ήταν οι στιγμές που απείλησε η Ομόνοια, με την άμυνα του Ερμή να εξουδετερώνει τον κίνδυνο.
 
 
Λύση από την άσπρη βούλα
Η Ομόνοια έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 90’ με τον Μπαντιμπαγκά να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση και να πέφτει στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Ολίσε και τον Χαράλαμπο Σκαπούλλη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ερμή.
 
 
Την εκτέλεση ανέλαβε ο μετρ του είδους Κίλιαν Σέρινταν, ο οποίος με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας έγραψε το 1-0 για την Ομόνοια με το έννατο φετινό του τέρμα. 
 
 
Σκέμπρι από πλευράς Ομόνοιας και Ντε Πίνα, Ν’Ντόγκ του Ερμή συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό καρτών και θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.
 
 
Ταυτότητα αγώνα
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Καρλίτος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Χαφέζ, Όρσουλιτς (46' Σέρινταν), Μπεμπέ, Ασίς, Ράμος (88' Φλορέσκου), Σκέμπρι, Ρουσιάς (66' Μπαντιμπάνγκα).

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Στυλιανού, Ν' Ντονγκ, Σέργκι, Ντε Πίνα, Ροσάδο, Χριστοφή (75' Γιαγκουδάκης), Λατόρε, Βασιλόγιαννης, Γουίκς, Ντίκσον (65' Μαγέλε / 78' Φραγκέσκου), Κεϊτά.

Σκόρερ: Σέρινταν 90'+2

Κίτρινες: Σκέμπρι (4η), Όρσουλιτς / Ντίκσον, Ντε Πίνα (6η), Βασιλόγιαννης (6η), Ροσάδο, Κεϊτά.

Αποβολές: Ν' Ντονγκ (2η κίτρινη)

Γήπεδο: ΓΣΠ

Θεατές: 5000

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης

Α' βοηθός: Στέλιος Νικήτα

Β' βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους

4ος: Νεόφυτος Νεοφύτου

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»