ΑΕΚ: Νέο… κόκκινο στο «Αμμόχωστος»

Ένα πολύ ισχυρό déjà vu ένιωσαν παίκτες, τεχνική ηγεσία και οπαδοί της ΑΕΚ στο «Αμμόχωστος», αφού απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα -όπως ακριβώς και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο ΓΣΖ- η πρωτοπόρος της βαθμολογίας υποχρεώθηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα από το 27ο λεπτό, να μείνει «άσφαιρη» (0-0) και να δει την απόστασή της να συρρικνώνεται από τους πιο κοντινούς διώκτες της.
Μετά τη δεύτερη συναπτή αφλογιστία και απώλεια βαθμών (αμφότερα πρωτοφανή στη σεζόν για τους Λαρνακείς) η απόσταση από τη δεύτερη Ανόρθωση συρρικνώθηκε στο +1 και από τον τρίτο ΑΠΟΕΛ στο +2. Επιπροσθέτως διευρύνθηκε και το αρνητικό εκτός έδρας σερί της απέναντι στους «ερυθρολεύκους», το οποίο εκτείνεται πλέον σε 12 παιχνίδια (0-7-5 μετά το 2-1 στις 6 Ιανουαρίου 2001)!
Ο σύλλογος της Αμμοχώστου, από την άλλη, κόλλησε για δεύτερη συναπτή αγωνιστική στην ισοπαλία, ήταν σχεδόν παντελώς αναιμικός επιθετικά παρά το αριθμητικό πλεονέκτημά του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προσπέρασε ακόμη μια ευκαιρία να κάνει το καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της έκτης θέσης.
 
Αποβολή Μαρτσίνιακ, ντεμπούτο Μόισοφ
Μετά από ένα 15λεπτο άνευ φάσεων τα πλήγματα άρχισαν να έρχονται διαδοχικά για τους φιλοξενούμενους: αρχικά ο Λαμπάν ένιωσε ενοχλήσεις και υποχρεώθηκε να περάσει εκτός αγώνα στο 20’.


Τη θέση του πήρε ο Χαραλάμπους, ο οποίος πήρε τη θέση του Μαρτσίνιακ στο αριστερό άκρο της άμυνας, με αποτέλεσμα ο Πολωνός να περάσει σε ρόλο στόπερ δίπλα στον Νίνου. Στο 27’, ωστόσο, πήγε απρόσεκτα (με τις τάπες του παπουτσιού προτεταμένες) σε μαρκάρισμα στον Κούσουλο δεχόμενος την απ’ ευθείας κόκκινη από τον Τράττο.

Ο Κρίστιανσεν αντέδρασε περνώντας στο παιχνίδι τον άρτι νεοφερμένο Μόισοφ αντί του Εγγλέζου, στη θέση του οποίου στο δεξί άκρο της επίθεσης μετατοπίστηκε ο Λαρένα.

Από πλευράς φάσεων το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό: δύο εκτελέσεις φάουλ (33’, 35’) για την ΑΕΚ που εξουδετερώθηκαν από τον Μιχαήλ και μια προσπάθεια του Πεδρίτο μέσα στην περιοχή που ανακόπηκε από τον Ραμίρεθ (43’) ήταν ό,τι πιο αξιόλογο συνέβη ως την ανάπαυλα.
 
Από μηχανής… Τσινκουίνι
Η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιο ορεξάτα και ψυχωμένα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ραμίρεθ. Στην αντίπερα όχθη, αντιθέτως, οι «κιτρινοπράσινοι» -παρά το αριθμητικό μειονέκτημά τους- έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος: στο 71’ το πλασέ του Τέτε εξουδετερώθηκε από τον Μιχαήλ, στο 81’ ο Λαρένα μπήκε στην περιοχή, τράβηξε πάνω του τον Μιχαήλ κι έκανε λόμπα, όμως ο Τσινκουίνι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 90’ από εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς ο Άλβες από κοντινή απόσταση λάθεψε στο σημάδι του, ωστόσο την ώρα της εκτέλεσης δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω από τον Μπεμπά.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Μιχαήλ - Γκράιμς (46’ Μπεμπά), Ζάρκοβιτς, Τσινκουίνι, Τσίνα - Κούσουλος, Σκοπελίτης - Πεδρίτο (79’ Χριστοφή), Γκόμες (92’ Κολίνα), Λίλιου - Μακρίεφ.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Κυπριανού, Νίνου, Λαμπάν (20’ Χαραλάμπους), Μαρτσίνιακ - Μπόλιεβιτς - Εγγλέζου (33’ Μόισοφ), Λαρένα, Τομάς, Τέτε (82’ Ρόσα) - Άλβες.

 

Τόμας Κρίστιανσεν: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι’ αυτό το παιχνίδι, ξανά ξεκινήσαμε με έναν τραυματισμό και με μια αποβολή που χάλασε όλο το παιχνίδι, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ακόμη κι αν οι αντίπαλοι υπερτερούν αριθμητικά, μόνον εμείς παλέψαμε για τους τρεις βαθμούς, κάθε βδομάδα θα πεθαίνουμε στο γήπεδο για τη νίκη, ευχαριστώ τον κόσμο, όταν παίζεις με τέτοια υποστήριξη είναι σαν να αντισταθμίζεται το αριθμητικό μειονέκτημα εντός αγωνιστικού χώρου. Στη φάση της αποβολής ο Άνταμ (σ.σ. Μαρτσίνιακ) πηγαίνει για την μπάλα και στο τέλος μαζεύει το πόδι του, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ταχύτητα αντίδρασης του διαιτητή. Πριν καν γίνει το φάουλ, είχε βγάλει την κόκκινη...»

Γιαν ντε Γιόνγκε: «Συμφωνώ πως παίξαμε με ομάδα καλύτερη από μας, αλλά όσο παράξενο κι αν ακούγεται δεν έμεινα ευχαριστημένος με την κόκκινη κάρτα. Στο 11 εναντίον 11 γίνεται πιο ανοικτό παιχνίδι κι εκεί ίσως είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες, όταν ο αντίπαλος μένει με δέκα, εξακολουθεί να αμύνεται με τέσσερις, αλλά οι χώροι για εμάς λιγοστεύουν. Στην επανάληψη είδαμε πως δεν είμαστε Μπαρσελόνα, δυσκολευτήκαμε πολύ ν’ ανοίξουμε το παιχνίδι, ενδεχομένως επειδή οι παίκτες φοβήθηκαν, καθώς στο παρελθόν δεχτήκαμε μερικά εύκολα γκολ, οπότε επιχειρήσαμε ν’ ανοίξουμε το παιχνίδι. Στο τέλος οι παίκτες ήταν ευχαριστημένοι με την ισοπαλία και πρέπει όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, διότι μοναδικός στόχος είναι η εξάδα, η οποία πλέον γίνεται πιο δύσκολη, καθώς εφ’ εξής υπάρχουν μόνον τελικοί».

Στο "Αμμόχωστος" και ο Τριτσκόφσκι

Την αναμέτρηση Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ παρακολούθησε δια ζώσης και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Λαρνακέων, Ιβάν Τριτσκόφσκι. Ο Σκοπιανός μεσοεπιθετικός αφίχθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο και μετέβη από το αεροδρόμιο στο γήπεδο, όπου είδε την καινούργια του ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη χωρίς τέρματα με το σύλλογο της Αμμοχώστου.

 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»