Επική ανατροπή και κορυφή για Ανόρθωση

Την ανατροπή του αιώνα έκανε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση, η οποία αν και έχανε 2-0 από τον Απόλλωνα και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκάμπριελ στο 50 κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πανηγυρίσει με σπουδαία νίκη με 3-2 χάρη σε γκολ των Χόλγκερσον (66’), Λαΐφη (75’) και Πελέ (94).
 
Το καλύτερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα. Πέντε γκολ, ανατροπή, δύο πέναλτι, αμφισβητούμενες φάσεις, κόκκινη, τραυματισμούς και ένταση.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού αν και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Ντα Σίλβα στο 14’ και Χόλγκερσον με αυτογκόλ στο 59’ δεν κατάφεραν να αποκομίσουν βαθμολογικό κέρδος. Η Ανόρθωση παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκάμπριελ στο 50΄βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει με τέρματα των Χόλγκερσον στο 66’ και Λαΐφη στο 76΄ και να πετύχει την ολική ανατροπή με πέναλτι του Πελέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου παραμένει αήττητη στα ντέρμπι, εντός αγωνιστικών χώρων και είναι η πρώτη ομάδα που σκόραρε σε βάρος του Απόλλωνα σε ντέρμπι. Η «Κυρία» έπιασε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε 4ος με 37.
 

 


Ο αγώνας
3' Μετά από λάθος του Χόλγκερσον η μπάλα έφτασε στον Στογιάνοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. 
 
4' Νέο λάθος του Χόλγκερσον η μπάλα πήγε στον Βασιλείου ο οποίος έκανε τη σέντρα στον Στογιάνοβιτς που έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς. 

7' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μαρτίνες εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάλε.

8' Ο Κόπριβετς καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μάγκλιτσα πιέζοντάς τον πήρε την κόντρα, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.
 
13' ΓΚΟΛ: Ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβεσλέν στον Μάγκλιτσα. Στις επαναλήπτικές προβολές δεν φαίνεται να υπήρξε παράβαση. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Άλεξ Ντα Σίλβα δίνοντας προβάδισμα στον Απόλλωνα στο 14'. 
 
 
 
21' Μετά από φάουλ του Μαρτίνες, ο Ορλάντι έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα  έξω.
 
32' Σέντρα του Βασιλείου από δεξιά (ήταν οφσάιντ και κακώς δεν υποδείχθηκε) ο Ντα Σίλβα έπιασε το βολ-πλανέ όμως έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς.
 
41' Ο Λαΐφης μετά από φάουλ έκανε κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε λίγο έξω σε κόρνερ.
 
ΤΕΛΟΣ Α'  ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
 
50' Κόκκινη κάρτα στον Γκάμπριελ, ο οποίος κτύπησε στο πρόσωπο το χέρι τον Βασιλείου σε διεκδικηση της μπάλας. Σωστή υπόδειξη από τον διαιτητή Γιώργο Νικολάου.
 
54΄Ευκαιρία για την Ανόρθωση, καθώς μετά απο ασυνεννοησία της αμυντικής γραμμής ο Σβεσλέν κυνήγησε τη φάση έβαλε την κόντρα με τον Βάλε, όμως ο Ελίζιο έδιωξε σε κόρνερ προ της γραμμής τέρματος. 
 
59'. ΓΚΟΛ: Αντεπίθεση για τον Απόλλωνα που έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, Ο Στογιάνοβιτς πέρασε ωραία την μπάλα στα αριστερά για τον Ελίζιο, ο οποίος έκανε την σέντρα και ο Χόλγκερσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε τα δίκτυα της ομάδας του. 
 
 
66' ΓΚΟΛ: Ο Χόγλκερσον με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πελέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και μείωσε σε 2-1, αναπληρώνοντας το λάθος του. 
 
70' Φάουλ για την Ανόρθωση σε πολύ καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Πελέ εκτέλεσε ψηλά, δεν ανησύχησε ο Βάλε. 
 
74' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Κάλβο να σεντράρει από αριστερά, ο Πελέ βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε στον Φρέιρε και πέρασε έξω.
 
75' ΓΚΟΛ: Η Ανόρθωση με το πρώτο φετινό γκολ του Λαΐφη, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Βάλε εκτός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσια αν και αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές
 
 
78' Κλασσική ευκαιρία για τον Απόλλωνα μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κολοκούδιας πήρε την κεφαλιά, ο Κόπριβετς απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα και οι Αγγελή-Ελίζιο προ κενής εστίας δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. 
 
89' Η Ανόρθωση βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση με την ταχύτητα του Μαρτίνες. Ο Αργεντινός έδωσε στον Σβεσλέν από αριστερά, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει τον Ντλοβού που περίμενε σε θέση βολής.
 
93' Πέναλτι για την Ανόρθωση στο 93' σε μαρκάρισμα του Σακέτι στον Ντλοβού. Κακώς υποδείχθηκε παράβαση, καθώς ο Αργεντινός μέσος του Απόλλωνα, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, μάζεψε τα πόδια και δεν ανατρέπει τον Ντλοβού. 
 
 
94' ΓΚΟΛ Ο Πελέ σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και ολοκληρώνει μια επική ανατροπή για την Ανόρθωση. 
 
 
 
 
 
 

 

 
Διαιτησία
Ο Μάγκλιστα ξεγέλασε τον διαιτητή Γιώργο Νικολάου στη φάση της υπόδειξης του πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στο 13’ καθώς δεν φαίνεται κάτι μεμπτό στο μαρκάρισμα του Σβεσλέν.
Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Γκάμπριελ, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας κτύπησε, έχοντας πρόθεση, με το χέρι στο πρόσωπο τον Βασιλείου, ο οποίος τον καταδίωκε.    
Λανθασμένη ήταν και η υπόδειξη του πέναλτι για την Ανόρθωση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς ο Σακέτι, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, μάζεψε τα πόδια και δεν ανέτρεψε τον Ντλοβού. 
 
 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ:«Σήμερα ήταν μια σημαντική νίκη έξι βαθμών, τόσο για το σύλλογο, όσο και την ομάδα. Και οι δύο ομάδες είχαν προβλήματα με τη βροχή και για να είμαι ειλικρινής ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα. Δεν ελέγξαμε τον αντίπαλο και τη μεσαία γραμμή, έχοντας έλλειψη δυναμικότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα την αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο. Με την πάροδο του χρόνου ελέγξαμε καλύτερα τον αγώνα, προσπαθώντας να διορθώσουμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο. Ήταν κρίμα που μείναμε με παίκτη λιγότερο και αμέσως μετά δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Μετά όμως αυτήν την εξέλιξη είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Με παίκτη λιγότερο έδειξαν απίστευτη στάση προτιμώντας να παλέψουν για τη νίκη παρά να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Όχι μόνο ισοφαρίσαμε σε 2-2, αλλά είχαμε τη δύναμη να πάρουμε τη νίκη στις καθυστερήσεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δικαιούμαστε τη νίκη 100%. Θερμές ευχαριστίες στον κόσμο για τη στήριξή του.»
 
ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ«Δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έκαναν αυτό που ζητούσα αλλά όταν προηγείσαι με 2-0 και η αντίπαλη ομάδα παίζει με δέκα παίκτες και ανατρέπει σε 3-2, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Λυπάμαι πάρα πολύ τους παίκτες μου γιατί δούλεψαν πολύ. Και τους οπαδούς μας που παρά τις καιρικές συνθήκες ήρθαν στο γήπεδο. Είναι ένα κακό αποτέλεσμα, χάσαμε τρεις πολύτιμούς βαθμούς».
 
Ταυτότητα αγώνα
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σβεχλέν, Χόλγκερσον, Νούχου (41' Μαϊσουράντζε), Κάλβο (83' Ντλοβού), Πελέ, Λαΐφης, Ορλάντι (55' Τζανακάκης), Μαρτίνες, Μακρής.

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίσιο, Ντα Σίλβα, Σατσέτι, Στογιάνοβιτς, Βασιλείου, Σλάβτσιεφ (78' Μακρίδης), Μάγκλιτσα (69' Κολοκούδιας).

Σκόρερ: 67' Χόλγκερσον, 75' Λαΐφης / 14' Ντα Σίλβα (πεν.), 59' Χόλγκερσον (αυτ.).

Κίτρινες: Σβεχλέν, Κάλβο, Πελέ (4η) / Βασιλείου, Φρέιρε (4η).

Αποβολές: Γκάμπριελ (απευθείας κόκκινη) / -

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α' βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β' βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

4ος: Μιχάλης Μαρίνου.

1ος επιπρόσθετος: Αβραάμ Τσούκας.

2ος επιπρόσθετος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου.
 
 
Δειτε ΕΔΩ φωτορεπορτάζ από το "Αντώνης Παπαδόπουλος"
 
Διαβάστε ΕΔΩ για τον γύρο του θριάμβου από τον Χρίστο Πουλλαΐδη στο τέλος του αγώνα
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»